uz ko tas mezhenes var meginat dabut?
njaa, šogad mežeņu upē ir tiešām daudz, bet varbūt es vnk viņas vairāk ievēroju... bet tpt Jūrmalas galā visai bieži viņas var novērot, tikai noķert gan ir visai pagrūti, lai gan viena trāpījās šogad asarus mānot...
a kas noticis ar līdakām? vietās, kur pagājušo gad viņas ķērās visai aktīvi šogad tik pāris asarīši... uz reiz pēc lieguma beigām vēl kko varēja salasīt, a tgd vsp klusums, bet varb''''ūt vnk nemāku...
Tā laikam ir, ka virnīgais mēra plēsējs upē ir tikai mežene. Pa visu vakaru panna ar 1/2 panniniekiem, viens zemmērs un 2 bezmēri. Par plēsēju daudzumu un aktivitāti var spriest pēc tā, ka mailes dancoja 200-300m garā joslā, bet neviens šo tango nemēģināga patraucēt.
Biju aizskrējis (ar auto):) uz pāris stundām papludināt mailīti gar lēpju kanti...ašuki ir,ņem...Zviedrijas cienīgu nebija,bet padsmit ,,zirgazobi" kaķiem par prieku atvesti mājās.Starp tiem viens dostoijnijs ,,panninieks" uz gr.150mit!Un vēl par to burzmu viens āķis nokosts,viena līdaķele amnestēta.Pieļauju ka meženes taisa plunkšķus.Man mailītes saķert izdevās bez probļem!
VVunea!!!
Biju aizskrējis uz pāris stundām līdz Lielupei. Saulīte spīd, laiciņš jauks. Viens līdacēns nokoda Tiogas asti, vienu mini tvisteri norāvu. Kastītē man tikai vēzītis no ēdamajiem atlicis. Lieku to. Priedainē pie kabeļiem līcītis, tur arī mētāju. O, un paņem! Sajūta, ka atkal brekšuks, bet tomēr pēc neilgas stīvēšanas paņemu rokās smuku asari. Krastā fotosesija, nomēru - 37 cm. Kādu mirkli skatījos uz viņu, ņēmu koku, lai nosistu, jo sen nav žuves ēstas, bet kaut kā rokas automātiski palaida viņu atpakaļ savā stihijā. Tas man pagaidām lielākais Latvijā. Pēcāk norāvu arī vēzīti. Džiga galvas nebija, ar bleķiem negribēju darboties, tāpēc copi beidzu. Iepatikās man džigot, tik inventārs nepiemērots.
Un straume diezgan spēcīga uz leju, tā kā lomiem šovakar vajadzētu būt.
Bilžuks albūmā.
To Sandx.
Paldies par info.
varnu kroga pilns ar vietam bullupe kur laivu ielaist
Kāds nepadalītos ar info. Kur var piebraukt ar mašīnu pie Lielupes/Buļļupes (piemēram Vārnukrogā), lai varētu laivu ielaist ūdenī.
Neesmu nekāds džigotājs, tik dažas reizes to esmu darījis, bet kaut kādus ašukus var salasīt. Copēju gan tikai no krasta, tāpēc jāvelk brienamās bikses un jābrien iekšā, lai nerautu nost mānekļus. Uz dzīvo ašuki vakar klusēja.
Pamatīgs makšķernieks neesmu, tādēļ lūdzu pēc padoma.
Kā copējas asari posmā pie priedaines un tuvāk jūrai?
Ar kādu sistēmu tur labāk strādāt?
Priedaine pie kabeļiem.
No 15:00 - 20:00 uz dzīvo nulle. Gan dziļumā, gan seklumā, gan uz lielu, gan mazu vīķi/plici nekā. Dažbrīd ūdens tik mierīgs bija, ka gribējās kādu barību iemaisīt un ar pludu pacopēt. Straume mainīga - sākumā uz leju, tad apstājās, pēcāk spēcīga straume uz augšu.
Vienīgais guvums bija spainis ar makšķernieku atstātiem atkritumiem, kas tika nogādāti miskastē. Vieta sakopta, tā kā var atkal sacūkot. :)))
Vakar Lielupe 5:00-13:00, Kalnciems.
9x copes neviena mēra laivā - strādāju pa kantīm nevis pa zālēm - vairāk uz zandartu. Visas copes ar gariem zobiem.
Līdakas izskatījās vidusūdenī vai zālēs, mežavimbas plosījās visu rīta cēlienu.
Citiem večiem ar ne pārāk.
Straume bija neliela.
kaa lielupee ar liidakaam....nem?
vismaz kaads nokeeris laimes zivi?:)
seit apmeeram, ieraudziisi 2 smukas pudeles....
WGS84 Lat/Lon (dd):
56.93802137845067 23.61996173858643
WGS84 Lat/Lon (dms):
56 56 16.87554 23 37 11.8632
LKS92 E/N:
476875.1859 310551.0591
UTM (WGS84) E/N:
659399.1291 6313541.9534
UTM zona:
34N
un otrs pa retam ir aptuveni seit:
WGS84 Lat/Lon (dd):
56.93087994594509 23.66806983947754
WGS84 Lat/Lon (dms):
56 55 51.168 23 40 5.052
LKS92 E/N:
479798.6251 309740.8791
UTM (WGS84) E/N:
662356.2208 6312860.6047
UTM zona:
34N
No rīta Priedainē straume bija uz leju.
Nedaudz padžigoju. Kādi 4 ašuki līdz 200 g un bonusā viens breksis, kas iekāroja mini gumiju, apmēram 0.8 kg.
kas sodien lielupe ar straumi ?uz juru virziens?
uzzvani inspēktoram un paziņo, nevis visu vasaru vēro un raksti cl. neapvainojies tas nav uzbrauciens :) ja nav kredīta atsūti precīzas koardinātes uzzvanīšu :)
Runaajot par tiikliem..
Slokaa tiesi pretii pussalai staav tiikls pretejaa krastaa..(pretii maajai)......smukas divas pudeles......vinjs oficaals?.... cik zinu tiikli ir aizliegti upees vai nav?!
Tiikls staav jau kuru meenesi un nevienam nekaadas daljas....maijaa staaveeja, tagad arii staav......pagajsgad arii bija.....un nevienam nekaadas daljas.....(sogad tikai 2 reizes iebraucu Lielupee)