Te video ar LATREX 335
ar 9,9 zs motoru iet uz glisi trijatā, bet protams trijatā pat 4 m garā laivā aktīviem copmaniem darīt nav ko. Ar 5 ZS motoru un vienu cilvēku aŗī glisē.
Iespējams uztaisīt platāku aizmuguirējo solu lai ērti sēdēt stūrmanis aizmugurē, zem sola paplašinajuma būs vieta degvielas tvertnei. Standartā, tas netiek darīs, jo laiva ir universāla - airu / motorlaiva.
Andriskkk.Man gan ir stabila Hondas laiva, taču savos gados vairs nespēju pārlaist pāri bortam- nav tas spiediens vairs, tamdēļ laivā vienmēr līdz ir tukšs šašlika spainītis (izmērs= aptuveni vienāds ar pūšļa tilpumu).Atliek pārliet pāri bortam, izskalot , un nekāda riska.
3m un 5hp ir tieši laikā. Vienam braucot ātrums tīri patīkams. Glisē izceļ tīri aši.
Lāčuk, 2.5 motoriņam es labāk ņemtu pellu, būs lielāks ātrums, tikai jārēķinās, ka diez ko ērti kājās makšķerēt ar to laivu nav, ja vēl savajagās.... Tad jāmeklē krasts =)
Ja grib kājās ērti laivā vibrēt, tad gan skatītos uz trimarāna tipa laivām (lota, amber, tā pati latrex pieminētā). Nezinu kā viņas uzvedās ar maziem motoriņiem, bet ar piemērotu motoru skrien ātrāk par gumijniecēm. Nu, protams, paliek arī pūšļi :)
Pameklē variantus izmēģināt laivas uz ūdens - daļa pārdevēju šādu iespēju pāris reizes gadā atrod, tad arī sapratīsi, kas Tev vairāk patīk.
Uzbūvē pats,pateikšu kur ņemt bildes.Skaties manā albūmā,šī laiva l-2,90,sver 38kg,ir mazāka 2,30,svars 29,5kg,būs nodarbe ziemai,nebūs laika sūdzēties par ledus trūkumu...
tāda lieluma laivai pirms pirkšanas obligāti ir jāpadomā par tās transportēšanu, kā nekā tā sver 80 kg. Ja tu neplano pirkt treileri, tad paskaties vai tavējā auto ir pietiekoši veitas arī šāda izmēra laivas iepakojumam un vēl 20 hp motoram. Bez treilera viens uz copi točna bieži nebraukāsi.
Nu ja. Kads variants tad? Pella midi? Vajag isteniba 3 vietigu lai var ar komfortu copet! Varbut vari kadu konkretu piemeru ielikt? Laikam jau tev vienam ir pona par laivam jo citi te varas sava sula :) bija doma par pvc laivu bet ja ir iespeja turet skiedras un ta ir letaka tad man liekas janem tada
Šādam kuģim elektro dzinēju - aizmirsti. Nu, vienīgi, ja apmakšķerējamā platībā nav aizliegti beznīnnieki. Pūšļiem ir baigā "bura", ja uzpūš vējš, uz priekšu vari arī netikt (pret vēju), vienīgi, ja ņem talkā airus, kas arī nav īpaši viegls pasākums, jo garus gabalus airēt nav visai jautri ar lielajām PVC laivām.
Un vispār - šīs laivas ir taisītas tā, lai efektīvākā braukšana būtu, kad laivu izceļ uz glisi. Ja tā nav, tad ir paliela ūdens pretesība un zūd ātrums, salīdzinoši ar pellas tipa laivām.
Lāčuk - man liekas, ka ar Latrex varēja sarunāt izmēģināt laivu uz ūdens, tagad gan nezinu, varbūt jau par vēlu =) Uz aci tā laiva izskatās šaubīga (tajā video, kas viņa mājas lapā), bet tas varbūt dēļ pārāk jaudīga dzinēja un nepareiza vadītāja izvietojuma laivā :D