atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

copeetaaja 03.11.24
dragon_s [03.11.24]: Nesapratu! Visi sēž siltās čībās pie TV ar iecienīto zāļu glāzi rokā un pie jūras vairs neaiziet? Sezona beigusies?
Paga paga,lai jūra nomierinās,tad jau letiņš atkal sēdēs pie to jūr! :))
dragon_s 03.11.24
Nesapratu! Visi sēž siltās čībās pie TV ar iecienīto zāļu glāzi rokā un pie jūras vairs neaiziet? Sezona beigusies?
Bjorgvins 30.10.24
Tas krustojums saucās besters.
Davis-Di 29.10.24
Kaluga ir kaluga, beluga ir beluga, abas dzīvo kā upēs tā jūrā. Besters ir belugas un sterletes krustojums, ko pārsvarā audzē dīķos

Abavnieks, 29.oktobris 2024, 21:54


Nestrīdēšos, neesmu ihtiologs. Bet stores īsti dīķos neaug un nevairojas cik saprotu. Savulaik esmu skatījies youtube par to krustojumu, bet tas bija jau sen.
PS. Karpas ķerot uz boilām tās arī ņem ļoti labi.
Abavnieks 29.10.24
Davis-Di [29.10.24]: Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?

Abavnieks, 29.oktobris 2024, 20:39

Pareizi laikam kaluga, tika izveidota tieši, lai stāvošā ūdenī audzētu.
Tas, ka mums to uzdod pa stori ir cits jautājums.
Store ir piejūras un upes zivs un stāvošā dīķa ūdenī, ne aug ne nārsto. Beluga ir jūras zivs un upēs dodas nārstot tikai.
Stores agrāk dabiski dzīvoja Daugavā, man tēvs stāstīja, ka Rīgā viņa jaunībā lielas stores arī zvejnieku tīklos trāpījās. Ja nemaldos BIOR ar Latvenergo kādus desmit gadus atpakaļ ielaida storu mazuļus zem Rīgas HES atkal, bet nav dzirdēts, ka baigi kādam trāpītos.
Padomju laikos belugu ar ielaida Daugavā, bet rezultāts izskatās 0.
Kaluga ir kaluga, beluga ir beluga, abas dzīvo kā upēs tā jūrā. Besters ir belugas un sterletes krustojums, ko pārsvarā audzē dīķos
Davis-Di 29.10.24
Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?

Abavnieks, 29.oktobris 2024, 20:39


Pareizi laikam kaluga, tika izveidota tieši, lai stāvošā ūdenī audzētu.
Tas, ka mums to uzdod pa stori ir cits jautājums.
Store ir piejūras un upes zivs un stāvošā dīķa ūdenī, ne aug ne nārsto. Beluga ir jūras zivs un upēs dodas nārstot tikai.
Stores agrāk dabiski dzīvoja Daugavā, man tēvs stāstīja, ka Rīgā viņa jaunībā lielas stores arī zvejnieku tīklos trāpījās. Ja nemaldos BIOR ar Latvenergo kādus desmit gadus atpakaļ ielaida storu mazuļus zem Rīgas HES atkal, bet nav dzirdēts, ka baigi kādam trāpītos.
Padomju laikos belugu ar ielaida Daugavā, bet rezultāts izskatās 0.
Abavnieks 29.10.24
Davis-Di [29.10.24]: Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.

Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35

To ko audzē dīķos ir stores un belugas krustojums un ja ir dūņains dīķis protams var būt dūņu garša, jo dabīgā vide ir vairāk upes un straume, kur nav to dūņu tik daudz.
Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?
Davis-Di 29.10.24
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.

Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35


To ko audzē dīķos ir stores un belugas krustojums un ja ir dūņains dīķis protams var būt dūņu garša, jo dabīgā vide ir vairāk upes un straume, kur nav to dūņu tik daudz.
Davis-Di 29.10.24
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.

Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35
Bjorgvins 29.10.24
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.
daddy_j 28.10.24
Nezinu kā tagad.Sen neesmu bijis Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā.Kādu laiku atpakaļ vitrīnās vārtījās saldēti storveidīgie.No Krievijas. Visi nu ļoti izteiktā dzeltenā krāsā.Oksidējušies. Arī saldētai zivij ir uzglabāšanas termiņi.Tā,ka gribēt no šitāa izejvielas vismaz 2.kategorijas delikatesi ir visai optimistiski.

Bjorgvins, 28.oktobris 2024, 17:07


Tieši tā! storveidīgo, ja paveicās CT var dzīvu nopirkt, ja ne, tad pie Vangažu Jura noķert katrā laikā. Cenas nav kosmiskas :)
Bjorgvins 28.10.24
Nezinu kā tagad.Sen neesmu bijis Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā.Kādu laiku atpakaļ vitrīnās vārtījās saldēti storveidīgie.No Krievijas. Visi nu ļoti izteiktā dzeltenā krāsā.Oksidējušies. Arī saldētai zivij ir uzglabāšanas termiņi.Tā,ka gribēt no šitāa izejvielas vismaz 2.kategorijas delikatesi ir visai optimistiski.
daddy_j 28.10.24
Protams, ka garša ir svaigumā, bet ja ēd kaut ko dārgu, tad jau tā vienalga ir delikatese neatkarīgi no tās svaiguma :)

Domaataajs, 28.oktobris 2024, 13:41


oi, var taču gadīties otrās svaiguma pakāpes osetrīna (c) Meistars un Margarita
lapsa5 28.10.24
Sveiki! 27.10. devos uz Lūžņu. 1000 metros biju viens! Pa gaismu nokērās tik 5 gb. Ar tumsu jūra atvērās. Rezultātā 55 butes dažāda izmēra, kopsvarā 9 kg. Jēlā garnele. Ap 21 sāka līt-tinu makšķeres.
Domaataajs 28.10.24
Protams, ka garša ir svaigumā, bet ja ēd kaut ko dārgu, tad jau tā vienalga ir delikatese neatkarīgi no tās svaiguma :)
daddy_j 28.10.24
Jo lielāka pašizmaksa, jo garšīgākas. Vismaz tā sev var vieglāk iestāstīt.

Domaataajs, 27.oktobris 2024, 21:59


Nu nē, garšas noslēpums slēpjas svaigumā, nevis ciparos!! Paša ķerta, svaiga bute, reņģe, menca kūst mutē... ar tirgū pirkto nevar salīdzināt!! to baudu nevar par naudu nopirkt :))
BaltiVilki 28.10.24
Labdien!
Jautājums bušu copmaņiem,vai rudenī uz grunteni ir kādam paņēmis taims vai lasis?
Par pavasari viss skaidrs!
Paldies!
Tomas 28.10.24
Info par copi plis
Inars 27.10.24
Cepot zivs visbiežāk saiet putrā, ja cep galīgi svaigu, tikko noķertu. Bet ne katreiz tā ir

Bebrs, 27.oktobris 2024, 17:29

Tā arī ir. Tad, kad galva vēl accbļodā muti vārsta un rumpis uz pannas lēkā, tad izjuks :D Liekas, ka arī garšo savādāk nekā tad, kad dvēsele izlidojusi. Bet neteiktu, ka sliktāk. Un lasis arī labs, turpat jūrā uz tupeles izgriezts liemenis :D Un lai ko mednieki neteiktu, vēl silts lops samalts kotletēs arī ir smeķīgs un ar šnabi vēl labāks :D
Domaataajs 27.10.24
Jo lielāka pašizmaksa, jo garšīgākas. Vismaz tā sev var vieglāk iestāstīt.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs