atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kas notiek Latgalē

ashukainis 07.07.12
Aldēn, man ar visi vecāka gada ājuma paziņas un draugi kā sāk stāstīt cik tajos laikos bijis zivju, afigec varējis..... un neviens teiksim lielākas līdakas par 3 kg nemaz negribējis ņemt, atšķirībā no mūsdienām..... man no dzīvokļa 200-300 metri tek Maltas upīte- teica, pirms Hes uzcelšanas tepat varējuši aiziet un pieķert kādas vien vēlies zivis, zivju pilns bij visos gravjos, nevienam viņas nevajadzēja utt...... ehhh kaut mēnesi man tādā vietā tikt, lai atvilktos zivis visam mūžam būtu ko atcerēties...... a par Lubānu arī stāstija, cik tur un kādas zivis tik nebijušas.......
Rolix, es pats neko nezināju, tik rakstu internetā izlasiju.....
aldeens 07.07.12
Tāds,kāds viņš bija līdz laikam,kad komunisti visu sačakarēja ar savu dabas pārveidošanu,viņš vairs nekad nebūs.Nenovāks jau Kalnagala un Aiviekstes slūžas.Zivju gan tad bijis,pēc tēva nostāstiem,Ālandi nestāvētu pretim.
rolix1970 06.07.12
Nu jāāā,pat nezinu ko ,vai nu just līdzi,vai ,vai tiem večiem kas tur copē,un tām saimniecībām,kad ūdens iet virsū.Man to Lubančiks patika,kāds viņs bija,Ašuk,turi lietas kursā,liekas Tu tuvāk un visu zini.
aldeens 06.07.12
Čomi stāstīja,kad pagājušoreiz Lubančiks pārrāvis tās sapuvušās Kalnagala slūžas,Meirānu kanālā uzreiz sākušas tādas karpas līdz 15 kg ķerties.Un tas pie visa lielā ūdens līmeņa un lielās straumes.Zivīm pavērās brīvs ceļš no Aiviekstes uz ezeru un otrādi.
ilmarsvs 06.07.12
jaa jaa, lai veicas... Lubanchikam, Rushonam - kas veel mums uz sluuzhaam, laikam veel Razlivs pie Aglonas turaas, tad i Ciriitis sarausies, nekas - Rushons-Razljivs aizsargaati - Kalviisha hesinjsh, mjaa suudiigi Jums Lubaana pusee, vai otraadi - buus dabiskaa gultne, kur turaas zivis..
aldeens 06.07.12
Tiko rādīja Panorāmā.Vēl jau nekas nav noticis,bet visas hidrobūves ir sapuvušas un Lubančiks raujas brīvībā.Lai viņam veicas.
Wiking 06.07.12
Dambis
Linku ielikt tīrās mokas:)
Wiking 06.07.12
PainZ 06.07.12
Runa iet par dambi, nevis slūžām. Slūžas jau ik pa laikam uzčibina, bet dambis noteikti laika gaitā izskalojies...
ashukainis 06.07.12
ashukainis 06.07.12
Kāds var sīkāk aprakstīt, kas tur īsti ir ar kaut kuru Lubāna Dambi? ja nemaldos DA dambi, tas ir kurš domāts? - uz Aivieksti izteka vai arī atkal Kalnagala slūžas??? šodien tvnetā laikam lasīju, bet no raksta neko īsti nesapratu.... tik sapratu, ka kāds atkal ieraus ķepā piķi....
ashukainis 06.07.12
Rolix, kad nākotnē būs kāds buss vai džipuks, tad arī būs vīriešu dzimtē :))
kurs sogad ir bijis Pālles diki un kas tur notiekas
martins_ 06.07.12
phe.... :))))))
Copmann 06.07.12
Jā eduk, nākas izlīdzēties ar to, kas ir!;DDD

Aber, par vakardienas vakara copi...

Atbraucam ar čomu uz savu x vietiņu Daugavā. Pa ceļam šis neizturēja un palasīja ceļmalā sviesta beciņas...;)
Laiciņš mitrs, zāle da zodam, mušu jaunā paaudze lien visur kur vajag vai nevajag...uzvelkam brienamos un ejam šai mušu paradīzē.sākumā vēl lietutiņš mūs pamitrina, lai vairāk izjūtu, tik tas ir tik silts, nav ne vainas.līmenis upē, salīdzinot ar iepriekšējo reizi nedēļu appakaļ ir augšā par visiem 60-70 cm, kas būtiski neatvieglo bradāšanu...;)cīnnoties ar mušām, koļēga izvelk zemmēru, paliekot uzticīgs "burkānam", man tvichojot divi izgaajieni, kas parāda, ka līdaka šodien atpūšas.tā arī ir...šajā mitrajā ķīselī vērojam mežeņu trakošanu zemāk pa straumi...man jau rodas khm domas...kolēģis pirmais sasniedz smuku līci, kas tagad ir aizaugusī bedres mala. meženes trako 5 dažādās vietās, kas liek saprast, ka viņu ir daudz...izmērs, acīmredzams-sivēntiņi;)))kolēģis mētā šūpiņu, pienāku pie līča, izvelku kastmaster. sākam darboties.kolēģim viena pēc otras 2 copes uz šūpiņa, bet nopudelē. labajā malā skaistuled paārdās.taisni tad noņēmu pavadu, pielieku griezuli fiksi un metu vilnīšu virzienā.vizulis piezemējas, daži spoles pagriezieni...BUM!!!sekundes laikā zivs spolei pakaucot noskrien ap 20 metriem, tomēr, droši un adrenalīna pilnu dibuā palēnām pievelku klāt...kolēģis iebrien zālēs, paņem zivi un iznes krastā.uzgavilējam, vēl nevaru atiet, no priekiem pat pīpešana nebija aktuāla pusstundu.;)kasts dziļi ierīts.mežene, vēlāk mājās nomērīju-60.5 cm, 2.4 kg, personīgais rekords!;)))kolēģim drīzumā arī laba divkārša cope, tomēr paliek bešā.ātri brienam mājās, pārrunādami notikumus.paldies upei;)))

foto gan jau vēlāka ielikšu...

Lai veicas
rolix1970 05.07.12
Ašuk,Tev visi dampji ir sieviešu dzimuma,a kad būs mužiks ar ko pa meičām aizlaist,a pa tom uz copi?
ashukainis 05.07.12
nu pļac veči, piesaku zivīm karu ar rītdieu sākot..... beidzot Dūjiņa dūjina kā vajag :)) varēs laist copē :))
martins_ 05.07.12
eduk, nu nesanāk mums vairs klātienē savstarpēji pasipt prātu, atliek tikai te :D:D:D

P.S. es gan āķus pirkstos nerauju :):)
eduks 05.07.12
martins_
Copmann
Vīri, tikai nesākat tagad noskaidrot, kurš no jums skarbāks latgaliets ;)) , kā teiktu pats martins_, kurš stiprāk pret pisuāra malu nodauza :DD...
Copmann 05.07.12
martins_

""a kurš, asariņu purinot, trīcošu lūpiņu prasīja lai viņu aiz rociņas patur un pasaka kaut ko uzmundrinošu""

A kursh meems seedeeja iespiedies laivas pakaljgalaa, lielaam aciim, nekusteejaas ne no vietas???;DDD

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs