Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
D.A.P | 19.novembris 2018, 18:34 | 6 komentāri | 8122 skatījumi

Sedas purva ezerā aiztur četrus maluzvejniekus

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās pārvaldes vides inspektori šonedēļ Strenču novada Jērcēnu pagastā, dabas liegumā “Sedas purvs” vairākkārtēju pārbaužu rezultātā aizturēja četrus maluzvejniekus, kuri zivju ieguvei bija lietojuši neatļautus rīkus – ūdas.

Maluzvejnieki aizturēti brīdī, kad viņi ar laivām atgriezās krastā un cēla no tām ārā noķerto lomu – divus desmitus līdaku, no kurām dažas nebija sasniegušas atļauto limitu, pie kāda zivi drīkst paturēt. Vīriešiem konfiscēti arī neatļauti rīki – 45 ūdas. Vēl 69 ūdas no dīķiem inspektori izcēla nākamajā dienā.

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās pārvaldes vides inspektore Rūta Zepa skaidro, ka saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem, ir aizliegts zivju iegūšanai izmantot brīvi peldošus āķus un šī norma ir spēkā visās ūdenstilpnēs Latvijā, ne tikai dabas liegumā. Turklāt katram makšķerniekam drīkst būt līdzi tikai divi rīki, bet šajā gadījumā tie bija pat vairāk nekā desmit.

Ņemot vērā lielo dabai nodarīto kaitējumu, kas pārsniedz vismaz 2000 eiro, lieta nodota tālākai izmeklēšanai un lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa ierosināšanu Valsts policijai. Jāpiebilst, ka aizturētajiem nebija līdzi ne makšķerēšanas kartes, ne arī jebkādi personu apliecinoši dokumenti.

Konfiscētās līdakas aizturēšanas brīdī vairs nebija dzīvotspējīgas, tādēļ tās nodotas Līgatnes dabas taku lāču maltītēm.

Dabas liegumā “Sedas purvs” regulāri tiek veiktas pārbaudes, lai kontrolētu Makšķerēšanas noteikumu ievērošanu un lielākoties pārkāpumi saistīti ar lielāku skaitu zivju paturēšanu, nekā atļauts, vai tādu zivju paturēšanu lomā, kuras nav sasniegušas noteikto izmēru. Šonedēļ konstatētais gadījums ir līdz šim lielākais atklātais pārkāpums.

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās pārvalde izsaka pateicību par Strenču novada pašvaldības policijas sniegto atbalstu maluzvejnieku aizturēšanā.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
Jurasasaris

Tas saimnieks Jercenos tur tāds kretins ir bāž degunu visur un kāš tik naudu...

19.11.18 Atbildēt | Ziņot -5
ZivjuZaglis

saimnieks, kas bāž degunu visur – ir labs saimnieks ;)

19.11.18 Atbildēt | Ziņot 5
Jurasasaris
Jurasasaris > ZivjuZaglis:

Vinjs bāž degunu ne tik savā īpašumā ..bet vazajas ne pa saviem dīķiem ar Ute

19.11.18 Atbildēt | Ziņot -7
krumujancis

J-asari! Vai no šitā teksta jāsaprot, ka simtiem ūdu Sedas ūdenstilpnē - tas ir labi?

Tas saimnieks būtu vēl labāks, ja ne tikai bāztu tur savu degunu, bet pat uzrautu kādam, kas to nopelnījis, pat pa šnobeli, ja kas.

19.11.18 Atbildēt | Ziņot 2
Jurasasaris
Jurasasaris > krumujancis:

Rīga uz centrāltirgu ,visu laiku ir sedas līnji karūsas un līdakas tāpat nenosargasi:)))

20.11.18 Atbildēt | Ziņot -5
pusdienlaiks

Jautājums - vai copes kolēģiem šobrīd esošās licenču cenas Sedas purvā ir pieņemamas?

Manuprāt, tur "smuks" monopols ir uztaisīts.

07.12.18 Atbildēt | Ziņot 3
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager