atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

Man jau šodien telefons bija nedaudz karsts ar to jautājumu :), domāju, ka tas kas bija šovakar, rīt nebūs tik labi...vējš pierima, jūra pa kādi 2m atkapās - nav laba zīme...Tas gluži Līvas ciemā nebija, biku pabraukt arī vajadzēja :))
sagittario 15.11.11
Roli, draudziņ- moššš mums rīt uz Liepāju jālaiž???
Šodien pieejot pie jūras paliku domīgs, zvans draugam ar frāzi:" šodien jābūt " :))
Tā nu ilgi neviens nebija jāpierunā, pēc pāris stundām jau esam vietā 15:30( bij. Liep. raj.ter.)....
Cope aizgāja uzreiz, visi kāti purēja pat vienlaicīgi, sagrieztā reņge gāja uz urrrā, pirmā stundā man jau 3kg, neskaitot atpakaļ atmestās zem 150gr. Uz tumsu gāja gausāk, bet izmērs visām labi ņemams. Kopumā jau salasīju diezgan pieklajīgi...Garneles un hlamīdījas (mīdījas) copē gāja pašvaki, kaut gan šis tas pa reizei tika izvilkts. Uz tumsu pāris desmitu minūšu laikā pa visiem kātiem bija labi belzieni, bez rezultāta (mencu sistēmas bija majās atstātas)...Tā nu ap 20 :30 laidu mājās un smagu mugursomu :)....
ivarings 15.11.11
Super!! pa brīvdienām notestēsim!
Bljitka 15.11.11
Kad dzīvoju Lapmežciemā man mājās bija namiņš kūpināšanai...butes iztīra...saver uz iesmiem..tikai caur asti...un pie atvērtām namiņa durvīm ar atklātu liesmu apžāvē kamēr āda sausa...tad slāpē liesmu ar skaidām un ver durvis ciet..nekad nekas nekrita...kad gatavas..pakojot pārkaisa ar rupjo sāli kamēr siltas un viss...nekādas maģijas:)
P.S. Tas pats ar lučiem un reņģi...vispirms svelmē apžāvē un tad tikai dūms virsū..savādāk nosūt un viss kūpiņš namiņa apakšā..bedrē:)
sakko 15.11.11
Mana žāvētava ir karsti kūpinātai zivtiņai..... Iznākums perfekts!

Uztaisi kasti 100cmx60cm, augstums 45cm.
Iekšā 32cm augstumā reste, tāda, kāda uz grila. Vāks, lai nosedz visu kastes augšu.
Atbraucot no jūras iztīram buti no iekšām, ierīvējams ar sāls piparu maisījumu. Nākošajā dienā, kastē iekurinam ugunskuru, lai apakšā sarodās smukas oglītes, liekam butes virsū uz resti, resti ieziežam ar speķa gabaliņu, lai zivtiņa nepielīp, uz oglēm uzmetam sausus alkšņu skaliņus + saujiņu ar čiekuriem. Liekam resti ar butēm, virsū vāku, pagriežam to tā, lai no stūriem kūp ārā liekie dūmi, bet tā, lai nedeg uguns. Kūpinam apmēram 15 - 20min, ja lielas butes, tad pēc 10min izņemam ārā resti un apgriežam butes uz otriem sāniem un liekam atpakaļ uz vēl 10min.
Butes sanāk sulīgas un garšīgas, neviens vēl nekad nav izbrāķējis, tā mēs kūpinam arī visas saldūdens zivis, kuras ķeram.
L-upesLinis 15.11.11
Ivaring dur astē un centies nepārlauzt mugurkaulu, nosusini buti žāvējot pievētām durvīm.
pickers 15.11.11
neturi nekādā sālsūdenī!!! ja jāver un restes nav, dari kā teica hecs7, ar pusvērtu vāku butes apžāvē, tad liec vāku un dūmo. kad gatavs liec traukā kārtās un apber ar sāli! :)
Tonis 15.11.11
Es tikai pirms kūpināšanas zivi ierīvēju sāls un citronpiparu maisījumā un ir OK!
hecs7 15.11.11
Aizmirsu, nelieku nekādā sālsūdenī, iztīru i viss, kad nožāvētas lieku traukā un apkaisu ar sāli, vāku ciet i viss ok, pēc mirkļa viss štokos , alu vaļā un degustācija.
hecs7 15.11.11
Ivaring vispirms kad esi savēris butes uz "stieņiem" pakūpini uz nelielas uguns bez vāka, ar atvērtu žāvētavu , kamēr bute sausa paliek, tad vāku ciet un kūpini tālāk, nekritīs zemē uz taviem akmeņiem, vienīgi kā dbūt ikrus lai nožāvējas kārtīgi, nesanāk, jāmēgina aiz astes kārt, lai šķidrums tek āra.
Tas starp citu ir jūras zivīm, apžāvēt un tad kad sausas vāku ciet.
saps 15.11.11
pēc 12 stundām sāsūdenī, tā bute jau būs stipri pamīksta :) Cik ir kūpināts, tad vienkārši saberzē ar sāli un kūpina, var dūmam čiekurus piesviest
sagittario 15.11.11
Man, kā amatierim, šķiet, ka vainīga ir sāls un 12 stundu turēšana tajā.
saps 15.11.11
Par tādu bušu kūpināšanas recepti pat man kā amatierim ir jāpasmaida.
ivarings 15.11.11
ivarings 15.11.11
Sveiki!

Vai var kāds padalīties savā sentēvu vai vēl senākā bušu kūpināšanas receptē, soli pa solim kad bute tiko no jūras nākusi.
Man ir problēma butes krīt nost un kautkā tā lieta niet.
1. noķeru buti
2. iztīru iekšas
3. lieku sālsūdenī uz 12h
4. izvelkot ārā noskaloju un lieku uz stieņiem
5. taisu vāku ciet lai kūp
6. kūpinās ar slapju alkšņa malku
iznākums butes krīt nost un lejā kūpinātavai uz akmeņiem sašķīst.
Padomus, receptes studijā..!! Paldies!
Tonis 15.11.11
Nu tur jau sanāk ,saldi-sāļais...D
sagittario 15.11.11
Tonis- butes vai saldaisēdiens??? :DDD
Tonis 15.11.11
Sagi, ar acīm gribas...,bet iekšā vairs nelien...D
sagittario 15.11.11
P.s Aizmirsu piebilzt- stūre drošās rokās, t,i, ne manējās! :)))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs