Labaak karot nekaa visus kuri bij riicibspeejiigi un centaas ko iebilst noshaava vai sibiirijaa aizvadija gadus labaak mirt uzreiz nevis spaardoties mokoties pa lopvagoniem. Tur bij nepareizie leemumi vieniigi vai bij atkariigi no pasha K.Ulmana shaubos loti jo shpioni bija noteikti daudz viniem labumi tika ooo amati lieli nu kaadu arii noshaava :
viens kars beidzies,otram gatavojas,protams ka tada laika ekonomika attistas,un Ulmani nevar vertet viennozimigi.bij labas lietas,bet daudz ari sudu,satversmi parkapa.tads neliels diktatorins bij.var tik zilet ka butu ja tiktu armijai dota pavele pretoties.
mjunoirs -tieshi man domas par tiem laikiem vai tieshaam bij tik burviigi protams kungiem jaa bet zemniekiem ticu kad saldaa dziive nebija kaa tiek runaats. nevar buut labas dziives tik mazaa valstii ja to neveelas kaada no lielvalstiim .
zaceps->>
neesot nemaz jau tik rozaini ari tajos Karla Ulamana laikos gajis.. taa bagatiba ar bij tad uzpusta.. itka tirdznieciba eksports bij, bet reali naudu vairak vai mazak mes no tiem vaciesiem nemaz nedabujam, sutija preti industrijas preces, kaut kaa taa, jo vaciesi gatavojas karam un bij po.. ar maksasan un tik barojas ar musu bekoninj un sviestinj,sikak pastastit pagaidam nevaru, bet tads nu tas fakts bij!!!
VAI MUMS LATVIESHIEM NAU LIIDZIIGI KAA AR ZIVJU RESURSIEM IZZZUUUD ???? bet vaina nau mekleejama te valstii taa ir tur taalumaa neviens labpraatiigi nejauks savas maajas aaraa vainu draudi vainu naudaskaare tikai dazajam tiks labuminsh un vinsh protams nodos jebko liidziigi kaa pleesejiem vnk cilveeka daba izdziivot par to es nemaz neapspriezos to REDZU !!
Tos slavenos vārdus Daugavas stadionā"Kaut pastalās,bet brīvi" 4.maijā teica tagad jau sirmais godavīrs Imants Ziedonis,ar ko izpelnījās skaļas ovācijas.Viņam droši vien pat sapņos nerādījās,ka tā brīvība nelielai daļai no sabiedrības krējuma izpaudīsies ar milzīgu valsts izlaupīšanu,prihvatizāciju,nodokļu nemaksāšanu atbilstoši sazaktajiem ienākumiem,korupciju.
Esmu zemnieks no 1989 gada,esmu daudz visādu nejēdzīgu lēmumu piedzīvojis,tāpat kā daudzi citi.Nekas nav atkarīgs no mums,tiešā darba darītājiem,jo augšā pieņem stulbu lēmumu,un varam rīkot nezin cik protesta akciju,acu aizmālēšanai pieņem uz brīdi labu lēmumu un sasola,ka būs labāk un ar to viss arī beidzas,virzāmies tālāk nebūtībā.
Nav mums valstī kārtīga saimnieka.Vajadzīgs diktators ar saimnieka tvērienu,kā Kārlis Ulmanis.Izdzenāja visas kašķīgās partijas,pacēla valsti no tukšas valsts kases līdz labklājībai.
Ehh un es vakar savariju tik daudz s....,ka lai sodien visu to paskaidro :D:D
Jā, pārdzīvojām. Bij paredzēts šorīt 6:00. Un es vakar noslaistījos cerēdams ka malka nebūs vairāk jāskalda :D
jauka diena pasaules galam..:)
sveiciens visiem ar pasaules galu :)
Tur jau tā lieta, ka šīszemes tautai patriotisms (spēcīgam pārsvaram) izpaušas tikai tukšā muldēšanā. Un esmu pamanījis, ka lielākie muldētāji ir tie, kas izbraukuši uz ārzemēm. Ja aicinās atpakaļ, atbilde jau iepriekš paredzama =)
Es jau nesku , ka Tu čīksti!Bet par tiem ,kas teica - kaut pastalās... bet tā kā negrib vis pastalās...
Tad jau jāsaka lai dzīvo Rubiks!(Arī , starp citu - makšķernieks!).Bija video materiāls, kad viņu araestēja, tad viņš jautāja kliedzošajam pūlim - uz kurieni jūs tā raujaties?
