Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 22.oktobris 2018, 14:56 | Komentēt | 1549 skatījumi

Latvijas Čempionāta foreļu spiningošanā dīķos 2018 ir noslēdzies

2018. gada Latvijas Čempionāta foreļu spiningošanā dīķos ir noslēdzies. Noskaidroti otrā posma labākiem un Latvijas čempiona titula ieguvējs!

Ar gadiem laikam ir tendence skriet arvien ātrāk un ātrāk. Nemaz tik sen kā tika aizvadīts pavasara posms, kā nu jau ir noskaidroti labākie rudens posmā un reizē arī kopvērtējumā. Rudens ir ļoti piesātināts ar sacensībām foreļu spiningošanā, bet centrālais notikums daudziem ir tieši Latvijas Čempionāts, kurš noritēja 20. un 21. oktobrī Voldemāra dīķos Ķeguma novadā. To gaidīja un tam gatavojās, gan tie, kuriem bija labas iespējas būt medaļnieku vidū, gan tie, kuri cerēja savākt vērtīgus punktus reitingam, lai tiktu pie iespējas pārstāvēt Latviju līdz šim nebijušā pasākumā – ATLAS, kas pulcēs 8 valstu pārstāvjus novembra sākumā Latvijā.

Sacensības jau otro gadu tiek organizēts zem Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas karoga un ir nozīmīgākās arī 2018. gada Latvijas sportistu reitingā. Tas uzliek protams gan sportistiem, gan organizatoriem dubultu atbildību gan par sportiskajiem rezultātiem, gan lai tāda mēroga sacensības noritētu gludi un bez aizķeršanās.

Līdzīgi kā pavasara, arī rudens posms pulcēja ļoti lielu dalībnieku skaitu no 4 valstīm. Sacensībām bija pieteikušies 70 sportisti no Lietuvas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas. Gaisotne bija ļoti pozitīva, jo tā ir iespēja tikties ar iepazītiem draugiem un paziņām arī no citām valstīm. Daudzi sportisti titulēti un ar pieredzi dažādās starptautiskās sacensībās, līdz ar to arī iespējas iegūt ko jaunu bija katram.

Sacensības noritēja ļoti spraigi un ar pārsteigumiem. Daudzi pirmās dienas labākie pazaudēja savas pozīcijas otrajā dienā. Sportistu izvēlētā taktika bija dažāda un arī lietotie mānekļi daudz vairāk atšķīrās kā pavasara posmā, kas deva priekšrocības tiem, kuri spēja ātri noorientēties apstākļos.

Apkopojot rezultātus pēc abu dienu pamatturnīra, tiek paziņots labāko sportistu astoņnieks, kuri tālāk cīnījās par uzvaru finālos jeb izslēgšanas cīņās. Tie bija: 1.v. Igor Shklennik (Krievija); 2.v. Timur Timmanov (Ukraina); 3.v.Vladimir Vorotniak (Ukraina); 4.v. Sigitas Luksta (Lietuva); 5.v. Mikhail Zviagin (Krievija); 6.v. Aleksandr Mokhnatko (Ukraina); 7.v. Tatiana Cherkasova (Krievija); 8.v. Edgars Staris (Latvija).

Finālcīņas bija spraigas un ļoti interesantas. Gan 8., gan 7.vietā esošie sportisti uzvar pamatturnīra līderus un tiek tālāk. Pusfinālu cīņas abas noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, kas dod priekšrocības pēc pamatturnīra ranga augstāk esošajiem sportistiem, un finālā iekļuva Vladimir Vorotniak (Ukraina) un Sigitas Luksta (Lietuva), bet par trešo vietu cīnījās Tatiana Cherkasova (Krievija) un Edgars Staris (Latvija). Visas valstis tika pārstāvētas finālu cīņās. Pirmo vietu, pārliecinoši uzvarot finālu, izcīna Vladimir Vorotniak (Ukraina), otrais paliek Sigitas Luksta (Lietuva), bet trešā vieta Tatiana Cherkasova (Krievija), kura ar divu zivju pārsvaru uzvarēja Edgaru Stari.

Tika apkopoti abu posmu rezultāti, lai noskaidrotu kopvērtējuma labākos sportistus. Par Latvijas čempionu kļūst Matīss Lēnerts, kurš spēja uzrādīt visstabilāko rezultātu un pelnīti kļuvis par 2018.gada čempionu. Otrā vieta aizceļo uz Krieviju un to iegūst Tatiana Cherkasova, bet trešo izcīna Latvijas sportists Sergejs Abrāmovs, kurš šo mērķi gāja pacietīgi un neatlaidīgi. Apsveicam visus medaļniekus un izsakām lielu pateicību sportistiem par aktīvu dalību. Jūsu dēļ cenšamies!

Paldies sacensību ģenerālsponsoram Mārtiņam Balodim un eholotes.lv ar kura palīdzību tika nodrošināts lielākais balvu fonds foreļu spiningošanas sacensībās Latvijā - 1200 euro vērtībā. Balvās labākie sportisti ieguva Skandināvu zīmola GRUNDENS apģērbus. Paldies Voldemāram Vastlājam par lieliski sagatavoto dīķi un mājīgo uzņemšanu. Vēl sacensību sezona nav beigusies un tiekamies pie ūdeņiem, bet Latvijas Čempionāta pirmais posms būs jau nākampavasar!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager