Sveiki!
Vai kāds varētu lūdzu pateikt cik ilgi un cik grādos būtu pareizi kūpināt karpas?
Paldies. :)
es pa vienkāršo. sievasmāte marinē es kūpinu :DDD
marinādē - sāls, pipari, sojas mērce (nezinu kāpēc) un rīvēti ķiploki. marinējas aptuveni diennakti.
Kūpinu - 30 minūtes apžāvēju, pēc tam vāks virsū un dūmpagales iekšā. Šodien kūpināju kādas 5 stundas, temperatūra 60 - 70 grādi, ja termomers nav ar taukiem aizlijis un nemelo :)) īsāk sakot, temperatūra tāda, lai dūmpagales dūmo, ne vairāk. gaļa atdzisīs ta zinās īsto smeķi, silta likās varen laba :))
dūmpagales sausās iet uz beigām pie šitādas kūpināšanas
Skrējēj neuztraucies par mirušiem tikai labu vai neko :(( Man tas niks ir nomirījis jau labu laiku atpakaļ :DD
Nekādu emociju -tukša vieta

15 "skaistules" saņem šobrīd svaigas marinādes vannu, rītvakar - būda rūks un svētkiem būs būt!!! Šoreiz palielīšos ar bildēm. Atkārtošu 4hx100C variantu, jo visi draugi nebeidz slavēt maija beigu rezultātu. Cerams, ka izdosies atkārtot :)
Vairi pirmais ko tavai meičai pateikšu būs vārdi -Mīļumiņ Vairis Tevi neuzskata par meiču.
Par sevi nesatraucos mana meiča man vienmēr ir pie sāniem Problēmas būs tiem kuriem tās trūks ....:DDD
otilijs tu esi slims,un neārstējams.
par Skrējēju, neesmu pārliecināts, bet pārējie ļiek pa tēmu
:DDD
jā Valdi, Tev 3lietas skapītī trūkst:
1. šņabis
2.meičas
3.zacene
:DDD
Atrast var , bet ne vienmēr pareizajā secībā... :DDDD !!
Vairis30 tev nebūs lemts to redzēt:))
Es gribu redzēt kā tu Līgo vakarā izpildīsi punktu nr.2 :-))))))
Vo Vo Labā dropē nedrīkst trūkt 3 lietas
1. šņabis
2.meičas
3.zacene
Ja kaut kas trūkst no augšminētā -var rasties nepatikšanas to meklējumos :DDDDDD
Labi braukšu ciemos noprovēt.:))
Skrējēj es jau Jāņiem iemarinēju Rīt likšu kuriņā :DD
Gardas,bums beidz kārdināt.:))
valdi768- galīgi garām, neņem ļaunā- 60' kūpināt nevar! Tā ir aukstā kūpināšana. Neskaties ko te citi kūpina. Koka konstrukcija agri vai vēlu nodegs! Un process Tev nepareizs
Interesē, ko tas Meerglis kuupina
eergli, pastāsti lūdzu kā Tu kūpini gaļu un vistas, cik grādus turi un cik ilgi utt. Ļoti gribās pašam noprovēt.
eerglis,
Šodien nokūpināju 2 brekšus pēc koka konstrukcijas uzlikšanas un jāsaka, ka rezultāti ir pozitīvi. Temperatūru turēju ap 60 gr. vieglā dūmā, 30 min. 1/3 augšas (dēlīšu seguma) atvērta, tālāk apm 40 min. augša daļēji pievērta. Un kompānija atzina ka progress ir uz sejas! Zivis iznāca sausākas un garšīgākas, tā ka koka konstrukcija savu artavu ir devusi un tiešām zivis labāk izžūst.