Neiet runa par čīstēšanu, bet par pārāk milzīgu pašlabuma meklēšanu...
Nesen bija ziņu portālos publicēts pētījums, ka 75% aptaujāto cilvēku nav gatavi īslaicīgi upurēt savu labklājību, valsts labā. Ko tad var gribēt?
Mākam tik pukstēt uz valdību, bet valdība taču ir tautas atspulgs, ne? Visi viņi kādreiz ir bijuši no vidusslāņa (nu, 90%), bet nokļūstot pie siles - jāgrābj, vai tad var savādāk, ja visi tā dara? Nav drosmes, lai kaut ko darītu lietas labā... Un pēc tam pierod un sirds atkal mierīga...
P.s. es nečīstu, mani neinteresē ne kāda kaimiņam mašīna, ne māja. Vienkārši līdz sirds dzīlēm sadusmo kā tiek sačakarēts viss, ko mūsu senči būvējuši gadu desmitiem...
Andriskk!Liekas , ka tik traki jau nav!Tie , kas šeit pozicionējas forumā , brīvdienās makšķerē Peipusā utt, ir normāli vidusslāņa veči, kuri nečīkst, bet strādā.Esmu pavērojis, ka tie, kas čīkstēja krievu laikā, ka ir sūdīga dzīve (jo citiem ir mājas un mašīnas), bet viņam tikai vecs velosipēds, tad tiem tagad ir vēl grūtāk - arī velosipēda vairs nav.Viņiem likās, ka ja aizbrauks uz barikādēm, tad pēc tam viss būs par velti...Bet nekā!Ir JĀSTRĀDĀ izrādās.Un pie tam smagi.Pēc tam var atpūsties.
Nu lobkopiba un zemkopiba ar sabeigta. Vienigais cukura nozare nav sabeigta,bet galigi piebeigta!!
Nu lobkopiba un zemkopiba ar sabeigta. Vienigais cukura nozare nav sabeigta,bet galigi piebeigta!!
Nē, nē. Nopirkti vēl nē - izīrēti :D
Mums cilvēkiem tā loģika kā ielasmeitām - dod visiem, kas maksā...
Mežus izpārdod, lai nopirktu mašīnu, kurai pēc tam benzīnu nevar ieliet, vai arī traktortehniku ar kuru lauku novāc divās dienās, bet pārējo gadu pūst šķūnī...
Uzņēmumus pārdod, lai uzreiz nopelnītu kādu grasi un pēc tam grauž nagus un plēš matus no galvas, ka saprot, ka īsti nekas nav nopelnīts un nepārdodot uzņēmumu būtu pat izdevīgāk (nerunājot par darbavietām/nodokļiem).
Kamēr cilvēki būs ar tādu patuklu domāšanu, tikmēr mums ekonomiskā situācija ir atbilstoša pelnītajam...
Dabūja brīvību un uzreiz padirsa to... Alleluja alkatīgajām padauzām... Lai slavēti tie ģēniji, kuri neuzskatīja par vajadzīgu atjaunot ražošanu 90 gadu sākumā, bet gan labāk visu atlikušo tehniku izpārdot pirmajam, kurš maksās (jau pieminētā ielasmeitu domāšana). Dzīvosim uz tranzītu - tāds bija Ēģiptes gudro spiedums. Tikai sekotāji nesaprata to, ka nevajag tik daudz d.....st uz attiecīgajām valstīm, lai tas tranzīts noturētos :D
Mežus ļauj zāģēt uz urrā, jo tas reāli ir vienīgais no eksporta precēm, kas tur ekonomiku... Un tas jau pie d...as, ka apstrādājot uz vietas baļķus un tad pārdodot var nopelnīt 5x vairāk.
Pagriež pēcpuses pret Jeiropas sūdubrāļiem un likvidē visas nozares, lai tikai eiropa var grūst savus sūd-produktus un kaut kā atpelnīt to naudu, kuru mēs te bezjēdzīgi nodedzinam. Zvejniecību sabeidza, cukura nozari sabeidza, tagad tālāk nāks lopkopība un zemkopība...
Drīz jau paši ar labu gribu atdosimies pirmiem, kuri nāks...
Mēs jau esam nopirkti..!! :D
Drīzāk mēs bankrotēsim un nopirks mūs par pāris dolāriem :D:D Tas ir tuvāk realitātei.