Pliksni, bet tu pamēģināji vairāk pa vidu , jo man kādi 10m no krasta dziļumā arī 50gr turēja, bet kā iemetu vairāk pa vidu, tā drusku tomēr nesa pa straumei.
tas ir rajonā starp tiltiem (pilsētā)
25 g svinu ar fīdera kātu pie Jelgavas stabīli upes vidū
Man ir prasts plakanais svins bez šipiem. :) Bet cik tad tālu var aizmest 25 g?
Kas tie par sviniem ? Jeb arī auklas tik resnas ka straume nes prom ? Lielupē es uz grunteni lieku 25 g svinu (trijstūri ar dzelkšņiem) un aukla 0.2 pavasarī, vasarā 0.18 un nekur nenes. Lielupē pie Bauskas varbūt arī vajag lielāku, bet pie Jelgavas ???
Vakar apzvanīju piecus copmaņus,sēdējuši uz vimbelēm-visiem galīga nulle,rīt būs jāparbāuda tā lieta,jāmaina taktika :)
Pie kapas 100g svins staav kaa pienaglots. Zaales arii nav. Un copes pagaidam ari ne, sezu jau kadas 2 stundas.
Vairi kurā tieši vietā tu to meiģināji ar tiem 100 gr,tur kur vienmēr tu ķer??Jo ne visūr ir vienādi,man pat uz šobrīd kļovākā vietā pat 160gr netur...
0,12 pītā un 80 g svins - bija ok.
Vakar bija ļoti minimāli, pietika 100gr un zāles arī nebija. Tas pie Jelgavas
ch....
experti sakat kaa ar straumi Lielupee???
stipri nes prom!?
Gint, paldies!
Sanāk marinēts zandarts eļļā, tipa a la matjē...šas ierakstīšu recepšu failā :)
zandarti man ir "piezveja", jo es viņus nemāku, bet šitā jau jebkuru sālāmo zivi var ietaisīt!!
Vakar divas vimbas un viena rauda izmānīta, pāris stundu vakara copē. Lielākā vimba paņēma tikko svins bija sasniedzis grunti.
Kā Iecavā ap Jelgavu ar straumi? Baltās zivis var ķert uz pludiņu?
Kaads var pateikt pie baltaas kaapas kautkas keraas?un kaada straume?
jaa jaa, arii peipusa raudaam kas pie krasta kjeras ir lentenji..
Daddy , re kur speciāli priekš Tevis sameklēju .
Vislabākais zandarts ir
1.-250 gr ūdens/aukc/
2.-2.5 ēdamkarotes sāls
3.-2,5 karotes cukurs
4.-1 ēdamkarote 9% etiķis
5.-2 vidēji sagriezti sīpoli
Zandartu safilē plānās sloksnēs/laša griezums
pārklāj ar sīpolu -pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām Pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/es to daru ar olīveļļu/Pamēģiniet un zandartus vairs nekad necepsiet un savādākā ceļā nemaitāsiet ...::DD Cepšanai der Zandarta galva uz pusēm pārdalīta un centrālā asaka pēc filēšanas tur gaļas klāt paliek vēl gana
Labu ēstgribu un ne asakas
Vimbaas ari dzivo lentenis, tas ir fakts. bulupe esmu tadu pats nokeris. vimba nav nekada salsudens zivs, ta ir migrejosa un vimbas 100% lentenji ir. pernava kjertas vimbas vispar ir pilnas ar lentenjiem. es personigi nemuzam neestu vimbu jeelaa veidaa, bet ta ir jusu darisana, katrs par savu veselibu pats ir atbildiigs.
Jurik - es nesaku, ka cepta vimba ir slikta, nē...pēc pēdējās LIELUPES vimbu copes no ledus (jāpieturās pie tēmas), es dažas sasālīju un dažas izcepu - sālīto var ēst 3 dienas, a cepto, ja siltu nenoēd, tad so-so...
žāvētas var ēst nedēļu un neapnīk :))