atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Spininga kāti

Davis-Di 28.jūl
Sāku lēnām briest un gatavoties savam pirmajam baitcasteram. Varbūt kādam ir ieteikums, ko skatīties? Cope no laivas, mērķa zivs ir līdaka, lidinu lielāko ties whirlwindus vai gumijas un retu reizi kādu džerku, Vēlams būtu kādi 50-150g. No multiem skatos uz shimano slx dc, tā kā google saka - draudzīgs iesācējam. Kādu kātu man skatīties, laikam iztikšu bez yamaga vai citiem dārgajiem galiem, gribētos kaut ko tuvāk budžeta klasei.

Krodzinieks, 28.jūlijs 2025, 12:14

Iteiktu izvērtēt šādu komplektu:
Gator Mirage 8' Casting 40-130 gr Versatile
Abu Garcia Revo Beast 41,
Spole sportfishtackle ir par 200€ , kāts Eholotēs 170€, gan jau vari vel nokaulēt ko.
kikizozo 28.jūl
Gunki
Gunki Skyward-Jerk Rod C-198XXH
The Gunki Skyward- Jerk Rod C-198XXH is designed for pike fishing with jerks, but don't be misled, as this rod is also ideal for precise, heavy-duty fishing, boasting lightweight and accurate casting....
SKU: GU-SKY-JERK198XXH
Weight: 164 g
Length, cm: 198
Test, g: 40-140
Number of sections: 2
Guides: Fuji

€109.00
kikizozo 28.jūl
SG4 Power Game

Built for larger lures (heavy duty), moderate-fast action aimed at bigger predators like pike, zander:

6'6″ (1.98 m) — 20–60 g

7'1″ (2.15 m, travel 4‑pc) — 20–60 g

7'3″ (2.21 m) — 30–70 g, or 50–100 g

8'0″ (2.43 m) — 40–80 g

8'6″ (2.59 m) — multiple versions: 40–80 g, 50–110 g, and up to 80–150 g
kikizozo 28.jūl
copesnamā ir SLX XT A 151 :) Man pašam Tatula 200, bet domāju SLX ir OK. Ņem DC ja nav žēl piemaksāt. Protams tas nav Revo Beast izmērs, vai WFT 300, bet ar 40-50lb auklu vairāk neprasās.

Ja tev pele vai gumija nepārsniedz 75-90g, tad 150g kāts te nav obligāti.

Man ir LJ Jerk&Twitch 110 T30 draudzīga cena. Parasts, normāls kāts.

Ratterbaits ir Gunki Skyward- Cast Rod C-225XH, bet tas ir mazais BB līdz 75g mānekļiem.

Eholotes ir jāpasūta:
BFT Pike Multi 8" -100g
BFT Tournament Pike 7,6" -120g
BFT Pike Versatile 7,10" -130g

Gumijas un peles tu vari mest ar 2.4-2.7m kātu, bet džerkām prasās īsāku- 2-2.2m.

Savage Gear SG4 atrodi savu testu un garumu un pasūti. Tie arī ir labi.
Sāku lēnām briest un gatavoties savam pirmajam baitcasteram. Varbūt kādam ir ieteikums, ko skatīties? Cope no laivas, mērķa zivs ir līdaka, lidinu lielāko ties whirlwindus vai gumijas un retu reizi kādu džerku, Vēlams būtu kādi 50-150g. No multiem skatos uz shimano slx dc, tā kā google saka - draudzīgs iesācējam. Kādu kātu man skatīties, laikam iztikšu bez yamaga vai citiem dārgajiem galiem, gribētos kaut ko tuvāk budžeta klasei.
kikizozo 28.jūl
Radinieks beigās uzsūtīja UNS-702M. Nav ne vainas. Laba manta.
JK7 27.jūl
Odekoleonids [26.jūl]: ir ir jāčamda un ar pliku čamdiņu reizēm būs par īsu. Piemēram, es neteiktu, ka izbaudiju ķeršanu ar 0.2-0.8g Medium kātu straujas upes atstraumē vai aizstraumē izmantojot 0.2-0.5g mormo sakombinētu ar 0.2g mānekli. Tur tomēr notiek ūdens kustība. Kad nomainīju uz kātu uz 0.5-3.5g fast - uzreiz sapratu, ka šis ir vairāk vai mazāk tas ko meklēju. Cits stāsts ir ar šo kombināciju apmeklēt stāvošu ūdeni, līčus, seklūdeņus - nevarēju iesākumā saprast kapēc es nejūtu mormeni. Šajos apstākļos 0.2-0.8g M es redzu priekšrocību, ja runājam par mānekļiem līdz 0.5g kopā ar silikonu. Anyway - šis ir absolūts diletanta skatupunkts, jo mormo aļa subgram tēmā esmu pavisam īsu brīdi.
Nano neatzīstu 2 iemeslu dēļ! Pirmkārt, nemaz tā nedod vēlamo rezultātu, otrkārt, daudz āķi paliek zivs mutē!

Pat vasarā zem 3gr nemaz nelienu, aizvakar vairums asaru copē 180gr pieteicās uz garu pauzi un 5gr…

Grams iet pa straumi un pakaļ zivs negrib skriet, pārbaudīts jau daudz reizes!

