atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kā gāja copē (atskaites)?

Bandito 07.10.13
Šodien ar čomu pa dīķiem upēm ar mikrobu! Dikti švaki! Kādus 35 ašukus līdz 180hr pielasījām! Lielākā daļa "sēdās virsū", visi ņēma kūtri un uz mazu lēnu dribliņu! Tik kādi 2-3 smuki ierija visu Tiogu!
Klons 07.10.13
Kārtējā vakara inspekcija,kuras laikā līdaka veiksmīgi slēpās. Vienīgā cope 2h laikā bija mēra līdaka, kura pieķērās 1m dziļā bedrē, blakus zāļu laukam.
Nevienu citu līdaku neredzēju, klusums uz ezera.
Šodien biju Babītē.Ūdens zems un dzidris.Līdaka ļoti švaki ņēma, viens zemērs un vina kartīga līdaka aptuveni 2kg svarā un garums 72cm. Vienu brīdi likās ka laivu vairāk nekā zivju ezerā.
skutans 06.10.13
Pastaigāju pa Gaujas attekām (Valmiera), līdakas ķerās , no 7ņām divas ņemamas viena zem kg. otra 1.200kg.laikā no 13:30-16:00. Džigs.
holmz 06.10.13
Šodien iepēros savā lauku ezeriņā un reabilitēties par Zebrus, kur bija totāls zero. Gribēju parbaudīt teoriju kā ņem asaris, kad list un braucu ar tādu domu ka maukšu pa lietu. Tieši kad braucu iekšā lija labi un pirmajos metienos asarus cope uz džiga. Pec britņa jau divi bija uzsēdušies un paris nerealizētas copes. Pabraucu citur un lietus parstāja un arī parstaja asari ņemt. Tagad točna zinu ka lietus laikā asars ņem, vismaz šajā ezerā. Tā nu lidz nu 6h izcēlu kadus 6 zemmera lidakas, 1 mers, un 7 ašuki brauc majās. Izmērs ašukiem gan nepriecē, lidz 150 grami.
Frenks 06.10.13
Šodien Pečora ezerā švaki .Uz spini neņēma , bet uz dzīvo ar karūsiņu pa diviem četras mēra un vienu zemmēra atlaidām uz gadiem 2-3 ,kamēr nāk pie prāta
koki 05.10.13
Nu ko sodien gan savilku ritigi daudz asari un lidakas. Juglas ezera tautas gan bija mereni visi ko mekleja izskatijas ka samajiem nekeras.:)
skutans 03.10.13
Pabiju šodien Lilastes ez. Izmērs šodien nepriecē, (350gr lielākais) bija diezgan daudz mazo asarēnu .Ar baigo mānīšanu un mikro gumijām ,tā teikt garlaicīgi nebija. lielākā daļa tiks noķerta nākamgad ,laidu paaugties. 9ņus smukākos paņēmu(2,100kg) .
rio. 03.10.13
tiem kuri zina kur biju:),uz diviem konkreeta galjenieku norma ar asariem videjais izmeers kurs atbrauca majaas 500 gr.bija arii kungi kuriem uz 3 cilveekiem 1 asaris....:)
mix-master 03.10.13
Piedāvāju paŗcelties uz topiku "Zivju pagatavošanas receptes"

