nav obligāti...tā luča masa, kopā ar gaļu, ta'pat labi turas kopā, bet domāju, ka kopējo ainu, oliņa noteikti nesamaitās un to droši var darīt :DDD
zivniek, vai kādu oliņu navajag piesist?:)
kuilis
nedomāju, ka ir zivs, ko nevar vārīt :DDD izņemot tās okeānu krāsainās :)))
iesaku izdarīt tā - saķer lučus, aizstiep mājās, mājās ejot nopērc sīpolu, baltmaizi, bairīti (vismaz 2 litri), malto gaļu, kad esi mājās nogriez galvas, izņem iekšas, uzmet uz pannas sviesta piku, pagaidi kad izkūst, tālāk šitos čūskulēnus virsū, apber ar sāli, lucīšus nevajag īpaši kārtot vienkārši čupu uzmet un cep, kamēr šie paliek tādi brūnganīgi, tālāk, noņem to visu nost no uguns un ieber bļodā, kamēr dziest, nomizo sīpolu, sagriez četrās daļās, pārīti ar baltmaizes šķēlēm iemauc ūdentiņā (var pienā) lai drusku pamirkst! Tālāk no pagultes velc ārā gaļsmašīn, kurā stūķē iekšā padzisušos lucīšus, sīpoldaivas, un maizi, kad tas viss izdarīts, iegūto masu izlaid cauri gaļsmašīnai vēlvienreizīt :)) tad visu samaisi kopā ar jau malto gaļu, tad atkal kurini plīti un mauc virsū pannu, lai karsējās, kad uzkarsusi, uzpilini tuč, tuč eļļas, vai uzliec pikuci sviesta, kad tas izdarīts, no iegūtās masas veido smukus bimbuļus un mauc virsū uz pannas, apcep no visām pusēm, tad steidzīgi rauj vaļā bairīti, un kodies bimbuļos, kamēr tie silti, un dari to tik azartiski ka tauki tek pa zodu lejā, tad to visu apslaki ar vēsu bairīša malku...atkārtot tik ilgi kamēr esi spējīgs :DDD
p.s. lucīšu un gaļas attiecība ir apmēram tā - 1kg lucīšu, pret 400 gramu malto gaļu....
vot tā, tagad rītā būs jābrauc lucīšos :DDD
Bērnībā ēdu kūpinātas "zābakšnores" tik tās jau līdzinājās kātīgām virvēm, tīklos ķertas, pie krasta laikam liela izmēra nenāk. tapēc arī radās doma savārīt gardu buljonu, bet, ka tik nesanāk ziepes, moš tos nemaz nevar vārīt?
vaitad tās "zābakšnores" ir ēdamas???
:DDD
usjo.mans dodas "pastaigā" iekš to līc!
":))),
Es pa nopietno, nevar jau visu sažāvēt, vajag gan uzcept, gan uzžāvēt (kas var) gan buljonu savārīt. Paši tak te rakstat man 3 kg, man 4....a kur to visu likt?
kotļetēs viņus....kotļetēs :DDD
Zupā pat naģeni var izvārīt,-tāpēc jau nav jābrauc lučos,lai vārītu zupu.Ņem liec grillā.
Jā vienīgie sū, ka man nav kur nožāvēt, būs visi jācep.
Zupā tos var vārīt?
pie tam- liec vienu kārtu ar galvām uz vienu pusi un nākošo kārtu virsū ar galvām uz otru pusi, tas gadījumam, ja daudz saķerās :))
epox59;Kad gatavi,saliec traukā kārtu ar lucīšiem un tad pārkaisi tikai sāli,tad nākošo un uz laiciņu apsedz .Tad vienādi sāls ievilksies,nepārsāli tikai-jo karstam it kā vairāk prasās sāls,auksts var būt jau pa stipru.Nu atliek tikai tāds sīkums,kā saķert!
Precizēšu info par Kalteni- zem ledus esot vižņi, tā kā ne ķieģelis negrimst, kur nu vēl bļitka vai mormiška, tāpēc arī neviens copmanis nav.
daddy_j > taisnība Tev būs... ,tā arī darīšu :)
epox - noteikti karini! stieplītes vai bambusa iesmiņus caur acīm un lieta darīta!
viņiem nav zvīņu, pielips tev pie tām restēm, dabūsi visu atdot kaķim...
aakkis> neesmu žāvējis, parasti cepu , šoriez ir doma žāvēt ,likšu uz restēm !
-drāžu iesmu ,mednis vēl kokā ,bet nekur jau nepaliks..
Lučus parasti kādas pannas izcep,tad pārējos kūpina.Kūpinot no sākuma nedrīkst strauji grādus uzdot-var nokrist(galvas vien paliek augšā).
nez...tas ir tas pats, kas spiningojot vēl iemērkt "uz dzīvo"...beigās ne paspiningojis normāli, ne uz dzīvo pasēdējis :))
tad kad tirina uz lučiem, tad ir jākustās, jāmeklē, jo viņš nekāds dižais peldētājs nav...a tā salaku pīcka piesien pie vietas...a kad lucis labi nāk, tad nav laika ar to otru makšķeri ņemties :)
Tad nozīmē, ka 1km attālumā nav jēga, jābrien tālāk. Luču izmērs un kvantitāte arī mainās? Un ko ar viņiem jūs pēc tam darat? Domāju gatavošanas ziņā?
Kuilis, jega ir. Pats biju S.krastos aizgajis lidz vietai, kur talak fiziski vairs nebija iespejams parvietoties ~2-3km no krasta. Tur tad ari uz ~9m dziljumu pa salakai starp luciem vareeja nokert.
Mja, ar vietu laikam vienkārši jāmeklē, ja ir, tad ir, ja nav tad nav....
Vai Saulkrastos ir jēga iemērkt arī salaku makšķerīti?