ieliec zivi traukā un aplej ar ūdeni līdz pusei lai zivs iesmok tad jau mušas un tārpi būs.Vajadzīga smaka un mitrums.Tikai tad kad tie tārpi jālasa rauj uz koļķi./it sevišķi uz pohām/
Pie mums gan jau pietiekošā daudzumā.Un pie staļļa pat ļoti daudz.
Mušas vēsā laikā dēj tikai bojātā gaļā , tas tik sutīgā laikā d...rš viņas uz visurienes...
Starp citu es nemaz īpaši neesmu tās mušas vēl tā redzējis , kaut gan mans pilsētnieks vien ir :))
Vai tad mušas jau pamodušās ?
Kā lai izaudzē baltos tārpus????Noliku ēniņā zivis,bet tās izkalta un mušas savas olas nesadēja.
Rolis
kamoliņš + lietussargs kur sakrīt
vakar 25 apriilis varkalju kanaals uz tilta psc cemmeristi straada . ap 10oo Babiite laivas . Lielupee arii ......... nez uz ko attiecaas liegums , veel neaizbraucu uz Buļļupi lai nemaitaatu sev garastaavokli . foto no varkalja manaa albuumaaa...
Kaasis
Ar to arī silti apsveicu, cik ciparu, vai cik zvaigznīšu bija kodam?
Tā jau ilgi turējies, 2 gadi ūūūūūūū. kur ilgi!
Varbūt ne pa tēmu,bet šodien copē uzlauzu savu kodu uz cepumu, biju kodēts no 2007 gada 3 aprīļa.
Bez asiem priekšmetim.Vajadzīgi no 7-10 nakts tārpiem un viss
Uz lapāmo adatu arī var ....
Kādā veidā bez āķa????????
Bedrē pie dzirnavām vasarā ķeru zušus ar makšķeri bez āķa.Process ātrāks nekā ar āķi
Jūnijā zuši ir noķerami skaidrā pilnmēness naktī uz sēkļiem naktij jābūt bez vēja Viņi uspeld ūdens virspusē un nostājas blakus ūdenszālēm no tālienes izskatās kā neliela ūdens virmošana .Klusām pieairējoties tos var paņemt ar uzķeramo tīkliņu.Ja nav kas parāda vai iemāca varat nemēģināt.
Atceratie ,ka zuti nedrīkst tīrit ar sāli ,tad viņam āda kūpinot paliek melna.Zutim lai notīrītu gļotu pietiek ar pāris sekunžu vārošu ūdeni gļota pati gandrīz vai nolec nost .Tīrot vēderu atceraties ka jātaisa griezums 2-3 cm aiz anālās atveres.tur atrodas dziedzeris gas atbild par zuš gļotu veidošnos ,atstājot to neizņemtu zutis kūpinot iegūst sīvu garšu.Zušus virs 1,5 kg es kūpinu pa Rojnieku metodei .Griežu uz pusi pa muguru ,kā lielos brekšus,Tie kuri kūpina uz pārdošanu tā nedara jo svara zudumi lielāki .Sāli zutim var r;adīt tikai pēc kūpināšnas .Vēl siltus zušus ieliek garā toverī un aplej ar stingru sālsūdeni .Āda paliek mīksta un ēdama ,kā arī gaļa paņem sāli cik vajag.
Labu ēstgribu .Ne asakas
klūdijos BAbītei liegums 12.4. rūpnieciskā zveja un makšķerēšana — no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam;
Tātad Babītē ar laivu un špini tikai ar 1 jūliju