Un īstenībā jau ir ar. :) Lai visiem izdodas ko iekūpi āt!
Visiem garšīgi izsskatās :)
Cik zivju ķērāju, tik recepšu gan kūpiņam, gan zupai. Un visas ir labas un pareizas.


Caur elektrisko.ar visu salsmercesanu, apvïtinăsanu 7 stundas. Varu iekikt 20 butes uz virbăm. Viss pa pirmo. Āda cieta kà zole un sāls normā. Kā sakas,, galvenais nesasteigt,,.
Tiem,kam interesē,bijām Ziemupes pusē,kā parasti.
Pravietis [26.09.20]: Tur ir par to apzavesanu ...cmuka filmiņa
seedoo, 26.septembris 2020, 13:55
Piektītu, par apžavēšanu, ka vajag un es to daru, paturot žāvētavai vaļā durvis. Esmu kritisks par galvu, astes nogriešanu, jo tad kāda te vairs runa par ādas plaisāšanu. Tad jau sanāk, galvenais sižetā ir saglabāt preces izskatu. Bet kā ar gaļas mitruma regulēšanu. Un kāda gan zivs bez galvas un astes. :). Man kurtuve ir nostāk no kameras, tādēļ varu ieturēt ar temperatūru attiecīgo kūpināšanas metodi (karsta, auksta, vidējā), ievērojot zivs biezumu, pēc vajadzības. Filma laba, priekš zvejnieka.
Tu ieliec vienreiz kādu foto vai video ar savu smako, pareizo kūpinātavu un pareizi nokūpinātajām zivīm. Citāti tāda tukša muldēšana no tevis, kā parasti!
Tur ir par to apzavesanu ...cmuka filmiņa
seedoo, 26.septembris 2020, 13:55
Piektītu, par apžavēšanu, ka vajag un es to daru, paturot žāvētavai vaļā durvis. Esmu kritisks par galvu, astes nogriešanu, jo tad kāda te vairs runa par ādas plaisāšanu. Tad jau sanāk, galvenais sižetā ir saglabāt preces izskatu. Bet kā ar gaļas mitruma regulēšanu. Un kāda gan zivs bez galvas un astes. :). Man kurtuve ir nostāk no kameras, tādēļ varu ieturēt ar temperatūru attiecīgo kūpināšanas metodi (karsta, auksta, vidējā), ievērojot zivs biezumu, pēc vajadzības. Filma laba, priekš zvejnieka.
Tur ir par to apzavesanu ...cmuka filmiņa
Kkā šitā salikās.
copeetaaja, 26.septembris 2020, 12:14
Es apakšā cenšos salikt biezākās.

Mazirbē šodien laiks super! Jūra mierīga, neliels krasta vējš, silts. Pirmā bute arī jau spannī!
Pirms liek uz karsešanu, galvanai apžāvēt lai āda sausa. Darbietilpīgi. Tad ta neplīst un viss Ok.
seedoo, 26.septembris 2020, 12:10
Es kādu brīdi kurinu un turu žāvētavas durvis vaļā. Divi labumi, zivs apžūst un kamera iesilst.

Kkā šitā salikās.
Paldies par ieteikumu!;) Neesmu baigais specs,mācos un priecājos par Jūsu ieteikumiem!
Pirms liek uz karsešanu, galvanai apžāvēt lai āda sausa. Darbietilpīgi. Tad ta neplīst un viss Ok.
Vakar,tip, tā starpcitu,pieskrējām pie jūras. Šodien jākūpina. Kūpinātava jau kurās. Izmērs vidējs un ciešams. Mazās praktiski nav. Distance vidēja. Laiks feins.
copeetaaja, 26.septembris 2020, 10:56
Ja daudz ikru, tad ieberu vēderā nedaudz Vegetu, lai tie ir vēl smeķīgāki.
Vakar,tip, tā starpcitu,pieskrējām pie jūras. Šodien jākūpina. Kūpinātava jau kurās. Izmērs vidējs un ciešams. Mazās praktiski nav. Distance vidēja. Laiks feins.
copeetaaja, 26.septembris 2020, 10:56
Negriez tik stipri vēderus vaļā, lai labums kūpinot neiztek. Es taisu nelielu iegriezumu pie galvas vēdera sākumā tā, lai ar pirkstu var ķidas izvilkt ārā. Ja pārplīst žults, tad gan zem ūdens strūklas izskaloju vēdera dobumu. :).

Vakar,tip, tā starpcitu,pieskrējām pie jūras. Šodien jākūpina. Kūpinātava jau kurās. Izmērs vidējs un ciešams. Mazās praktiski nav. Distance vidēja. Laiks feins.
skatos, ka vietām cope laba... Be uz Ziemeļu mola klusums. Parasti no Jūras buļļiem ne smakas šijā laikā. Pāris dienas atpakaļ manīju, kā viens tīri labi mazos monstriņus ķēra. No butēm gan ne smakas...
blitkotajs, 26.septembris 2020, 10:21
Tā dabā ir iekārtots, noteiktos laikos un meteo apstākļos, makšķerniekiem, jārēķinās ar plekstes tradīcijām. Pa lielam...., nevajag ķert to, kā tur šobrīd nav, un, acīmredzami, arī turpmāk (vēlāk) būs arvien mazāk......"Mazie monstriņi" ir daļēji vainīgi pie tā, ka apēd barību un, protams, viss pārējais.....
skatos, ka vietām cope laba... Be uz Ziemeļu mola klusums. Parasti no Jūras buļļiem ne smakas šijā laikā. Pāris dienas atpakaļ manīju, kā viens tīri labi mazos monstriņus ķēra. No butēm gan ne smakas...