Tur mans nākamais jautājums.
doks1959 03.10.13
Pēdīgā laikā kaut kā tāpat cepta līdaka neiet mājniekiem pie dūšas. Kaut pilnībā atbalstu viedokli par vienkārši miltos apviļātu, nesamuhļītu zivi. Mājās iet kotletes parastā receptē vienīgi ap 1/2 no speķa (kopumā speķi lieku daudz - ap 1/4 no kopmasas) lieku apkūpinātu.
Vēl neslikti, ja neaiziet ceptā fileja-pulka un nevar notiesāt, tad paņem uz pannas apcep sīpolus, rīvētus burkānus, var, ja savi tomāti (rudens veikala labāk nē). Kad burkāni paliek jau pamīksti liek zivtiņ', tomātu pastu, cukuru, etiķi (nepārspīlēt), sāļa, garšvielas (laurs, piperi, karijs pēc garšas. Vēl nianse, ka man pašam patīk, ja lieto nerafinēto saulpuķu eļļu. Bet tas pēc vēlēšanās (citam atkal extra virgin olīv - būs kā reize). Šitā parikte ledusskapī var stāvēt kaut nedēļu. Kaut parasti otrā dienā pazūd neatkarīgi no daudzuma, jo vajag pastāvēt un ēd aukstu, kā zacene ideāla.
Labu apetīti!
Rxq 03.10.13
Viss "valdiszarins" teiktais ir ok. Klāt jāsaka, ka zivs jāliek uz labi sakarsētas pannas, lai strauji apcepās sākuma fāzē. Veidojās tāda kā aizsarggaroziņa, kas neļauj šķidrumam iztecēt. Un zivi cep negrozot : apbrūninājums, virsmas gatavība un tad apgriež, nevis griež šurputurpu.
flipers 03.10.13
Nu re kada veseliga tema panesas!Un galvenais bez uzbraucieniem un apdd!Ar forsam receptem unlabiem padomiem!Eh ja vien to big fishu butu vairak,un udenos laistu paaugusas zivis nevis kapuru,un visu nokerto nebaztu maisa,bez vajadzibas,tad......,bet vienalga lielu specigu,veseligu zivi atlaist ir lielaks kaifs,neka nosist un nofilet,bet tas ir man divainitim,jo to zivi neviens man neatnems,ta jau ir mana,un ir patikami pec kada laika satikt vinu atkal!P.s bakstamdatori nogalina!)))))))
Līdaku sausums ir mīts, jāmāk līdaku pareizi nokaut, saglabāt līdz pagatavošanai un arī cept ;) Pirmkārt zivij nedrīkst ļaut nosprāgt, jo jūs taču neēdat sprāgušas cūkas miesu koa? Bet diemžēl ar šo grēko daudzi, iemet dzīvu zivi laivas kastē un neliekas ne zinis. Tāpat arī nepietiek tikai zivi nosist(nodurt), zivi ir nekavējoties jāatasiņo, pārgrieziet žaunas un pakariet ar galvu uz leju, vai slīpi noguldiet. Tāpat arī jāizķidā, jo ātrāk jo labāk. Es ķidāju uzreiz pēc nogalināšanas. Ja zivi nav iespējams uzreiz novietot vēsumā, bet priekšā vēl visa diena ar siltu laiciņu, tad obligāti jāļauj izķidātajam rumpītim apžūt ēnā un tad var ievīstīt elpojošā drānā vai ielikt grozā. NEKAD neglabājiet zivis plastikāta maisos, nopietni saku NEKAD! Otrkārt NEKAD neapsālīt fileju pirms cepšanas, tas veicina sulas izdalīšanos no gaļas jau pirms likšanas uz pannas un rezultāts protams būs sauss. Apsāliet tikai tad kad abas puses jau apcepušās, vēlams apviļāt miltiņos un cept sviestā, ola nav vajadzīga, ja vien negribat lai līdaka garšo pēc tās ;)Un treškārt, ja gribat ceptu fileju tad nesaldējiet līdaku, atsaldēta ir sūds, ja salīdzina ar svaigu.Man patīk līdakas fileju cept kopā ar sīpoliem sviestā, dikt garšīgi. Un ar asakām arī nav tik ļauni, ja zin kur tās atrodas. Es tās izvelku pirms kumosa bāšanas mutē, no problem :)

Sulla, 2.oktobris 2013, 21:41

LĪDAKA SĪPOLOS IR VIENKĀRŠI SUPER un vis pārējais arī ir balta patiesība
kraft 03.10.13
drusku oftopiks, lai gan patīkams. Pielikšu savu pieredzi -

1. loti nedaudz var apsālīt, pirms pašas likšanas cepties.sevišķi treknās zivis, bet ne līdaks (tām vienk sula netiek tā izrauta) Bet nu jēga maza. Sevišķi, ka materiāls svaigs, nesen piebeigts. Apstāvējušamām zivēm var likt sāli vairāk, jo tad jau ir aizgājuši citi procesi šūnās.


