Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CMS | 31.jūlijs 2018, 12:06 | 10 komentāri | 9137 skatījumi

LČ makšķerēšanā ar fīderi 2018, II. Kārta, Gauja, Carnikava.

Latvijas Čempionāts makšķerēšanā ar fīderi pirmo reizi savā vēsturē ir apciemojis Gaujas upi. Pirmo reizi kā organizātors tika izvēlēta vietējā makšķerēšānas biedrība “Carnikavas Makšķerēšanas Skola” sadarbība ar Carnikavas novada domi un LMSF. Vieta daudziem makšķerniekiem ir pazīstama, tur biedrība rīko ikgadējo makšķerēšanas pasākumu CMS FĪDER KAUSS, kurš ir slavens ar nopietniem makšķerēšanas rezultātiem.

28. jūlijs, diena Nr. 1.
Dalībnieku reģistrācija, izloze, sagatavošanās, starts! Laika apstākļi tuvu ekstremāliem, pulkstens 11-00 gaisa tepmeratūra 32 C, bezvējšs, riktīga pekle. Starts ir gana labs visās zonās. Sportisti uzreiz tiek pie zivīm, daži pat pie bonusiem ar mērķi pretenndēt uz speciālo balvu – Lielākā Zivs. Vienmērigas zonas sestdien nebija, izteikti atpalika no visiem pārējiem zona B, lielākie lomi zonās D, A un C. Tie kas māceja paņemt zivi, darīja to mierīgi un bez stresa. 5 stundas ir aizvadītas, izskan finiša signāls, pēc svēršanas noskaidroti pirmās dienas līderi, A zona, Kaspars Kalpišs (CMS) 12.060 kg, B zona, Vitālijs Miņkovs (VVA) 3.455 kg, C zona, Krišjānis Lisovskis (OK Cope Sport) 14.480 kg, D zona, Jānis Muciņš (CMS) 11,870 kg.

29. jūlijs diena Nr. 2.
Reģistrācija, izloze, sagatavošanās, starts! Kaut naktī nedaudz uzlija, vieglāk nepalika. Apmācies laiks ļoti iepriecināja, tas deva izredzes, ka cope būs vēl aktīvāka kā pirmajā dienā. Ja pirmajā diena bija sektori, kur zivis nevarēja pierunāt, tad otrajā dienā tādu sektoru nebija. Atlika tikai izmantot taktiskās un tehniskās prasmes, lai noturēt zivis uz punkta. Visinteresantākā cīņa notika starp pirmās dienas līderiem Jāni Muciņu un Vitāliju Miņkovu, kuri otrajā dienā izlozēja D zonu. Vitālijs izlozēja sektoru D 3, kur pirmajā dienā viņa kluba biedrs Ēriks Mihaļčuks ar 10,220 ieguva 3 vietu zona, Jānis izlozēja D 10, pirmajā diena viņš makšķerēja D 9 un uzvarēja zonā D. Tas deva lielu priekšrocību, kas arī vēlāk pierādījās.
Finiša signāls izskanēja, svēršanās. D zonā lielākā spriedze, jo vismaz divi pretendenti uz uzvaru visā kārtā, Jānis ar 11,500 kg gaidīja pārējo sportistu rezultātus.Jau D 7 sektorā Jānim bija par ko uztraukties, Vadims Kaškurs ar 12,770 kg pārspēja viņa rezultātu. Pārliecinošās uzvaras jau nevar būt, jāgaida ko rādīs svari pie sektora D 3. Galvenais konkurents ar 10,800 kg, un tikai trešais zonā D, kas izslēdza viņu no cīņas par zeltu. Atlika gaidīt rezultātus pārējās zonās. Lielas intrigas vairs nenotika, visi dalībnieki reģistrēja savus rezultātus, tiesneši noguruši no lielajiem kilogramiem, atvēlkot elpu devās sarēķināt rezultātus. Apbalvošanas ceremonija, organizātoru īsa uzruna un rezultātu apkopošana:

