Šodien Lielupē nikā prātīga -vienīgais bonuss ,ka čomaks izvilka manam brālenam zudušo kapara Wilīti Nepaspēju uzkalt viņam citu kad atradās zudušais /laimīgais/ Prieka bez gala :DDDD
Rezepte tiem kuriem ar kabačiem pilns dārzs
Sastāvdaļas. Kabači – 3 kg; Tomāti – 7 kg ; ķiploki – 100 gr; Ašie pipari – 2 gb/pākstis/; Saldie pipari – 4 gb; Augu eļļa – tējas glāze.
Etiķis ,sāls cukurs /pēc smeķa/
Kā to visu brūvēt :DD
Kabačus nomazgājam, noņemam mizu. Pēc tam griežam kabačus kubikos . Pēc tam maļam vai blenderējam tomātus , malšanas procesā klāt liekam abu veidu piparus un ķiplokus . Samaltai masai klāt liekam kabaču kubikus , pēc tam lejam klāt augu eļļu , cukuru un sāli pēc garšas, Pielejam etiķi/es lieku esenci/ un vāram 30 min no vārīšanas momenta. Kad viss gatavs -ņemam tīras sausas burciņas un liekam masu tajās. Liekam virsū vāciņus . Papildus sterilizācija nav nepieciešama.
ir jaabuut pashapzinjai,un,kaa anglji saka-safety and health pirmajaa vietaa-droshiiba un veseliiba.
bums,
teorētiski,tā kā visās ūdenstilpnēs ir atļautas zemūdens medības un tātad iespējami peldētāji sodīt par ātruma pārsniegšanu 5 km st var visur.
Apstrīdot sodu,pierādi,ka tur apakšā tobrīd neviens nepeldēja.;)
26.5. vadīt kuģošanas līdzekli ar ātrumu, kas pārsniedz 5 km/h, tuvāk par 30 metriem no peldētājiem;
Laivotāju/motorlaivu/ ievērībai Lielupē starp tiltiem pagājušo nedēl dežūrēja robiņu pūšļi pareizāk pūslis un ar radaru kontrolēja motorlaivu ātrumu zem tiltiem Drāza tos ,kuru ātrums zem tilta bija lielāks par 5 km stundā Izlasīju visus noteikumus un ātruma ierobežojumus atradu 5 km /h 30 m no peldētavām :DD varbūt robiņiem priekš dropes pietrūka ?
No zaptēm vienīgais ko mūsmājās vāra ir brūkleņu ābolu zapte.Brūklenes uzglabāju divejādi vai nu sausas burkā vai arī porcijās -20 grādos Pēc vajadzības ņem ārā no saldētavas un taisa šmoriņus
Liellops sutināts brūkleņu mērcē
sastāvs: brūklenes — 1,5–2 glāzes; liellops — 0.5 kg ; sīpols/galva/ — 250 gr; tomātu pasta — 1,5 ēdamkarotes; milti — 1 ēdamkarote; sāls; pipari; lauru lapa — viss pēc garšas.
Gatavojam: liellopu griežam nelielos gabalos apcepam liekam klāt sagrieztu sīpolu , tomātu pastu un cepam vēl 10 min . Cepšanas beigās liekam klāt miltus. Pēc tam liekam applaucētas brūklenes , sāli, piparus, lauru lapas, visu pārlejam ar buljonu vai ūdeni un sutinam līdz pilnīgai gatavība. Tā var taisīt jebkuru medījuma gaļu ,zosi ,pīli da vis ko Brūklene dos neatkārtojamu ieskābenu smeķi
Jā, pareizi 90 ir tie īstie. Es iebraucu, paldies!
o.
Šovakar poperēju ar St Croix patika Izspēlēt var ļoti šiki Rezultāts 4 iznācieni un viena 2.2kg laivā
Bijām ar čomu poperi vienādi Viņam pat neparādijās -kur vaina -jādomā Varbūt tiešām kāts palīdzēja izspēlēt -kā saka -to čto doktor propisal ;DDD
Too Akmens

tfu,nu gan laikam rocene nav vēl atlaiduies pēc kāzām :))
Nu kā - paņem 45grādīgo un urbj 90 grādos! :D
es a biški pa tiem grādiem neiebraucu ?
Nav ieviesusies kļūda? Varbūt 90 grādi, ne 45 attiecībā pret ledu. 45 grādos jau neurbj.
Es te jau nedaudz atpakaļ aprakstīju vienu fīču, kā bez centrējum un dēlīša iztiekot, dubulto cokumu var izurbt vienā mierā. Patrennējoties, arī pavasara ledū to var izdarīt.
Izrubj vienu, bet ne līdz ūdenim, tad blakus otru, bet iesākumā ne 45 grādos, bet gan nedaudz prom no sevis (ar platu leņķi pret sevi) ieurbj ~ 10 cm, tad palēnām urbi procesā iztaisno līdz 45 grādiem. Urbj līdz ūdenim un otro ar urbj līdz galam.
Sanāk skaista un ietiplpīga brillīte!
o.
Man ir 120mm krievu urbis ar ko varu izurbt blakus divus, vai trīs caurumus bez jebkādiem palīdzlīdzekļiem. Paņemu līdzi atslēdziņu un maināmos nažus un varu urbt kaut smilšainos Ventas krastus. :D
Var jau izurbt tāpat ar citiem urbjiem, tik iesākt vajag taisni, bet turpināt urbšanu nedaudz slīpi.
Paldies Bums, pacentīšos šonedēļ izņemt .
p.s. izmēģināju tavu 15 gr, maili Usmā , kolēģim nekā, bet man 2 mēra līdakas , Viss notiek.
Tas tādēļ ka vasaras prieki ir izbaudīti, atkal gribas to ledus procesu! Bet sēžot uz ledus atkal gaidīsim pirmos vaļējos ūdeņus - cilvēkam jau nekad nav labi! :D
Kredo-spole gatava pēc stundas būs Bruņiniekos
Laikam ziema būs barga jo intuitīvi pārāk agri sākam spriest par ziemas lietām :DDD