atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kas notiek Latgalē

badapiicka 22.10.15
Šodien līdzīgi arī mums, pēc skaita 1:1. pat rakstīt nav par ko, valnaan ;) vienīgais-kaut kas atvēra manu karabīni un pajēma manu mānekli ar džigu sev-kā tas sanāca, vēl joprojām nezināms :D

kauč ko tontons nelielās, gan jau vēlāk ;)

Copmann, 22.oktobris 2015, 19:41

Kramplauzis, copmann ;)))

p.s. no 17.00~18.00+ ar "tiger" rotiņu un šūpiņiem tukšītis, tik pēdējā metienā uzleca līdaksis zem mēra- palaidu, lai pasauc vecvecmammu. Pamēģināju jauniegādāto kuusamo šūpu- paliels, bet plāns(viegls)- lido pasūdīgi, bet spēlē johaidī, jūtu, šis vēl izšaus, Dievs dos- ne reizi vien. Ā, nosalu arī, šoruden pirmoreiz.
Copmann 22.10.15
Šodien līdzīgi arī mums, pēc skaita 1:1. pat rakstīt nav par ko, valnaan ;) vienīgais-kaut kas atvēra manu karabīni un pajēma manu mānekli ar džigu sev-kā tas sanāca, vēl joprojām nezināms :D

kauč ko tontons nelielās, gan jau vēlāk ;)
valnaans 22.10.15
Sliktā laikā, tukšā ezerā, par pusi dienas - 1 asaris grami 300 atlaists, jo bija vienīgā zivs. Vēl viens zandera sitiens krēslā (pustumsā). Tādas lietas.:)
Copmann 22.10.15
Tas pats par sevi :DDD
martins_ 21.10.15
Da i jāsaka, ka uz ščuci 10-15 metros tīri neko šancēja "ekstremālais džigs" ar 6 collu gumijām uz 50 gramu džiga.. arī to dziļumu sit cauri labi :)
Copmann 21.10.15
vot to es saprotu, normāla pieredzes apmaiņa, es vnk gribēju, lai kopā paspriedelējam ;)
martins_ 21.10.15
Hm, 10-12m ar 0.6PE un 8gr+gummis čujka ir ok, ar Dropšotojot ar 12-14gramiem apakšā karts sīkākais pieskāriens nododas rokā..
valnaans 21.10.15
Nezinu, kā citi, bet es tajos +14 ķeru ar otvodnoj povodok plus vēl viena pavadiņa augstāk (ar āķi un citādu gumiju) Svariņš aptuveni 20 gr, 0.6 pītā (pēc Jap. numuriem). Klasisko stupeņķu pa gultni jau nevajag, asari copē dažādos slāņos, pat plauži un līdakas. Svariņa smagumu protams jāpielāgo katrai makšķerei un situācijai. Ar to jūtīgumu ir tā kā ir. Ja asariem nav lustes, tad tikai velkot sajūti, ka kaut kas galā karājas. Rāznai galvenais, lai sņitkas būtu apakšā. To zināt var tikai vadoties pēc eholota vai kaijām (ne vienmēr). Var vēl mēģināt uztaustīt asarīšus lēni dreifeijot-velcējot ar to pašu uzparikti, ar kuru ķer, bet dziļumi daudzmaz jāzina jebkurā gadījumā. Jā, protams, - var vienkārši "aprubīt" citas laivas!
martins_ 21.10.15
Nu 15m vēl nav traki, tīri džigojams dziļums, ap un pēc 20, tad jau paliek biki jēlāk.
spiningists 21.10.15
Ja ņem vērā velcītes specifiku, tad reālāk, ka vobleri soļo/iestumjami līdz 10m. Gumijzivij smalkāk, bet diez vai vairāk velcītes režīmā. Tā ka sanāk, ka cops bij stipri augstāk par grunts pimajiem pārs metriem!
Jig 15m man ar rada daudz jautājumu. Tik dro-shot vai lej un dz....
Copmann 21.10.15
To spiningists

Gadās jau visādi, protams zivs dzidrā ūdenī un skaidrā laikā būs dziļumā-kā tas rudenī arī parasti ir, jo dziļumā ir arī komfortablāki apstākļi-temperatūra, barības bāze utt. Pats ar martins_ L. ezerā asari sestdien šlepēju no 10-12 metriem, 5-8 metros-vāji.

Māmuļā ir savādāk, zivs jau sākusi lokalizēties, lai baros savāktos un ietu uz bedrēm, bet pašlaik stāv sev ērtās vietās gan 1.5, gan 4 metros.

es valnaanam jautāju, lai uzzinātu ko viņš darīs 17, 18 metros-vertical jig? ;)
Copmann 21.10.15
To spiningists

Gadās jau visādi, protams zivs dzidrā ūdenī un skaidrā laikā būs dziļumā-kā tas rudenī arī parasti ir, jo dziļumā ir arī komfortablāki apstākļi-temperatūra, barības bāze utt. Pats ar martins_ L. ezerā asari sestdien šlepēju no 10-12 metriem, 5-8 metros-vāji.

