Bebrs,Supernetto tirgojas 5l dzeramais udens plastikata tvertnes pa 34 santimiem ... sodien ar tadiem traukiem ari izlidzejamies,bet nu sterili vismaz ... pastulbi vienigais,ka veikala noperk udeni,pec pacmit min atkorke vala un izlej ara,bet nu katra zina ta ir samera normala trauka cena,ja rekina,ka nekur nav jakratas pakal,jatere benzins,kurs sodien ir dargs ... saplano visu pa celam :)
Žēl, it kā laiks, ja jau bērzs sācis tecēt....lauku(kuršu) vecmāte kādreiz galdā cēla, sen nebiju provējis, cik atceros, sīrupu vārīja...uhh :)))
No klavas mums kadi paris litri tikai bija,tos pasus pie tas pasas klavas ari izdzera :) iespejams koks tads pasvaks,vienigais trapijas,pameginajam,lai ari klavam manuprat laiks jau beidzies :)
Tas i daudz :)) jo siltāks jo vairāk tecēs, kvalitāte arī krītas......
~ 15 litri no viena berza pa pedejo diennakti bija satecejis
Bebrs- kā ar kļavas sulu ?
Bērza sulas var glabāt tikai tādās plastmas pudelēs kur bijis minerāl vai parastais ūdens - cocacola, kvass un limpene naf laba.
Tagad riktīgi sāk tecēt - šovakar pilns spainis ar kaudzi :D
tumsa un vesums nebutu problema,ir pagrabs zem namela,kur pat vasara ir vesi
Bērzu sulā atrodās organiskās vielas, tikai rauga tīrkultūra garantē tās rūgšanas procesu, uz meža raugu bāzes var visu ko iegūt....
Vislabāk jau dzert svaigu , bet ap Latviešu galvenajiem svētkiem (Jāņiem) tā nākoša dienā iegūst savu īsto nozīmi, ir vēl variācijas pie pudeles atvēršanas....
Epox59 visu pareizi izstāstīja,vēl tikai tas,ka jāglabā vēsā vietā un obligāti TUMSĀ.
ok,pameginas tad vairakas receptes :)
Vispār pēc senu kuršu paražas jādzer sula 2 nedēļ svaiga, 2 l dienā ....ja spiež maks tad ir recepte,( bet sliktāka) ar mazītiņa maizes raugu(sērkociņa galviņas lieluma) vai dažām rozīnēm...
---un piepildi līdz lūpai , var teikt , ar kaudzīti !!
DsKs> recepte vienkārša -bērzu sulām klāt neliec....neko !!!!
-tikai traukiem kuros pildīsi ir jābūt tīriem ,varētu pat teikt steriliem !!!!
Sulas glabājas un ir gardas vēl nākošajā pavasarī . Visi tie zariņi ,odziņas ,miziņas ir fufelis... ! :)
sieviesuklubs.lv-tur diētas dakteris Andis Bērziņš par bērzu sulām.
Bērzu sulu novāra (pasterizē 70 c), atdziestot pievieno vīna raugu tīrkūltūru(depo ir izvēle), atdzesējot pievieno raugu pēc noradījuma, izšķīdina uz 1l =5-10 gr cukara(medus), ielej plastmasas minerālpudelē(kur nekas cits nav bijis izņemot ūdeni) ...pirmas dienas siltumā , tad vēsumā uz mēnesi, kad dzeriens ir kļuvis dzidrs var lietot, labs ie pēc pirts...kļūst kā šampanietis, tik maz grādiņiem.
Var pievienot citrona, apelsīna miziņu, dod pikantumu ....
Varbut kadam ir kada laba recepte,ka ilgaku laiku uzglabat berzu sulu,ko tiesi pievienot,utt. ... sula ir,pagrabs ir,komponentes domaju iepirks - nav receptes ... ka perforetam urbanistam rodas problemas ar sadam lietam,jau ieprieks pateicos :)
sagittario,šovakar "jācopē" atkal naktiņš!
Tā teikt,lai stāv rezerve sirds mieram.
Vēl bikiņ un viss sāksies!
;)
avtt- apsveicu ar pirmo lomu!
:)))