DADDY -nedaudz virs 5kg ir LV rekords :)) Piezveja ne piezveja, bet puikas speciāli ziemas naktis salst lai tiktu no krasta pie menčelēm :) Nu septiņas esmu pats dabūjis un nemaz tik ilgā laikā :) Tapēc jau pastāv uzskats ka ir kur viņas biežāk piestaigā un kur retāk, tā pat kā akmeņnieces ...
roluk - smuka menca sākas no 5kg, līdz tam tikai ciešama :)) nē nē, sakiet ko gribat, menca no krasta ir piezveja nevis mērķa zivs...tas ir tas pats, kas reklamēt fīderi smuku līdaku ķeršanai, jo esmu redzējis, ka 1.5kg izvelk... :))
Kur un kā liek tīklus es labi zinu :)) Plīstošs vilnis ir uz sēkli un ne vienmēr ir jūrā viļņi :)
Saunaga Vovka tīkla vienu mietu sprauž pludmales smiltīs, otru jūrā. Gan jau kāds ir redzējis, un neļaus man samelot:)
daddy , ir jau ir no krasta smukas mencas vilktas...3,7 kg esmu redzējis, bet tas pasākums īsti nepiesaista, netīk man brist, bet kam tīk, lai brien ...
Liek jau ar 100m, pats redzēju, palīdzēju laivu ielaist.
roluk - ieliec kādreiz tīklu plīstošos viļņos, sapratīsi :))
roluks - ļoti pareizi vārdi, ka nav jēga no tās brišanas.
Un kādas ta tās menčeles no krasta brienot ir noķertas? max kilo, pusotra un 1-2 gab. phe...
..tas nav nopietni. ja grib MENCU, tad jābrauc ar kuģi iekšā...a vislabāk uz norvēģiju :))
Tikai nevaru saprast ko tie piekrastes zvejnieki tik pastulbi, būtu likuši savus tīklus 100m attālumā no krasta , nevis tur meklētu kādus sēkļus un bedres 200 un vairāk metru attāluma :))
Zivnieks- es jau saprotu ka sauszemes iedzīvotajiem tā pieredze ir milzīgi liela un par jūru zināt visu :)) Un to tevis viens cepums , man no pirma sēkļa stāvot līdz ceļiem ūdenī nav problēmu vēl savus 80-90 m iesviest, kopā no krasta pie 130m ir bijis ....Pašam gan vairs netīk brist un ir labākas vietas , lai pie mencām tiktu ....
eMKa - man copes 3diennieks briest, neticu, ka līdz svētdienas vakaram būs tā, ka jūrā neko iemest nevar :)) tiesa - būs arī spinings līdzi, a ja nu tomēr :))
krroko - man šoreiz nav daudz variantu, bāzes vieta ir ap Jūrkalni un tad jau uz kuru pusi pavilks tur brauksim :)
Tie jūras mātes apskāvieni kādreiz ir baigi ciešie un vēl auksti, slapji:))))
kilka-neko Tu no romantikas nesaproti:),tas ir tik forši naktī,nelielā vilnītī ar lukturīti uz pieres un cepuma devu vēderā nostiepties visā garumā jūras mātes apskāvienos:)
pagājušo reizi pats uz mutes palikos....pākeru līdzi kaseti uz kuras uztīta biš mono un pa virsu viepļa kabeļu 15lb pītā (zinu jau, ka pa švaku, bet nu...paprovēju) vienā metienā izdevās aizlidināt visu pīto un vēl biš biš mono...pīta, ja nemaldos ir 130 metri, no kuriem kādi pirmie 10 jau nogriezti, tā kā 120 metri aizļidoj, ka maz neliekās :))))
rolis
ja vietā, kur jūra paliek dziļa un brien lai tiktu pie mencām, tad es esmu ar mieru uz cepumu saderēt, ka bridējs tālāk neaizžvidzinās :)))
Nu, beidziet. Tā jūrā brišana jau nu ir pilnīks sviesc. :D Ar kādu sejas izteiksmi tie rumpīši parasti brien :D It kā strūga būtu jāvelk.
Kāda vairs tur atpūta, visu laiku to tik dari, kā brien iekšā un ārā.
Parasti tā arī ir - ja iebrien mazliet un jūra nav baigi sekla - jēga nu nekāda, Zivniekam taisnība. Mazliet sasprindzinoties 80..100 m tāpat var aizmest :)))
Kad brien jūrā, kur dziļums uzreiz , tad parasti tas nav bušu dēļ, bet gan mencu....
nu....ja jūra ir tik šausmīgi sekla, ka līdz trešajam sēklim var aizbrist tad varbūt, bet tādās vietās neesmu bijis, un arī pēc tādām nealkstu :)))) un vēl - pagājušo gadu arī čalis brida - brida tik tālu, cik tālu es metu (kādus 10 metrus no krasta) un vilku butes :)))))
Ziviniek Cava Cava !!!! Es biju butees Uz Kolku un tad Arciks brida iekshaa tik taaaalu cik es to plentogu vispaar vareeju aizmest. Un taa no malas luurot izskatijaas kad vinjsh meta veel tikpat taalu kaa bija iebridis. Ja pareizi saprotu tad aiz treshaa seeeklja mata bet tajaa dienaa copes nebija ne taalajaa ne tuvajaa distancee. Man pasham labaak patika uz ziemelju molja jo tur bija pofig cik taalu met kjeeraas taapat. Un vispaar nez kaa tagad uz ziemelju molja kjeraas ??? Es veeel vienu reizi gribeetu aizbraukt liidz Liepaajai uz kolhoznieku talku un kaadu boti izcelt :))) jo pavasarii taas plaaaanaas taaa bij kaa bij. Buut bij daudz bet caurspiidiigas. Ja kaadam kjeraaas momentaali zvaniet buushu klaaat !!! ::))) Lai veicaas !!
Ir vietas kur bez brišanas neiztikt ...