Moš jau čomam veca laiva, bet nu viņas locījuma vietas izskatās bik sasprēgājušas. Atstāj salocītu gan arī ziemā, neapsildītā garāžā. Laiva Bush. Bet novērojot kā citi piesauc māti visu liekot kopā un atpkaļ, tad man to sev negribās nodarīt :D Protams, gan jau piešaujās, bet nu vienalga. Ja ir kur glabāt, tad kaut labāk uz jumta pārvadāt.
P.S
Man gumijas laiva nav un arī negribu :) Viedoklis tik no malas skatoties un no čomu pieredzes.
Un locīšanas mīnuss vasaras vakaros pie upes/ezera - odi no Tevis izsūc ap 1l asinis
Sākumā ari savu pūsli lociju un pārvadāju bagāžniekā. Pūšļa salikšana aizņem ap 40min pīpējot.Izjaukšana ari apm tikpat. Tagad, lai vairāk atvēlētu laiku copei, pūsli pārvadāju uz piekabes. Tomēr sarēķinot salikšanas izjaukšanas laiku es varui pieplusot atpūtai-copei. Tas ne daudz ne maz tomēr ap 1+ stundu salasās.
Tieši tā. Ja nav par smagu staipīties, var locīt droši. Sākumā *isīsies kamēr liksi/jauksi, pēc tam ies raiti :)
Pilnīgas muļķības! Jau gadus 10 savu Dulkan laivu saloku pēc katras copes, un nekas nav noticis. Materiāls ir paredzēts šādām darbībām. Arī salikt un novākt, kad piešaujas, nav nekādu problēmu, ja nu vienīgi aukstā laikā, uz pēdējām copēm, tad gan ir diezgan, ko noņemties, kamēr saloki.. Stabilitātē ar visādām pellveidīgajām nav nemaz, ko salīdzināt. Labāka alternatīva, protams, kuteris, bet tikai tad, ja ir garāža, kur to glabāt.
Nu tādu laivu noteikti ieteiktu glabāt nesaliktā veidā. Locījuma vietas noteikti par labu nenāk un kur nu vēl izklaides pirms katras copes ar staipīšanu, pumpēšanu un grīdas salikšanu. Noteikti ieteiktu garāža+piekabe.
Taisos pirkt pūsli ar cieto grīdu, ap 4m. Nav tā kā uzglabā saliktā veidā laiva čakarējas ātri, vai labāk piekabi meklēt.
Runa ir par Yamahu 8hp 2t
Kā ir ar kompresiju šiem motoriem? Kāda ir minimālā optimālā kompresija, lai šamais normāli lektu un skrietu? Un pie kādas kompresijas jāsāk domāt par remontu vai par metālu pieņemšanas punktu?:-)
nobildē visu plāksnīti un ieliec bildi.
urmaas, 29.marts 2017, 17:43
Ieliku albūmā bildi.
nobildē visu plāksnīti un ieliec bildi.
Var būt kāds zinātājs var palīdzēt?! Kā lai noskaidro motora izlaiduma gadu. Uz motora ne kur ne uz vienas plāksnītes izlaiduma gadu nevar atrast.
Yamaha 8CM 6G1-S
Jahtu ar "Pellu"salīdzināji,laivu var n-reizes gadā izraut krastā un pielabot,jahtu,protams, jāapstrādā pamatīgāk...
Protams, ka ar PE strādāt ir vieglāk, bet epoksīdam cita izturība. Esmu atjaunojis jahtai zemūdens daļu ar epo jo poliesterā bija osmoze.
Interesanti,es domāju,ka vienalga kuru kuram,jo salīmēšanās būs uz adhēzijas principa,bet, ja lietos poliesteru,tad arī sakodīsies...Un priekš kam cilvēkam sadārdzināt materiālu un apgrūtināt darba procesu ? Ar PE strādāt 2X vieglāk,ātrāk,ietaupās pindzeles,jo tās var izmazgāt ar karstu ūdeni un ziepēm...
Uz poliestera var klāt epoksīdu, otrādi gan nevajadzētu.
POLIESTERA sveķi. Laiva būvēta no tiem...
Nu man domāt epoksīda sveķi un stiklšķiedras audums.