Tāpat par plāno fļuriku…draugam yamatoyo 3lb pavada, man parastais seaguar shock leader 10lb…nekādu starpību zivs skaita vai lieluma ziņā…

Tikai secinājums ķerot kopā plecu pie pleca…:)
ir ir jāčamda un ar pliku čamdiņu reizēm būs par īsu. Piemēram, es neteiktu, ka izbaudiju ķeršanu ar 0.2-0.8g Medium kātu straujas upes atstraumē vai aizstraumē izmantojot 0.2-0.5g mormo sakombinētu ar 0.2g mānekli. Tur tomēr notiek ūdens kustība. Kad nomainīju uz kātu uz 0.5-3.5g fast - uzreiz sapratu, ka šis ir vairāk vai mazāk tas ko meklēju. Cits stāsts ir ar šo kombināciju apmeklēt stāvošu ūdeni, līčus, seklūdeņus - nevarēju iesākumā saprast kapēc es nejūtu mormeni. Šajos apstākļos 0.2-0.8g M es redzu priekšrocību, ja runājam par mānekļiem līdz 0.5g kopā ar silikonu. Anyway - šis ir absolūts diletanta skatupunkts, jo mormo aļa subgram tēmā esmu pavisam īsu brīdi.
zaraza 24.jūl
Zaraza - ko saki par nano one hit līdz 4gr…? Kādi iespaidi, piemēram, salīdzinot ar arion līdz 5gr, 2.09…?

JK7, 23.jūlijs 2025, 00:29

nav īsti salīdzināmi kāti, būtiski atšķiras koncepti un paredzētie izmantošanas stili. Arion ir ļoti extra fast, ciets un skanīgs, optimāls agresīvām animācijām. HIT ir medium fast, idejiski paredzēts "smagākam" mormišingam vai vieglajam mikrodžigam, bet optimālāks lēnākām un līganākām tehnikām, tuvāk japāņu rockfishing.
Un, protams, jāņem vērā ka HIT ir specifisks, dēļ savas monocoque blankas uzbūves un paredzētā vienroku tvēriena/metiena, tur jāsaprot vai tādam var adaptēt savu rokrakstu. Ja tīri pēc skanīguma, tad cietas Arion varētu būt jūtīgāks, toties HIT labāk sies zivi. Svara ziņā HIT, protams, ir pārāks 45g pret ~60g ir liela atsķirība. Te nevar viennozīmīgi ieteikt, tie ir vienlīdzīgas klases un +/- arī cenas kāti, tikai kardināli atšķirīgi, attiecīgi
katram pašām jānosaka optimālākā atbilstība savam stilam un tehnikai, bet paša taustīšanas būs pagrūti izvēlēties.
JK7 23.jūl
Zaraza - ko saki par nano one hit līdz 4gr…? Kādi iespaidi, piemēram, salīdzinot ar arion līdz 5gr, 2.09…?
Tomas 22.jūl
Ir ari citi modeli uz vietas. Sutam pa LV ari.
kikizozo 22.jūl
SG4 ir laba manta!
Tomas 22.jūl
Jelgava veikala Jusu sportiskais Stils ir uz vietas savage gear SG4 283 cm 10-30g.(75787) sver 187gr. Maksa 110 e tikai! Bomba!!!
fish1 22.jūl
Aspen Stake ir labs budžetnieks!
Davis-Di 22.jūl
zaraza [21.jūl]: Nu aptausti 229 garumā līdz 21 un 28 gramiem…

JK7, 20.jūlijs 2025, 02:03

Viņam jau no krasta interesēja, tur garāku droši vien vajag. Ja uz minimālo norādōto testu tad 2.60m līdz 18g, ja garāku tad 2.74m 28g, ja pavisam ekstrēmi garu, tad ir 2.90m testos 21g un 28g. Pie mums Avotu ielā 17 var visus variantus apskatīt un iztaustīt.
Pavisam ekstrēmi ir 2,74m Crazyfish aspin stake 20-70gr.
Daugavā, kad liels ūdens un straume, ja grib ar lielākām gumijām tā tik vien būs.
Tests +/- atbilst, jūtība ar ok, blanka tur labi, trofejas izmēru zivi izvilks.
zaraza 21.jūl
Nu aptausti 229 garumā līdz 21 un 28 gramiem…

JK7, 20.jūlijs 2025, 02:03

Viņam jau no krasta interesēja, tur garāku droši vien vajag. Ja uz minimālo norādōto testu tad 2.60m līdz 18g, ja garāku tad 2.74m 28g, ja pavisam ekstrēmi garu, tad ir 2.90m testos 21g un 28g. Pie mums Avotu ielā 17 var visus variantus apskatīt un iztaustīt.
JK7 20.jūl
Bullis [17.jūl]: Parasti džigā čeburaškas smagākas par gramiem 15 neizmantoju, bet gan jau jārēķina klāt arī gumija :)
Nu aptausti 229 garumā līdz 21 un 28 gramiem…
fish1 19.jūl
Varbūt kādu var interesēt mazlietots CRAZY FISH PERFECT JIG 10-35 gr 2.68 m .Labs kāts džigam no krasta.
Bullis 17.jūl
Parasti džigā čeburaškas smagākas par gramiem 15 neizmantoju, bet gan jau jārēķina klāt arī gumija :)
Bullis 17.jūl
Kāds testa diapazons Tev interesē?

Pamatā džigs un drop šots no krasta uz zandartu, vairāk skatos uz 28 gramiem augējā robeža, bet var būt gan jau arī biku mazāks tests, garums gan ap 2.5-2.7m

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs