Lai izbeigtu sarunas par zandarta kūpināšanu /sauss/atgādinu ,ka ar makšķeri bļitku u.t.t noķertu zandartu droši varat kūpināt NEĶIDĀTU sašpricējat ar sālsūdeni-koncentrētu.
Būs sulīgs un ļoti garšīgs Ar tīklos ķertiem zandartiem to nedariet ,jo
1. zandarts uzķeroties uz jebkura mānekļa atvemj visu kuņģa saturu -lai atbrīvotos Lidz ar to kuņģis tiek iztīrīts Maldīgais priekštats ,ka velkot zandartu no dziļuma pa muti iznāk pēldpūslis /no spiediena maiņas/Tas nav pūslis bet kuņģis kurš zandartu atbrīvojot aiziet savā vietā .
2.tīklos ķertajiem zandartiem šis instinkts nenostrādā un tas ir pilns ar pus sagremotām Ziftelēm un tāpēc ir gatavojams visādos citos veidos /dēļ ķidāšanas/,bet ne kūpināms
3. pirms nodarboties ar polemiku iesaku izmēģināt un tikai tad bārstīt savus domu graudus :DDDDDD
4 Neiet runa par 2-5 kg zandartiem Tos pirms kūpināšanas vajag filēt un filejas kūpināt ,jo filejas biezums atļauj izbēgt no zivs izžūšanas
biezums atļauj nokūpināt
Sveiki.
Piekrītu Lbruno , bet daļēji. Glābjot situācija ar līdakas, karpas u.t.t. garšas uzlabošanu es izmantoju šādu metodi, jo nepatīk man tā dūņu garša. Iztīrītas zivis iesālu ar SantaMarijas medījumu garšvielu, pievienojot papildus nedaudz sāli un cukuru. Kad tas izdarīts, trauku kur atrodas zivis, piepildu ar pienu. Šādi pienā zivtiņas mērcējas parasti 15-20 stundas. Pirms kūpināšanas (žāvēšanas), protams viņas ir jānosusina. Nu un kūpina kā parasti.
TERE!
Ja runājam par kūpinātām un garšīgām,tad tā ir Peipusa sīga,jūrjas forele un lupatnieks.Abi pēdējie spožie.Vēl var pieminēt dīķa varavīksneni,bet tikai tad ja nāk no caurtekošiem.
Vēl Peipusa vai Pleskavas plaudis.Sākot ar 3kg .
V.S.O.P. sola izbaudīt žāvētu sama asti.Gaidot ielūgumu bārda nosirmo!
Nepieminēju zutiņu,bet tā jau klasika.Man labāk garšo cepts vai galertiņā.O,vimbiņai ar ne vainas,bet cepta smeķē labāk.
Pēc saldajiem 80tajiem,no žāvētu asaru smakas nelāga dūša metas,kur nu vēl knibināties.
Ja gribat neatgriezeniski sačakarēt zivi,tad žavējat zandartu,līdaku utt.
Karpa nu točna nav mana zivs, īpaši jau nu maksas dīķi, tad jau tiešām labāk uz tirgu.Mana kaislība ir spinings un zandarti.
Pareizi ir!Ja jau makšķerniekam jāpērk zivis(karpa),tad pārdod štrumus un uz veikalu!
Jāklausa būs Bumam un jāmaļ kotletēs, žāvēšanai laikam jānopērk kāda karpa.Vistas laikam būšu saēdies, kopš uzbūvēta žāvētava katras brīvdienas žāvēju, ēdu pats un citus cienāju. Cik saprotu karpai viss vienkārši, iztīta, saber sāli, piparu , kādu ķiplociņu un žāvētavā iekšā?
Un vispābā jebkura zuve ir garšīga kūpināta....
ja vien ir pietiekoši daudz alus :D
Headhunter
Tad jau labāk speķītim čiplociņu pa virsu ulikt.Nav ko speķīti ar mīdaku bojāt!
:DD
Kā saka....Visas zupas ir ēdamas 50/50 ar krējumu!
Ja saliek pa virsu nedaudz speķīša, tad nav ne vainas arī žāvētai līdakai.
Labs vakars.Radies jautājums kā spečuki žāvē līdaku, kā sagatavo pirms žāvēšanas?
Lieta tāda, ka patīk ķert brekšus, bet ko ar viņiem darīt.. čorts viņu zin. Voblas ēst negribās. Varbūt nokūpināt? Varētu, bet nav kūpinātavas. Būtībā ģimenē zivis ēd tikai māte, pa retam fāteris. Radās doma nopirkt šādu kūpinātavu -
http://www2.neoshop.lv/dumu-kupinatava-200-litri-37367.html#
Vai tādā brīnumā kaut ko var nokūpināt? Nedomāju neko daudz, vienu/divus breksīšus nedēļā, vai kādu knapmēra līdaciņu (lielās jau kotletēs iet ) .