Uldis Pomers (VVA) – 7,5 punkti, 6,170 kg, 10. vieta, Jurijs Gerasimovs (OK Cope Sport) 7 punkti, 18,705 kg, 9. vieta, Krišjānis Lisovskis (OK Cope Sport) 7 punkti, 21,620 kg, 8. vieta, Ainars Gurtiņš (OK Cope Sport) 6 punkti, 7,085 kg, 7. vieta, Māris Sīmanis (CMS) 6 punkti, 17,665 kg, 6. vieta, Valdis Mols, 5 punkti, 22,295 kg, 5. vieta, Vitālijs Miņkovs (VVA) 4 punkti, 14,255 kg, 4. vieta. Nominācija – Lielākā Zivs, Normunds Grabovskis breksis 2,190 kg. Pjedestāls – Vadims Kaškurs (VVA) 4 punkti, 14,925 kg, 3. vieta, Normunds Biļķins (VVA), 4 punkti, 16,170 kg, 2. vieta, Jānis Muciņš ( CMS), 3 punkti, 23,370 kg, 1. vieta.

Biedrība “Carnikavas Makšķerēšanas Skola” vēlas pateikt lielu paldies atbalstītājiem: Carnikavas novada dome, SIA LAMBI fishingshop.lv, SIA VIKOTRANS, MAPEI.
Paldies par darbu tiesnešu brigādei, Pjotrs Ploskijs un Andris Katkovskis.

Ar cieņu, Eduards Burģelis

 
 
[10] Komentāri | dilst | aug
 
bio-r

Ko dara ar tiem entajiem kilogramiem zivju pēc šādām sacesībām?

31.07.18 Atbildēt | Ziņot 0
NG-NG

Smuki palaiž vaļā, izdzīvo aptuveni 90-95% zivju

31.07.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > NG-NG:

Nu,nu! Šajā karstajā laikā?

Nezinu tikai kāpēc man tās noķertās zivtiņas un ieliktas tīkliņā tomēr ātri aiziet bojā?

Vai sacensoņiem ir kaut kas speciāls šajā jomā?

02.08.18 Atbildēt | Ziņot -3
Jimbo
Jimbo > krumujancis:

Ja 4m uzglabajamais tiklins un attieksme

03.08.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > Jimbo:

Tīkliņš jau tāds pats, 4m, ūdens tas pats, kurā noķertas, bet ko nozīmē - attieksme? Vai vetārsts jāņem, lai pārsien brūces? Vai jāpiebaro, jābučo, vai kā?

05.08.18 Atbildēt | Ziņot -3
JurgisB
JurgisB > krumujancis:

Prātiņš vajadzīgs!

05.08.18 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis
krumujancis > JurgisB:

Kurā vietā viņš, tas prātiņš, zivij jāieliek, lai viņa tādā karstumā, skābekļa badā, - dzīvotu?

06.08.18 Atbildēt | Ziņot -2
jurciks66
jurciks66 > krumujancis:

Tu varbūt aizmirsi tīkliņu ūdenī ielikt? Es nekādi nevaru iedomāties citu iemeslu, kas liktu zivīm "ātri aiziet bojā". Man nekad nekas tāds nav bijis. Jā, kāda varbūt par dziļu ierijusi, bet es tad nogiežu pavadu un nemoku zivi. Ja tu moki zivis, tad rezultāts gan bēdīgs.

13.08.18 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis
krumujancis > jurciks66:

Lielisks komentārs!

Ja nu tieši tev nekas TĀDS nav bijis, tad nu gan ir vienkārši pilnīgi neiespējami, ka kādam citam, un citur, tieši tā var notikt.

Dīvaina pašpārliecinātība, kas robežojas jau ar ... DDD

16.08.18 Atbildēt | Ziņot 0
jurciks66
jurciks66 > krumujancis:

Dīvains komentārs!

Nekas TĀDS nav bijis un nevaru iedomāties cik neveiklam jābūt lai kaut kas TĀDS notiku. Tu varbūt āķus rauj ārā ar visām iekšām? Kas to lai zin..

16.08.18 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager