Šodien beidzot atklāju savu šīs ziemas copes sezonu! Biju Āraišu ezerā, pietam man ļoti paveicās, ka biju vēl vergu paķēris līdzi, jo vietām ledus labu labais, bet vietām tikai nedaudz ar vergu uzsit un verga gandrīz no sava svara krīt cauri, tā nu man nācās iet ar kārtīgu līkumu lai tiktu uz savu izraudzīto vietu. Pēc piebarošanas raudiņas saradās uzreiz bet divi plaukstas izmēra beksīši pieteicās pēcpusdienā un zīmīgi ka uzķērās tikai uz mazās mormiškiņas, kas ar 0,1 aukliņu ar pierunāšanu jānolaiž lejā, kas liecinapar to, ka galīgi zivīm ar apetīti šavaki. Rezultāts necils, bet vismaz sezona atklāta.
Engures ez.Dzedru galā ledus 10- 15cm. Lielā aukstuma dēļ (-12), copēju uz Rapalas 6cm šķērsbļitku. No rīta cope aktīvāka, vakarpusē izvilktais asaris "božās", biežāki tukši uzsitieni pa šķērsbļitku un garas pauzes. Noķēru 30 cepamus asarus, kopsvarā 3,6kg plus 830 gr līdaciņu. Lielākais asars 360gr.
vakar bij totala necope.man liekas ka otro reizi muza ko tadu piedzivoju.pirmas tris stundas ne uz blitku,ne raudas iebarojot pat neuzcopeja.parvacamies tur kur biju iepriekseja diena.raudinas prieks dzivas dabut neiespejmi.panema mazs plicis uzliku to.pa kadam asaritim,bet uz blitkas pat nepiesit.vienu raudinu dabuju,iedevu vecajam lai liek asarisa vieta.nomainija,nepaspeja lidz kastei aiziet ka lidaka panema,diemzel zemmers.karoce pa 5 stundam nokeru 1 plici,1 raudu un kadus 10 asarisus.divi tik tadi bole meni.it ka laiks,vejs nav mainijies.vienigi ja ar spiedienu kas.
Vēl labāk, ja piparkūkas cep ap pusnakti, tad tām piemītot maģisks spēks un,kas tādu piparkūku būs ēdis, tam "skils" copē trīskāršojas...:D. Bet sarunas tēmu, laikam, laiks pārbīdīt uz Kulinārijas lappusīti...:)