Laši neko neķer un nekampj, bet sargā savu teritoriju un dzen prom visus, kas pietuvinās, vienalga no kuras puses. Vizulis var iet kādus pāris metrus no laša un viņš redz to, bet neaiztiek, jo skaita, ka vizulis ir ārpus šā teritorijas. Jānovelk ļoti tuvu, tad ir uzbrukums vai arī ilgstoši mētājot var šo nokaitināt un atkal piespiest uzbrukt. Vispār vienmuļa un nogurdinoša nodarbe. Atmaksājas vietās, kur liela lašu koncentrācija, lasi vietā "tur" :)
Mirtin, ja ūdens ir augšā un straume ar lielu spiedienu, tad tā arī daru. Tikai palielinās risks zacepā ielaist.
:)
vieplis:D - sapratu kur tā atšķirība :DDD Kāds dziļums tai vietā, kur tu spiningo? :D
vieplis - a tu pamēģini mest 45 grādus pret straumi :) Līdakām tas palīdz, vai arī es neesmu spiningojis lielā straumē :D
Bleķi met apm. 90° leņķī pret krastu un ļauj tam, skrāpējot dibenu (upes dibenu), pašam krist lejā, kontrolējot un pieturot pēc vajadzības. Gar krastu skrūvē ārā. Tas tā īsumā.
:)
vismaz te paraadaas normaali vechi,kas kaut ko pasaka.
vai tad kraasai nav noziimes,
vieplis - es tā neesmu spiningojis raibos, bet es tā esmu spiningojis vispār :) Ja ir liela straume, tad pret straumi spiningot ir bezjēdzīgi, ne tikai tādēļ, ka mānekli ceļ augšā, bet arī tādēļ, ka copi sagaidīt ir nelielas izredzes. Pārsvarā straumē, copes ir velkot pa straumi uz leju, nevis pret straumi. Tam ir arī izskaidrojums :D Protams, runa ir par lielu straumi :) un ne par lašiem. Varbūt laši atšķirībā no citām plēsējām ķer tieši dzīvelīgākās un stiprākās zivtiņas, kas virzās pret straumi, nevis tās, kas nespēj cīnīties ar ūdens plūsmu un kūļājas lejup. Es par lašiem neko nezinu. Tu jau mums esi guru, kas šoruden noķēra lielāko lasi :)))
Mirtin, tu esi tā spiningojis raibos? Es domāju to mešanu un vilkšanu.
:))
šūpiņiem jābūt identiskiem.savādāk nekas nesanāks!
murgs - paņem 50 - 60 gramus smagu vizulu un spiningo :D Ja tādu nav, tad paņem divus šūpiņus un savieno priekšā un pakaļā ar riņķiem. Met pret straumi. Nogremdē un tad velc:))
nesaprotu kaa taadaa straumee var spiningot!varbuut pateiksiet kaadu vizuli lietot.
Man nu galīgi nebija zivju gads:)
Vispār jau liekas, ka šis pa lielam nebija zivju gads...
kā citiem..
Vakar biju Alūksnes ezerā. Uz velci izbraukāju krustu šķērsu neviena piesitiena.....
Šodien, gandrīz visu gaišo dienas daļu, novelcējām ,nomētājām divatā upi, apmēram 20km no Ventspils. Nekā, ja neskaita galīgo zīmuli uz rota pie meldriem. Vīriem citā laivā četras bija, teica, lielākā 4kg.
jā copeju, bet lielāko tur izvilka 5kg, čalis no rīta atbrauca 30 min., izvilka un aizbrauca.
un tagat runāju ar čali, kas palika līdz vakaram, pēc mūsu aizbraukšanas vel viens bija izvilcis 5ieku. jā, kopā sanāk 4 zivis. man precīzi bija 3,760kg
Stiiv lee, ja vakar copēji tajā kolhozā, tur izvilka 4 zivis, lielākā 3kg.
:)))
Es arī Valsts svētkus pavadīju patriotiskā nodarbē - ķēru sarkanbaltsarkanas zivis - ruduļus. Gribēju noķert 91, bet sanāca tikai 30.
wakar wisu dienu nometaju tuks