Paldies Tev BUMS, saņēmu :)
Spiežam
ŠEIT un velkam, ko sirds kāro. ;)
Visu grāmatu saraksts
1.Лучшие в мире блюда из рыбы - 2010.pdf
2. Блюда и изделия из сельдевых рыб .djvu
3.Технология- Блюда из рыбы - .pdf
4.Уклейка.pdf
5.Enciklopedija.aziatskoj.kuhni.PDF.pdf
6.Recepšu_grmata.pdf
7.Riba solenaja i kopchonaja.djvu
8.1000 receptov Shashlyka.djvu
9.Казанцев В. - Как поймать леща .pdf
10.ЭНЦИКЛОПЕДИЯ САМОЛЕЧЕНИЯ - ЛЕЧИМСЯ ДОМА ПРИРОДНЫМИ СРЕДСТВАМИ
* На диске представлены безопасные и эффективные традиционные методы лечения
распространенных заболеваний.
* Подробно описываются основных лечебных направления:
- АРОМАТЕРАПИЯ
- ТРАВОЛЕЧЕНИЕ
- ГОМЕОПАТИЯ
- НАТУРОПАТИЯ
Рассматриваются заболевания различных систем организма:
НЕРВНАЯ СИСТЕМА - ТРЕВОГА, ДЕПРЕССИЯ, ГОЛОВНЫЕ БОЛИ, БЕССОННИЦА, МИГРЕНЬ, НЕВРАЛГИЯ,
ПОЯСНИЧНО-КРЕСТЦОВЫЙ РАДИКУЛИТ, ОПОЯСЫВАЮЩИЙ ЛИШАЙ, СТРЕСС, ОРГАНЫ ДАХАНИЯ, АСТМА,
БРОНХИТ, НАСМОРК.
ПРОСТУДНЫЕ ЗАБОЛЕВАНИЯ - КАШЕЛЬ, БОЛЬ В УХЕ, СЕННАЯ ЛИХОРАДКА, ГРИПП, ЛАРИНГИТ,
СИНУСИТ, БОЛИ В ГОРЛЕ, ТОНЗИЛИТ, КОКЛЮШ
КРОВЕНОСНАЯ СИСТЕМА - ОЗНОБ, ЖАР, ГЕММОРОЙ, НЕДОСТАТОЧНОЕ КРОВООБРАЩЕНИЕ,
ВАРИКОЗНОЕ РАСШИРЕНИЕ ВЕН.
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНАЯ СИСТЕМА - ПОВЫШЕННАЯ КИСЛОТНОСТЬ И ИЗЖОГА, КОЛИКИ, ЗАПОР, ПОНОС,
МЕТЕОРИЗМ, БОЛЕЗНИ ЖЕЛЧНОГО ПУЗЫРЯ, НЕСВАРЕНИЕ, СТОМАТИТ, ТОШНОТА И РВОТА,
ПОЛОВАЯ СИСТЕМА - ИМПОТЕНЦИЯ, ПРОБЛЕМЫ МЕНОПАУЗЫ, РАССТРОЙСТВА МЕНСТРУАЛЬНОГО ЦИКЛА,
УТРЕННЯЯ ТОШНОТА, ПРЕДМЕНСТРУАЛЬНЫЕ СИМПТОМЫ, ЗАБОЛЕВАНИЯ ПРЕДСТАТЕЛЬНОЙ ЖЕЛЕЗЫ
МОЛОЧНИЦА.
ВЫДЕЛИТЕЛЬНАЯ СИСТЕМА - ЦИСТИТ, ОТЕКИ, НЕДЕРЖАНИЕ МОЧИ.
КОСТНО-МЫШЕЧНАЯ СИСТЕМА - АРТРИТ, СУДОРОГИ, МИОЗИТ, ПОДАГРА, РЕВМАТИЗМ.
КОЖА - АБСЦЕСС, УГРИ, ЭПИДЕРМОФИТИЯ, ФУРУНКУЛЫ, "ЛИХОРАДКА" НА ГУБАХ, ЭКЗЕМА,
ПСОРИАЗ,
ПЕРВАЯ ПОМОЩЬ - УКУСЫ НАСЕКОМЫХ, СИНЯКИ, ОЖОГИ, ПОРЕЗЫ И ЦАРАПИНЫ, ОБМОРОКИ,
КРОВОТЕЧЕНИЕ ИЗ НОСА, РАСТЯЖЕНИЕ СУХОЖИЛИЙ И МЫШЦ, СОЛНЕЧНЫЕ ОЖОГИ,
ДЕТСКИЕ БОЛЕЗНИ - ВЕТРЯНАЯ ОСПА, КОЛИКИ, ГИПЕРАКТИВНОСТЬ, КОРЬ, ПАРОТИТ (СВИНКА),
ПЕЛЕНОЧНАЯ СЫПЬ, БЕССОННИЦА, ПРОРЕЗЫВАНИЕ ЗУБОВ, ТОШНОТА В ТРАНСПОРТЕ (УКАЧИВАНИЕ).