Kamēr it formula neko nevaru apsolīt. PRO
Baigi labi palika. Viens malks KOLOKOĻČIKA + zacenē Peipusa kūpinātais breksis un viss ir bumbās. Kas var būt labāks par šo!
sienaazis>> Es eju kost, un viņš iet kost! Prozīt!
vairs ne tuvu cik bija.ja nu vienīgi Purviņi-Secē!:)
labs, pa ziviim visi jau guleetu, a ku tuva teema :))))))))))))))) visi veel nomodaa.....
man gandriiz sagribeejaas pagarssot :)
Zinu gan. Tur tagad laba zivjaudzētava!
savulaik ~20 gadus nodzīvoju Daugavas kreisajā krastā.Sērenē,ja zini tādu miestu!:)
urmaas>> Agrāk arī debesis bija zilākas un zāle zaļāka. Bet par to J-pili mani sāk mākt interese. kā tad tā?
savulaik raugu pirku,kad tas bij deficīts,rīgā pie maizes kombināta bij kioskiņš.varēja dabūt visu vellu.cukuru jēmu J-pilī.ehhh,kur tie laiki!
Kandžas jeb šmakovkas receptes:
Latgaliešu šmakovka: 7 kg cukura, 100 g rauga, 3 litru burka ar kviešu graudiem ( putraimiem), 35 l laba, saulē uzsiluša avota ūdens. Raudzē 3 nedēļas. Kad sērkociņš vairs nedziest pietuvinot brāgas virsmai, vēl 2 dienas nogaida un dzen. Sanāk 6 litri mantas ap 60 grādu stiprumā.
6 litri veca ievārījuma , 2 kg cukura, 2 paciņas rauga, 2 spaiņi ūdens. Liek siltumā, lai rūgst 10 dienas. Pēc tam nokāš biezumus, lej aparātā un liek uz uguns. Pirmos 100g lej izlietnē, jo metanols izgaro pirms etanola, tālāk nāk tīra manta.Pēdējais puslitrs jau nāk ar nelielu fūzeļa piegaršu, tāpēc to pie tīrās mantas nelej. Tecināt drošāk ir nelielā burciņā un ik pa laikam pārliet lielākā, jo mēdzot būt gadījumi, kad temperatūra par lielu un brāga uzvārās, uzrauj duļķi un var sabojāt visu dzinumu. Rezultātā 3 litri tīras mantas stiprumā ap 60-70grādiem. Aromāts līdzīgs kā konjakam vai čačai. Latgalē šmakovku gatavo arī no medus, no cukurbietēm, no stipra alus.
Kurzemē gatavota dzimtenīte: divus 50-kilogramīgos miežu miltu maisus ieber lielā katlā, tad lej klāt apm. 60 grādu karstu ūdeni un maisa, kamēr paliek viendabīga masa. Pieliek 2 paciņas rauga. Var dzīt jau pēc 35 stundām , bet jādzen 2 reizes. Iegūst tīru, vieglu, caurspīdīgu 45 grādu stipru dzimtenīti.
Dienvidu samagonka: ņem 200 litru lielu mucu un pieber gandrīz pilnu ar augļiem, kas vien pieejami - āboli, bumbieri, plūmes, vīnogas, mandarīni, apelsīni. Mucu apsedz ar maisa audumu, neliek klāt ne cukuru, ne raugu, viss dabīgs. Raudzē 3-4 nedēļas, visu masu pārlej lielā katlā, kas uzstiprināts uz ugunskura. Katlam uzliek konusveidīgu vāku, kurš speciāli izgatavots ar gumijas caurulēm dzesēšanai un samagonkas tecināšanai. Dienvidnieki izmanto tikai 70 grādīgu dziru, pārējo lej laukā.
Nu tādas tās receptes.
jā Gints.regulāri gan TU pastu pārbaudi!Tevi jau labu laiciņu kā vēstule gaida!!!
Un vēl jo mazāk rauga, jo mazāk smakas un kandžas garšas
Veikalā pērkamā paciņā ir 100gr. Es to dalu apm. 5x
puika
mazā paciņa tak tikai 20gr!vai tad ne tā???:)))
Gint, kam tev pirkt to aparātu, ja pats vari ar mazu piepūli uztaisīt
urmaaas>> Mana vec vec vec tēva recepte ir praktiski bez rauga, jo graudos ir raugvielas iekšā.
5l kviešu graudi + 7kg cukura + 30l H2O + 10-20 grami rauga startam. + 3-4 nedēļas rūgšanas laika + 2 nedēļas nostādināšanas + 8 stundas destilācijas = 8l kvalitatīva 50 grādīga dzēriena, kuru nu var ievadīt mutes dobumā. Šos graudus var izmantot 2x. Otrajā reizē raugs nav jāliek nemaz.
Un lai mani nosper zibens, ja kādam pēc iemalkošanas sāp galva.
Tur tev urmas taisnība, katru dienu ir jāpārbauda, savādāk tiešām viss darbs var sanākt atejā
Vairi , paldies !!! galvenais ka tur ir aparatūra pārdošanā .