Nē mucā plūmi nedrīkst To var tikai pie aukstās kūpināšanas -kūpinātava ar ieri Man tā garums ir 3 m dūms atdziest Kūpināšanas temperatūra 30-40 grādi bez liekas cukas uzdošanas Muca ir karstā tur visas desas sasprāgs lupat lēveros ;DD
Bums, kjirsis&pluume - svekji vai ta tur nav? nedos plastmasaas garshu, biju kautkaa iesviedis pluumi, beigaas sanaaca biku ar galoshas piegarshu, vai tik taa sagadiishanaas ar kaadu paarkarseeshanu...
Ok,gan jau vēl braukšu uz Rīgu,tāpat brīvlaiks cauri,šperiņš būs jāskrūvē pašam(un arī jābrauc pašam),bet recepte liekas laba-būs jānoprovē
Tā aukstā kūpināšana-tai pašā spec.Buma mucā?
jankar šodien biju aizskrējis uz cehu Slīpētājs ir visu uzbūvējis ,bet būs darbā tikai pirmdien ātrāk nevaru savākt
Desu būves rezepte :))
10 kg cūkgaļas (lāpstiņa, krūtiņa), sāls, 5 ķiploka galviņas, 5 tējkarotes piparu, 10-15 karotes malti sarkanie pipari-paprika
Gaļu tikai svaigu no tirgus vai mājās kautu,neder saldēta.Gaļu gabalojam vai maļam caur rupjo gaļmašīnu sietam jābūt ar 8 mm caurumiem /ne mazāk/ Liesās un treknās gaļas attiecībai jābūt proporcijā 7:3 Gatavo malumu, nokaisam ar daļu no specijām un samaisām, pagaršojam, ja ir vajadzība liekam klāt vēl sāli Pēc pareizās garšas un aromāta iegūšanas masu samaisam pilnīgi .
Ar gatavo gaļas masu pildam sagatavotās zarnas . Es pildu desas ar gaļas mašinas palīdzību caur speciāli šim gadījumam izgatavotu uzgali. Iepildītās desas uzkaru uz diennakti vēdināmā telpā
Nākošā dienā kurinu auksto kūpinātavu un lieku desas iekšā Kūpinu ar ābeli Process iklgst diennakti Ar karstumu neforsēju. Var izmantot ķirsi un plūmi -desas būs sārtas un smeķīgas
P.S ja desas taisu vasarā faršam pieleju klāt nedaudz spirta -tas aiztur skābšanas procesub Vēsā laikā tas vairs nav vajadzīgs
Labprāt redzētu tās receptes!!!!!!!!!
Ja grib izvairīties no gaļas melnināšanas ,tā ir jāietin marlē

Ir rezepte desu kūpināšanai Tikai vispirms vajg rezepti desu izgatavošanai ;DDD
Rezepte gaļas kūpināšanai/karstai/Der krūtiņa kakla karbonāde šķiņķis
Vienādās daļās samaisām kečupu, medu, olīveļļu, balto vīnu. Nedaudz sausās sinepes , sasmalcinām ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus . Visas sastāvdaļas cītīgi samaisām un aplejam gaļu, gaļai jābūt bļodā vai uz paplātes. Kad marināde notek no gaļas ,ar karoti lejam pa jaunu virsū . Jāmarinē vidēji 8 stundas Personīgi es iejaucu marinādi tik daudz lai tā katliņā nosegtu gaļu-negribu čakarēties ar to laistīšanu

Vienīgais par to ādas biezumu būs kreņķis ,jo nevaru atļauties,ka maksts izmaksās dārgāk par nazi :DD
Bildē redzamajā variantā , tieši pie jostas liekamā cilpa satur visu naža maksti . Ar piebildi , ka pati cilpa izšūta no biezas ādas .
Konkrētai biezums 0.35mm.
Paldies Izprintēju attēlu Būs ko viņam parādīt Par to fiksāciju spala vidusdaļā arī domāju ,lai sabalansētu smaguma centru /Siluro tiešai par to minēja/ ,jo asmens pret spalu ir nedaudz vieglāks ,ja to neizdara,smaguma centrs iet uz augšu un nazim ir tendence griezties otrādi ar spalu uz leju
Bums , ieskaties e-pastā... :).
sapratu Tas viss rīt jāietamborē ādminim ;DD
naža makstij nav ne vainas, būtiski, klipsim jābūt tik augstu, lai rokturis neveidotu pārsvaru, jo tad nazis visu laiku centīsies nostāties otrādi, ar rokturi uz leju un būs kā apgrūtinājums pie siksnas . Ceru, ka saprati, par ko ir runa??????
Pats personīgi nazi nēsāju pie siksnas un makstij ir klipsis, lai to nenozaudētu! Tomēr vis interesantāko stiprinājumu redzēju vienam jēgeram, kurš dzinējmedībās strādā ar suņiem un savus 60-70% "čemodāniņu", kad suņi noturējuši, piedur. Viņam nazis bija stiprināts uz kājas virs ceļa. Formulēja šo stiprinājuma veidu ar to, ka tā visērtāk momentāni izņemt.

šeit konstrukcija redzama labāk Vai būtu kādi iebildumi vai piedāvājumi/par konstrukciju ?

Paliku pie šādas konstrukcijas maksts
Vēl viena lieta Daunrigera klipša stiprinājuma trosīti netaisu garāku par 30 cm .Ja tai lietai pieiet nopietni tad tai jābūt atkarīgai no voblera iegrimes u.t.t Tāpēc lietoju vienas modifikācijas voblerīšus Niknākie ir 6 cm gari :DD

Izmērs šāds Tuvāk rudenim sāku lietot pavadiņas Vasarā pietiek ar 0.26 auklu -monofīlu Pītā ātrāk nodrāž klipša gumijas saspiedējus un sākas visādi nepatīkami pārsteigumi
es jau teicu ka tur labi neizskatās :(
tiesa pārdevējbodē man nepakam neticēja ka esot brāķis, jo izbeidzās tas kāts izdarot pirmo piecirtienu :/ bet nu kā būs tā būs.
jau iepriekš paldies.