Māmuļā ir savādāk, zivs jau sākusi lokalizēties, lai baros savāktos un ietu uz bedrēm, bet pašlaik stāv sev ērtās vietās gan 1.5, gan 4 metros.

es valnaanam jautāju, lai uzzinātu ko viņš darīs 17, 18 metros-vertical jig? ;)
spiningists 21.10.15
To Copmann
Tagad daudzos dziļos ezeros tik dziļumā tā zivs daudz maz barojas, jo ūdens ta tīrs. Vai ta ziemas saulainā dienā pie mazas sniega segas kas uz bļitku ķeras? Man domāt, ka līdakss cops piekrastē var būt pašā vakarā/rītā, vai ar mākoņi +vilnis.
Tāpēc jau Tontons tik to veiksmi Māmuļā sajūt. Lai to vairāk mīlēt šat tad pa kreisi aizlaiž...un atpakaļ :)
Ir daži sekli ezeri, tur tas process vis laiku vienmērīgi notiek - Feimanji, Ožiknes, Plisuns (pats tur štangā dabūju 2-3reiz), Ižuns, Izvaldas... Tur ūdens nav tik dzidrs vis gadu.
Copmann 20.10.15
īsi un kodolīgi ;)

valnaan, zuve 14 metros, drīz būs 17?! ;)
valnaans 20.10.15
No 12.00 līdz 17.00 Rāznā. Vien līdaka uz velci (ap 3kg) un daži asarīši mētājot. Viss 14+m. Viss uz diviem.
Copmann 19.10.15
Vo kur Redīss, es viņam speciāli foru devu, lai jau čoms pēc celibāta atvelkās, nosit asumu tā sacīts-jāsaka, bet šamais vēl pukst ;)))
tontons7 19.10.15
Oi, kādus 4-6 strīpaiņus atpakaļ azotē Mātei ielaidu.
tontons7 19.10.15
Copmaan
Vot Māmuļu ar lielo burtu māki ieklabināt, a "TONTONS" skuju :)))) Būs tev jāmāca ne tikai zifteles copēt :)
Nu bijām, pa vecajām vietām, jo jaunām "sausa mute" bij. Daudz neskricelēšu, jāiet vēl jānotīra 6,4kg. Zivis visur nav, tik pareizās vietās, tur uzreiz knābāja, baltās līdz 11 ārdījās pa visu upi. Lomā 2 raudas 200-250g,(1 izspruka no rokām pie tīkliņa, protams lielākā), 2 plaudulēni 150-300g,(atlaisti), 8 ašie (1 lielākais 550g, pārējie 120-170g), 3 zaļās (1,8 un 1,3 un 1,0kg, 3 peld tālāk, 100% copju realizācija, nekad tā nav bijis) un 1 zandarts 0,9kg, kurš par neprieku Copmannam no tīkliņa tomēr neaizmuka :) Biedrs sverot zivis, norādīja mazāku svaru, arī "ploxoi čelovek". Bij 2 konkurentu laivas, velcēja un mētāja, tuvumā nelīda, lomu neredzējām :( Beigās koļegu knapi pierunāju uz pēdējo kontroles metienu, kurš man izrādījās visveiksmīgākais, nevis iestādīja, bet iesēja savu atslēdziņu..........
Copmann 19.10.15
Un vēl, katrai zaļajai kuņģītī pa 70-80 gr plaudēnam plus maza raudiņa.
Copmann 19.10.15
Šodien no agra rīta ar tontonu iebraucām Māmuļā.No rīta vienam otram bija "apziņas vakuums", bet viss ātri pārgāja. No rīta stuki, djubi un dubultie džiga salto, bet viss pa tukšo man, rediskam otrādi. Ņemamu zivi noķēru tik ap vieniem-laikam sestdienas martins_ "apokalipses vīruss" piemeties. Bija pāris copes iemetot uz grimstošo, viens zemmērs un pāris ašie atlaisti, viens uzdāvināts ;). Bija arī viena "atdod spiningu" cope. Beigās pielasīju 2 ap 1.1 kg luices, 2-100 gr ašos un 1-0.55 kg plaudēnu. Vēl bija ņepoņatka ar karabīni,varbūt tomēr cops- viena "fartovā" gummi iedāvināta Upes mātei :).Komrādam 3 dienu celibāts nenāca par sliktu-par to, lai lielās pats ;)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs