Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)
H20, 29.jūlijs 2025, 07:02
Par mazkalībreni pie saviem senčiem nekad neesmu dzirdējis... Vairāk izklausās, pēc, kādām tieksmēm...
Parasti, lielākus lopus, teļus un cūkas, iepriekš, profesionāli ar vienu "kuvaldas" sitienu apdulināja, tad ar labu vācu durkli nonāvēja...
Mazākus lopus, kazas un aitas, ar mīlestību apmānīja, un, ar to pašu labo vācu durkli nonāvēja...!?
Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.
Bebrs, 27.jūlijs 2025, 18:18
Mežacūka ir baigi forši! Bet, vai vedi gaļu uz ekspertīzi!? Ar mežacūkām var baigi ieberzties nepatīkamās slimībās, it īpaši, maltā gaļa, ja to izmanto kotletēs, vai mērcē, ar nepilnīgu izkarsēšanu.
Senāk, kad gājām medībās, pirms ekspertīzes, vakara galdā likām un mielojām tikai mežacūkas šmorējumus un sautējumus...!?
Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)
egilss
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.
Pastāsts no kontigenta :),kurš ir audzējis pats cūkas...kupinājis un kūpina gaļu,zivis ar malku ( neviss ar šķidrajiem dūmiem vai kā viņus tur pareizi sauc).Šancē kolēģi pastāsta,ka jaunatvērtajā bodē labu,labā cūkgaļa tirgojas...cena augstāka kā mahimās,toties esot gardāka.Saslavētajā bodē nopirku gaļas kluci.Sagriezu priekš gulaša un uz pannas virsū...ak tu dieviņ...tāda pati,balta putu zampa nāk ārā,kā no mahimas gaļas.Piemetu ixsu pie deguna :)...ekonomika visprostākā sanāk...kāpēc jāmaksā dārgāk par to pašu apsipienu :)...nekā personīga...tikai bizness !:)
Ko darīt ja pēkšņi vairs nedarbojas mana cope aplikācija? Mēģināju dzēst, un lādēt pa jaunu , tāpat uzkaras
Tomas, baltajā mājā un arī stends tirgū.
Snipiens jau pareizi saka, ka nevar zināt kā katrs audzina cūku, un vai var ticēt ko stāsta.
Tas laikam pat nav svarīgi.
Jāpiebilst, ka tirgum ražojot, nevar audzēt cūku gadu. Tas būs bankrots, bet var visu sabalansēt.
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.
egilss, 27.jūlijs 2025, 18:42
Tāpat mēs klāt neesam stāvējuši tām bio-eko-naturliš :) barotajām cūkām, pie siles.Kādreiz mājās cūkas baroja ar vārītiem kartupeļiem,runkuļiem,ēdienu atliekām no ēdnīcām ,utt.Tagad diez vai,jo kartupeļu lauku tik pat kā naf.Mājās cūkas audzēja 100kg. pa gadu...tad tā bija gaļa.Tagad ēdam kuij viņ zin ko,bet it kā jau masveidā pie Pētera dēļ tā neiet.Prasīsi vai bio-eko-naturliš...protams!:)Prasīsi vai tie kartupeļi ir adretta...jā :),lai arī redzu ka nav.:)RIMI biju akujā par kartupeļiem...izcelsmes valsts Zviedrija un Grieķija.Tādi laiki,tādi laiki...tāpēc citreiz cena nosaka visu,jo ticēt tāpat nevienam nevar...nekā personīga...tikai bizness!:)
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.

Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D
Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.
Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.
Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.
Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.
Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.
Kurzeme Bekons? RGK?
YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.
RaimisD, 27.jūlijs 2025, 15:57
Bebrs [27.jūl]: Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
Tak privātie arī grēko. Tas zivju kombikorms ir efektīva lieta – maksā stipri lētāk nekā kartupeļi, bietes utt.
Cūķis labi aug, pieņemas svarā, daudz vitamīnu, mazāk slimo. Vienīgi gaļas garša tāda pretīga.
Ja nav jāēd pašam – tad pofig.
Sadala pa frakcijām, zupai, karbonādei, samaļ kotletēm, iepako vakumā un saldētavā iekšā. Krājumi ziemai vai X stundai gatavi
Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
Gribi garšīgas kotletes, pērc gaļu ar treknumu un mal mājā.
Labu cūkgaļu lielveikalā nenopirkt.
Bebrs [27.jūl]: Mežacūka neēd zivis. Šobrīd arī speķa kārta ir tīri tā neko, un cauraudzis pa pirmo.
No mežacūkas gaļas bišķi mīziens dēļ trihinelozes baktērijas. Pēc struktūras arī īpaši nepatīk – pasausa, šķiedraina.
RaimisD [27.jūl]: Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.
Korektors bišķi sačakarējās – domāts Polijas.
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D
Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.
Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.
Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.
Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.
Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.
Kurzeme Bekons? RGK?
YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.
RaimisD, 27.jūlijs 2025, 15:57
Mežacūka neēd zivis. Šobrīd arī speķa kārta ir tīri tā neko, un cauraudzis pa pirmo.
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D
Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.
Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.
Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.
Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.
Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.
Kurzeme Bekons? RGK?
YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.