Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 24.augusts 2020, 23:48 | 8 komentāri | 5042 skatījumi

Tiks ieviesti jauni makšķerēšanas karšu veidi

Valdība otrdien, 18. augustā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanas kārtību.

Grozījumi noteikumos veikti, lai dažādotu Latvijā pieejamo makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karšu klāstu, piedāvājot īsāka laikposma makšķerēšanas kartes, kādas ir pieejamas arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā. Šāds ierosinājums ir izskanējis no makšķernieku sabiedriskajām organizācijām, un tam atsaucoties, pilnvērtīgāk tiks apmierināts makšķernieku pieprasījums un popularizēta makšķerēšana kā ģimenes brīvā laika nodarbe.

Pamatojoties uz pieprasījumu, ir plānots, ka īstermiņa kartes būs ieinteresēti iegādāties gan vietējie makšķernieki, kuri nemakšķerē regulāri, gan ģimenes ar bērniem, kas brīvdienas pavada pie ūdens, gan ārvalstu viesi, kuri Latvijā uzturas salīdzinoši neilgu laiku.

Grozījumi noteikumos ļaus ieviest divus jaunus makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karšu veidus - vienas dienas kartes (cena 1,50 eiro) un viena mēneša kartes (cena 5,00 eiro), kā arī veikt jau esošo karšu veidu cenu noapaļošanu (gada kartes cenas noapaļošana no 14,23 uz 15,00 eiro un trīs mēnešu kartes cenas noapaļošana no 7,11 uz 7,50 eiro).

Noteikumu projektā esošo makšķerēšanas karšu cenas izmaiņas stāsies spēkā 2021. gada 1. janvārī, bet iespēja internetā iegādāties jaunā veida makšķerēšanas kartes būs, sākot no noteikumu grozījumu spēkā stāšanās dienas.

Noteikumos arī veikti redakcionāli precizējumi, kas saistīti ar iestāžu funkcijām zvejas atļauju izsniegšanā.

MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumos Nr. 918 “Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.

[IMG:2]

 
 
[8] Komentāri | dilst | aug
 
durvis

Forši, ka būs īstermiņa kartes. Taču tas, kas ir izdomājis cenas paaugstināšanu nosaukt par noapaļošanu, mūs par muļķiem uzskata.

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 4
badapiicka

nu, nav tik traki... Ja buutu 14.23 uz 20 un 7.11 uz 10, tad gan)

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 0
citizen

Grūti nepiekrist, jo par noapaļošanu to nosaukt nevar.

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 1
badapiicka

Šāds ierosinājums ir izskanējis no makšķernieku sabiedriskajām organizācijām"--- jau sen par to runā gandrīz visi copmaņi, bet šamie tik tagad "pamodās"))... Bet ir labi, vismaz brīvāk varēs rīkoties, kad ir doma par kādu ātro vai ģimenes/ciemiņu atpūtu

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 4
MV-F
MV-F :

Jes, tas ir tas ko es pirms dažiem gadiem ierosināju.

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 0
krupits

Ja vēl pamainītu to, ka karte stājas spēkā ar nopirkšanas vai izvēlētu datumu, nevis kā tagad - paņem gada karti, un tā ir spēkā līdz gada beigām, tad vispār būtu super.

Bet uz to laikam vēl kādi gadi 5 - 10 ir jāgaida )

25.08.20 Atbildēt | Ziņot 4
murdelis

Laikam tomer bijuši pie laba ausu daktera..jau gadus 15 copmaņi to pieprasija! Un noapaļošana....droši vien skolā daudz bastoja..

Un vel,ko dod karte,ja 40% udenstilpju,apkart ir privāta zeme un copmani ar visu viņa karti,triec elle ratā!

27.08.20 Atbildēt | Ziņot -1
ratins21

Būtu labi ja 1diena-1.50e--1mēn-3.00e--3mēn.-5.00e--6mēn-7.50e--1g-15.00e un laiku piefiksēt pašam,neatkarīgi no pirkšanas laika,es domāju ka tā būtu godīgi.

28.08.20 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager