atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

kilka 25.02.11
Draikuli - nevar to pašu iegūt ;)) Nestrīdies ar mani :)
Draiskulis 25.02.11
Atvainojiet, ja turpinam, tad citā tēmā
Draiskulis 25.02.11
Bljitka

Ar biezpienu ir ļoti oki, jo viņš karstumā feini kūst un tā ari saturot visu kopā un iegūst sulīgumu, ir zināmas iestādes, kur karbanādei ar sieru pa virsu kaisa biezpienu ar karšvielām un pirms gatava karbanāde piek cepeškrāsni uz 10mit minūtēm, pasniedzot neatšķirsi. Biezpiens lētāks nekā siers.

kilka

to pašu var iegūt, maizes vietā izmantojot labu skābo krējumu un kotletes pirms cepšanas apviļājot rīvmaizē.
kilka 25.02.11
Jā, sorrī par spamu jūras tēmā, mums bija jāpāriet uz tēmu "Kur ir patiesība?"
;))
kilka 25.02.11
Draiskuli,
tā dara visā pasaulē.
Kā jau te teica - turās labāk kopā, otrkārt maize un/vai piens gatavo masu padara daudz maigāku un, kas galvenais, sulīgāku. Jo šķiedrvielas piebriest un uzsūc mitrumu/sulu vienalga, kā to sauc. Izcep kotletēs vienkārši maltās gaļas piku un piku ar maizi, salīdzini ;)
Parasti gan lieto tā sauktos breadcrumbs, jeb nemaltu rīvmaizi, jeb sausiņus t.i. kaltētus atlikumus, atgriezumus. Pie mums tik pierasts "dzīvu" maizi lietot.
Kuilis 25.02.11
Vēl tik jāaizskrien uz bodi pēc lielas, dzeltenas mormiškas. Žilku 0.12 ?
Bljitka 25.02.11
Nezinu kā ar maizi...es līdaku kotletēs uz 1 kg farša lieku 250 gr biezpiena..olas..garšvielas..un uz pannas...sanāk sulīgas un garšīgas kokletes...un ja vēl alus...tad vispār...das ist fantastisch:)
Kuilis 25.02.11
Zivnieks.
Es braukšu svētdien. Vot tā, tagad būs jārauj vaļā bairīts!
Draiskulis 25.02.11
Mja, tēma ta ir Makšķerēšana jūrā, bet aizgāja maize, olas :)
Brusis 25.02.11
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
Brusis 25.02.11
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
kilka 25.02.11
Mana tjoša kādreiz plāceņ-kotletes taisīja samaļot gaļu kopā ar novārītām cūku pupām vai pelēkajiem zirņiem. Ar skābo krājumu, mmmmm, mēli varēja norīt. Cik reižu nemēģināju atkārtot, nekad tik labi nesanāca...
Draiskulis 25.02.11
kilka

Paskaidro, kamdēļ to dara? Par rīvmaizi un drupačām apviļajot vai panējot skaidrs, maize tapēc, ka padomju laikos tas bija lētākais variants, lai palielinātu masu, jo ola šo funkciju nepilda.
Zivnieks 25.02.11
eerglis
tieši tā arī ir, jā :))) bet kopā ar olu, tas viss vēl labāk saķep, bet tas tad ja taisa standarta maltās gaļas kotļetus :)))
brusis
ko vēl ne....kožoties tajā gardumā un udzerot bairīti, tas viss tik labi kopā iedarbojās, ka neko labāku envar vēlēties :))
Draiskulis 25.02.11
Oki oki, tā rī uztveru, man mācoties un pabeidzot iestādi skaidroja par šo lietu mazliet savādāk un protams ir arī piedeva-līme iebarojamajam, pats Salmo veikalā redzēju, tādas mazas paciņas, vajag tikai pārdevējam uzjautāt, kura cepšanai labāka upes, jeb ezera :)))))))))
kilka 25.02.11
draiskulim nav taisnība. Maizes likšanai nav nekāda sakar ar padomju laikiem. Pie maltās gaļas izstrādājumiem vienmēr liek klāt maizi, rīvmaizi vai drupačas.
eerglis 25.02.11
nez man mācīja, ka maize ar līmē kotleti kopā lai nav baigi daudz olu jāliek klāt :)
Brusis 25.02.11
Ir arī tāda lieta,kā pārtikas līme;)))))))))
Zivnieks 25.02.11
Draiskulis
tas viss nav jāuztver kā parastā ēdiena pagatavošana, bet gan kā ekskluzīvs process (lucīši kā nekā :DD), kura sastāvdaļa ir arī pamērcēta baltmaize... u vsjo!!!
Draiskulis 25.02.11
eerglis

Tapēc lika oliņu :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs