Draikuli - nevar to pašu iegūt ;)) Nestrīdies ar mani :)
Atvainojiet, ja turpinam, tad citā tēmā
Bljitka
Ar biezpienu ir ļoti oki, jo viņš karstumā feini kūst un tā ari saturot visu kopā un iegūst sulīgumu, ir zināmas iestādes, kur karbanādei ar sieru pa virsu kaisa biezpienu ar karšvielām un pirms gatava karbanāde piek cepeškrāsni uz 10mit minūtēm, pasniedzot neatšķirsi. Biezpiens lētāks nekā siers.
kilka
to pašu var iegūt, maizes vietā izmantojot labu skābo krējumu un kotletes pirms cepšanas apviļājot rīvmaizē.
Jā, sorrī par spamu jūras tēmā, mums bija jāpāriet uz tēmu "Kur ir patiesība?"
;))
Draiskuli,
tā dara visā pasaulē.
Kā jau te teica - turās labāk kopā, otrkārt maize un/vai piens gatavo masu padara daudz maigāku un, kas galvenais, sulīgāku. Jo šķiedrvielas piebriest un uzsūc mitrumu/sulu vienalga, kā to sauc. Izcep kotletēs vienkārši maltās gaļas piku un piku ar maizi, salīdzini ;)
Parasti gan lieto tā sauktos breadcrumbs, jeb nemaltu rīvmaizi, jeb sausiņus t.i. kaltētus atlikumus, atgriezumus. Pie mums tik pierasts "dzīvu" maizi lietot.
Vēl tik jāaizskrien uz bodi pēc lielas, dzeltenas mormiškas. Žilku 0.12 ?
Nezinu kā ar maizi...es līdaku kotletēs uz 1 kg farša lieku 250 gr biezpiena..olas..garšvielas..un uz pannas...sanāk sulīgas un garšīgas kokletes...un ja vēl alus...tad vispār...das ist fantastisch:)
Zivnieks.
Es braukšu svētdien. Vot tā, tagad būs jārauj vaļā bairīts!
Mja, tēma ta ir Makšķerēšana jūrā, bet aizgāja maize, olas :)
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
Mana tjoša kādreiz plāceņ-kotletes taisīja samaļot gaļu kopā ar novārītām cūku pupām vai pelēkajiem zirņiem. Ar skābo krājumu, mmmmm, mēli varēja norīt. Cik reižu nemēģināju atkārtot, nekad tik labi nesanāca...
kilka
Paskaidro, kamdēļ to dara? Par rīvmaizi un drupačām apviļajot vai panējot skaidrs, maize tapēc, ka padomju laikos tas bija lētākais variants, lai palielinātu masu, jo ola šo funkciju nepilda.
eerglis
tieši tā arī ir, jā :))) bet kopā ar olu, tas viss vēl labāk saķep, bet tas tad ja taisa standarta maltās gaļas kotļetus :)))
brusis
ko vēl ne....kožoties tajā gardumā un udzerot bairīti, tas viss tik labi kopā iedarbojās, ka neko labāku envar vēlēties :))
Oki oki, tā rī uztveru, man mācoties un pabeidzot iestādi skaidroja par šo lietu mazliet savādāk un protams ir arī piedeva-līme iebarojamajam, pats Salmo veikalā redzēju, tādas mazas paciņas, vajag tikai pārdevējam uzjautāt, kura cepšanai labāka upes, jeb ezera :)))))))))
draiskulim nav taisnība. Maizes likšanai nav nekāda sakar ar padomju laikiem. Pie maltās gaļas izstrādājumiem vienmēr liek klāt maizi, rīvmaizi vai drupačas.
nez man mācīja, ka maize ar līmē kotleti kopā lai nav baigi daudz olu jāliek klāt :)
Ir arī tāda lieta,kā pārtikas līme;)))))))))
Draiskulis
tas viss nav jāuztver kā parastā ēdiena pagatavošana, bet gan kā ekskluzīvs process (lucīši kā nekā :DD), kura sastāvdaļa ir arī pamērcēta baltmaize... u vsjo!!!
eerglis
Tapēc lika oliņu :)