Orfu-zelta ālantu pazīsti?
nu vakar pirmo reizi copējot redzēju mazas zivtiņas pa augšu staigājam- oranžā krāsā (burkānu), plaukstas garuma un slaidas, un vēl bija melnas, tikpat garas, bet resnas, nav ne jausmas kas tās par zivtiņām, varbūt kāds var palīdzēt? Pat izrādīja interesi par maizi un bišķi paraustīja, bet ne tā, lai varētu piecirst. Tajā dīķī ir līņi, karpas, bet šīs zivis tak nav apelsīnu krāsā?
aranmaiden...Mauc tik iekšā!Privāts dīķis,ja kas,tad pats būsi vainīgs.Ne asakas!
Tā nu sanācis,ka mājiņa Kumlingē norezervēta, bet 2-3 braucēji pietrūkst. Izbraukšana 27.04. mājās 05.05. Plānotās izmaksas ap 200Ls. Vieta laba, pēc šādas ziemas arī copei vajadzētu būt labai. Ja ir interese zvaniet 29276444.
aqttieciibaaa uz zive.lv. nu nav ko raudaat,copeslietas .lv lapa tapat ir krietni dizainaa un iespeejaas speeciigaka,taa kaa neko jau sheit neviens nezaudee.....,
Meklētājs līdz 10 lpp. neko neuzrādīja....nāks vasara vajadzēs ko uzzināt par līmeni, ūdenstīrību un iemest kādu atskaiti...
tākā tas bija domāts par mani tad es atļauju tādu tēmu vērt :D
pašam ar noderētu :)
BUKS kaut kur tāda tēma ir :)), vismaz bija, a bet moš ar zivi jaucu :DD
Izskatā, ka zive.lv vairs nemodīsies....ja nu tomēr atdzīvosies, tad droši vien jau daudzu džigiti pie viņiem vairs neatgriezīsies.Varbūt kāds var atvērt jaunu tēmu cope Ventā?Man bail, ja nu jau tomēr tāda ir, tad dabūšu virtuālo pērienu:))
karpas upe jau staiga,a diki jau udens ir usilis normali,vakar draugs nokera karpu 6,5kg uz kukuruzu
jautājums- dīķos jau ir atmodušies līņi un karpas un ja ir uz ko šīs zivis varētu mēģināt jau piebarot un ķert?
pēc noteikumiem nedrīksti, bet neviens tevi nesitīs ja būs no ezera/upes uz dīķi. Ja būs otrā virzienā, tad vari lielajā ūdenstilpnē ievazāt slimības/parazītus utml.
Zivis ūdenstilpnēs ar laiku var parādīties arī pašas no sevis, ticamākais variants ar ūdensputniem, pielīp pie kājām ikri vai arī pārplūstot vieniem ūdeņiem tie uz īsu brīdi savienojas.
zivis salaidīs ūdensputni un tamlīdzīgi, protams, šāds dabiskais process būs daudz ilgāks..
par vīķēm tagad skaidrs viss, paldies!
Klausieties,pec noteikumiem nedrikst no vienas udens tilpnes parvietot zivis uz otru!
Tad jautajums-viens mas dikelis meza(ap kvadratiem300-400) so ziem pilnigi izmira:( Tatad sanak ka zivis es tur laist ieksa nedrikstu no cita ezera vai upes?Bet uzreiz jautajums kas tad tur salaidis zivis?
nu jasna....tad uz to vietu, kur šamās smeļu es, dodas pēc mīlas priekiem (līdzīgi kā raudas) un uzturās līdz brīdim, kad laižas uz ziemošanu.
speciaali zivnieksam:)))-Saldūdens zivs. Uzturas baros. Sevišķi lielas koncentrācijas veido pavasarī pirms nārsta un rudenī, izvietojoties ziemošanas bedrēs. Ziemā mazak-tīva. Parasti uzturas ūdens virsējos slā-ņos. Tālas migrācijas neveic. Pamatba-rība: zooplanktons, ūdenī iekrituši kukaiņi un bentoss. Sasniedz 10 gadu, Latvijā 8 gadu vecumu.
Viņas ir, tikai kļūst mazāk aktīvas. Es esmu vīķes atvilcies ziemā no ledus kaķīša ezerā. Blakus bāzei kur tas strauts ietek, netālu no krasta. Viņs varēja ķert skatoties āliņģī - turpat zem ledus.
aha, par mušam skaidrs- paldies visiem!
tagad tikai jāatrisina vīķu mistērija :D
traktorisccc
Par tām vīķēm. Es godīgi sakot arī nesaprotu, kur viņa paliek. Pats esmu iecienījis copi uz dzīvajām zivtelēm, un vīķe man ir top zivtiņa uz zandartiem. Un tajā vietā, kur smeļu mailīti vasarā vīķe ir tā ka mudž, bet jau uz agru rudens pusi, viņa kaut kur pazūd un parādās atkal tikai ap jūnija vidu. un arī ziemā neesmu šamo nekur dabūjis....
"baltajiem" vēl būs par ātru.Maija mēnesī var sākt,kad aktīvi sāk lidināties lielās(zaļizilās)mušas.Tagad jau viena otra lidinās,bet šamās vēl nav sabriedušas uz oliņu dēšanu!