jaa jaa, arii peipusa raudaam kas pie krasta kjeras ir lentenji..
Daddy , re kur speciāli priekš Tevis sameklēju .
Vislabākais zandarts ir
1.-250 gr ūdens/aukc/
2.-2.5 ēdamkarotes sāls
3.-2,5 karotes cukurs
4.-1 ēdamkarote 9% etiķis
5.-2 vidēji sagriezti sīpoli
Zandartu safilē plānās sloksnēs/laša griezums
pārklāj ar sīpolu -pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām Pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/es to daru ar olīveļļu/Pamēģiniet un zandartus vairs nekad necepsiet un savādākā ceļā nemaitāsiet ...::DD Cepšanai der Zandarta galva uz pusēm pārdalīta un centrālā asaka pēc filēšanas tur gaļas klāt paliek vēl gana
Labu ēstgribu un ne asakas
Vimbaas ari dzivo lentenis, tas ir fakts. bulupe esmu tadu pats nokeris. vimba nav nekada salsudens zivs, ta ir migrejosa un vimbas 100% lentenji ir. pernava kjertas vimbas vispar ir pilnas ar lentenjiem. es personigi nemuzam neestu vimbu jeelaa veidaa, bet ta ir jusu darisana, katrs par savu veselibu pats ir atbildiigs.
Jurik - es nesaku, ka cepta vimba ir slikta, nē...pēc pēdējās LIELUPES vimbu copes no ledus (jāpieturās pie tēmas), es dažas sasālīju un dažas izcepu - sālīto var ēst 3 dienas, a cepto, ja siltu nenoēd, tad so-so...
žāvētas var ēst nedēļu un neapnīk :))
gints - kāda ir "buma zandarta recepte"? :)
par lenteņiem - mazsālītas vimbas ēdu jau 35 gadus un tfu tfu tfu nekas nav noticis. Personiski nevienu cilvēku nepazīstu, kam tāds lops būtu vēderā bijis.
Rakstos nez kāpēc piemin, ka viņu var dabūt ēdot saldūdens zivju ikrus vai kaltētas zivis. Izklausās aizdomīgi.
Labākais raksts par šo tēmu -
http://www.zurnals-mmd.lv/mmd/pdf/2004_07-08_platais_lentenis.pdf
Es vimbu uztaisīju pēc Buma zandarta receptes , nu super , nekad nebiju tik garšīgu vimbu ēdis , būs jālaiž atkal vimbās .
Man atkal breksis skjiet derigs tikai kupinasanai, jo cepsanai ir daudz citu daudz labaku zivju, kautvai asaris un zandarts.
Sienazi, nokupini vimbu, breksi vairs negribesi ;)
nu lai tārpus nedabūtu , iesaku ...ķer un atlaid , prieks pašam , un ......
martins_riga: no šitās vietas lūdzu precīzāk! Un, ja var, bez VTT. Labi?
Recepte tuvu Daddy ieteiktajai.
Pēc iespējas svaigu,atzvīņo,izņem iekšas.Asinis izslauka ar sausu lupatiņu.Atgriež pa muguru,atdala abas filejas.Filejām noņem ādu,visvieglāk ar nazi pārgriežot gaļu vidū un virzienā uz asti un galvu,slīpi spiežot.Iegūstam 4 gabalus.Katru gabalu,no ādas puses[visvairāk asaku]ar papīra nazi,vai žileti,smalki sašvīkājam. Tālāk sāls,cukurs,pipari[Daddy].Gatavās filejas bļodā,otra ar atsvaru pa virsu.Pēc stundām 10,12.visu masu.burciņā,piepiež un pārlej ar olīveļļu. Pēc otrām 12 stundām ir good.
nunu, baudot tas mazsalitaas vimbas uz maiziteem, atri vien var taarpus dabuut. :)) iesaku uzmaniities.
Nu re, panesās!!! :D
Nevar saprast, kuram nepiekrist, kuram piekrist!
Sienāzi, Tu man liki aizdomāties, jo skāri dvēselei tuvu tēmu... :D
Nu labi, jums pa savam, man kā ierasts! :D
Dad! Nepiekritīšu viss par cepšanu. Ir ļoti labi. Breksis protams cepta veidā ir maz kam pielīdzināms - IMHO Latvijas ūdeņu gardākā zivs cepšanai, bet vimba ira laba arii cepta...
Droši! Galvenais plānas smukas šķēlītes sagriezt...uz maizes jau var likt kaut 3 stāvos :) un ņem parastos melnos piparus, nevis kautkādu "zivju garšvielu" - pēc tās jebkura zivs pēc ķilavām garšo :)
Manas domas, ka cept gan vimbu nav vērts - tas pats, kas breksis...a vot kūpināta viņa ir kudī labāka par breksi :))
Daddy, kā saka, ar krējumu jebkuru zupu apēdīsi :)))), bet nu ja trāpīsies Lieldienās kāda vimbele, tad atšķiršu šo lpp un sataisīšu pēc tavas receptes.
Vimbu notīra, izgriež centrālo asaku un krustu šķērsu izklapē ar pavāra nazi. Cep bez miltiem un olas eļļā. Ir ok.
dīvainīši...mazsālīta vimba ir MANTA :))
Vimbu sāla tā - atgriež pa muguru, iztīra iekšas, neskalo, bet izslauka. Uztaisa sālījumu (1 zivij) 1tk sāls, 0.5tk cukura, naža gals malto piparu. Atvērto zivtiņu pārkaisa, aizloka ciet un un 3h ledusskapī. Viņa izlaiž ūdentiņu un ir baudāma :))
Vimbas baudīšana - sasmērē rupjmaizi ar sviestu, sagriež ripiņās sīpolu un ielej aukstu šņabīti.
Iesālītajai vimbai novelk ādu un ar nazi atdala mugurkaulu un ribas. Ribu daļā asaku nav, to uzreiz var likt uz maizes. Muguras un astes daļu ar asu nazi griež 2-3mm biezās šķēlēs (perpendikulāri korpusam) un liek uz maizītēm, pēc tam uzliek pa gredzenam sīpola.
Nekādas asakas nejūt, var zīdainim dot! :))
Sagi, kā ir ar to sieviešu medīšanu, kas ir galvenais, process ???????? :)))))))))
Sienāzim taisnība Vimbu var ķert pēc principa C&R, pavilkt interesanti!
Jums gaļu vajag??? Galvenais ir process!!!
:DDD