2. Ja gribas ar garšvielām un tādu smeķīgu *bet lidzarto daleji nokauj zivs dabīgo garšu, bet reizēm dažādībai ir ok) Lieku visādu veidu sausās garšvielas, kas nesatur sāli. Piem dažas gatavās zivju garšvielas ir ok, tāpat citronpipari (cotrons biš sarauj olbaltumvielas un sula netiek ārā, bet tas ir tikai mazos daudzumos ihmo. Ir tāda EKO vegeta, bes sāls, baigi labā. Liekas saucas Anniņa, zaļā paciņā. Tur arī ir blembas , ka nav sāls un E. Ar tādu sacinīju zivi un atstāj uz kādu laiku. Savukārt ja iet uz folliju, tad var apbērt un uzreiz.

Starpcitu cepšanas process sulīgumam arī ir ļoti svarīgs, no sākuma aprauj mizu, tad aiziet uz lēnāka uguns, un ja biezāki exemplāri, tad druusku vāku, bet beigās to noņemt obligāti, lai neatmiekšķē kraukšķi. Experti noteikti var detalizētāk pakumentēt. Tā daru es, ja runa ir par veselu/gabalu cepsānu uz pannas. Kārtrā ziņā punkts nr1 paliek - nedrīkst pārcept!
mix-master 02.10.13
Dārzeņus pa priekšu novāra, un tad, tādus, pus, vai gandrīz gatavus pieber pie zivs un gatavo zivij paredzētā režīmā cepeškrāsnī.

Neesmu nekāds dižais gatavotājs, bet kā var zivi cepeškrāsni gatavot kopā ar dārzeņiem!? Zivs taču izcepas daudz ātrāk!

Josifs, 2.oktobris 2013, 23:03
Karlis_K 02.10.13
Esmu vilcis ādu tādām 2,5kg+ līdakām un gatavojos pildītās viesībām. Ja līdaka svaiga, nesen kauta, tad āda novelkas pavisam viegli kā zeķe, bet ja neķidāta ir kaltusi entās stundas, tad ķēpa briesmīga :)
Starp citu ja jūs redzētu kā svaigas zivis sadalīja mana restūža šefs, tas katreiz bija kā šovs! Vienreiz saderējām vai šams spēs tādu palielu akmenspleksti (~50cm) safilēt 1 minūtē. Zivis vēl dzīvas kastē, kustina astes, nesen zvejnieks piegādājis. Tātad jāizķidā, jānovelk āda un jāizfilē bez asakām. Vecis (~60gadi) uzvarēja, ātrāk par minūti :)
Josifs 02.10.13
Neesmu nekāds dižais gatavotājs, bet kā var zivi cepeškrāsni gatavot kopā ar dārzeņiem!? Zivs taču izcepas daudz ātrāk!
mix-master 02.10.13
Ja jau aizgāja par sālīšanu gatavošanas procesa beigās, tad nu tā - viss skaidrs ar cepšanu uz pannas, vārīšanu. Jautājums uz norakšanu - kā sālīt zivi, kas tiek cepta cepeškrāsnī? Piemēram, variants ar follijā ietītu foreli? Vai teiksim taimiņš, kurš formā, bet apkārt apkrauts ar kartoškiem un dārzeņiem? Vai pietiks, ka uzbērs uz vienas - augšējās puses to sāli?
Hotentots 02.10.13
Laikam nākošreiz būs jātaisa 2 porcijas. Vienas sālītas pirms, otras pēc. Tad salīdzinās :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs