dragon_s [3.nov]: Nesapratu! Visi sēž siltās čībās pie TV ar iecienīto zāļu glāzi rokā un pie jūras vairs neaiziet? Sezona beigusies?

Šodien šaubos ,ka būs atskaites no Rīdziniekiem. Mums bišķi sanāk tāds ,,svētceļojums" . Vienīgi no tiem, kas namiņus divus mēnešus iepriekš apmaksājuši ;)
dragon_s [3.nov]: Nesapratu! Visi sēž siltās čībās pie TV ar iecienīto zāļu glāzi rokā un pie jūras vairs neaiziet? Sezona beigusies?
Paga paga,lai jūra nomierinās,tad jau letiņš atkal sēdēs pie to jūr! :))
Nesapratu! Visi sēž siltās čībās pie TV ar iecienīto zāļu glāzi rokā un pie jūras vairs neaiziet? Sezona beigusies?
Tas krustojums saucās besters.
Kaluga ir kaluga, beluga ir beluga, abas dzīvo kā upēs tā jūrā. Besters ir belugas un sterletes krustojums, ko pārsvarā audzē dīķos
Abavnieks, 29.oktobris 2024, 21:54
Nestrīdēšos, neesmu ihtiologs. Bet stores īsti dīķos neaug un nevairojas cik saprotu. Savulaik esmu skatījies youtube par to krustojumu, bet tas bija jau sen.
PS. Karpas ķerot uz boilām tās arī ņem ļoti labi.
Davis-Di [29.okt]: Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?
Abavnieks, 29.oktobris 2024, 20:39
Pareizi laikam kaluga, tika izveidota tieši, lai stāvošā ūdenī audzētu.
Tas, ka mums to uzdod pa stori ir cits jautājums.
Store ir piejūras un upes zivs un stāvošā dīķa ūdenī, ne aug ne nārsto. Beluga ir jūras zivs un upēs dodas nārstot tikai.
Stores agrāk dabiski dzīvoja Daugavā, man tēvs stāstīja, ka Rīgā viņa jaunībā lielas stores arī zvejnieku tīklos trāpījās. Ja nemaldos BIOR ar Latvenergo kādus desmit gadus atpakaļ ielaida storu mazuļus zem Rīgas HES atkal, bet nav dzirdēts, ka baigi kādam trāpītos.
Padomju laikos belugu ar ielaida Daugavā, bet rezultāts izskatās 0.
Kaluga ir kaluga, beluga ir beluga, abas dzīvo kā upēs tā jūrā. Besters ir belugas un sterletes krustojums, ko pārsvarā audzē dīķos
Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?
Abavnieks, 29.oktobris 2024, 20:39
Pareizi laikam kaluga, tika izveidota tieši, lai stāvošā ūdenī audzētu.
Tas, ka mums to uzdod pa stori ir cits jautājums.
Store ir piejūras un upes zivs un stāvošā dīķa ūdenī, ne aug ne nārsto. Beluga ir jūras zivs un upēs dodas nārstot tikai.
Stores agrāk dabiski dzīvoja Daugavā, man tēvs stāstīja, ka Rīgā viņa jaunībā lielas stores arī zvejnieku tīklos trāpījās. Ja nemaldos BIOR ar Latvenergo kādus desmit gadus atpakaļ ielaida storu mazuļus zem Rīgas HES atkal, bet nav dzirdēts, ka baigi kādam trāpītos.
Padomju laikos belugu ar ielaida Daugavā, bet rezultāts izskatās 0.
Davis-Di [29.okt]: Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.
Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35
To ko audzē dīķos ir stores un belugas krustojums un ja ir dūņains dīķis protams var būt dūņu garša, jo dabīgā vide ir vairāk upes un straume, kur nav to dūņu tik daudz.
Kas ir stores un belugas krustojums? Kā to sauc?
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.
Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35
To ko audzē dīķos ir stores un belugas krustojums un ja ir dūņains dīķis protams var būt dūņu garša, jo dabīgā vide ir vairāk upes un straume, kur nav to dūņu tik daudz.
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.
Bjorgvins, 29.oktobris 2024, 17:35
Par tiem storveidīgajiem,kurus dzīvus var dabūt. Tie jau tādi selekcionētie,par besteriem saukā.Mana personīgā pieredze nebij visai pozitīva.Ne visai sen atpakaļ,bērni izdomāja,ka vajag pamēģināt maksas dīķī ziemā no ledus varavīksneni noķert.Nu neko, es arī iesaistījos tajā avantūrā.Nu dīķis nebija tuvu, vismaz Vangaži tie nebija.Uz otru pusi.Nu dīķis kā dīķis.Sākām ķert.Vairāk tāds plezīrs.Pa vidu forelēm ķērās ari šitie storveidīgie.Saimnieks ļāva laist vaļā. Dažas aitlaida.Tad mazmeita noķēra vienu 4 kg. Nolēmu paņemt kulinārajiem eksperimentiem.Nenožņaudzos.Un vēl pāris lielākās varavīksnenes.Atceros kādreiz sen senos laikos Krievijā biju ēdis tādas zivtiņas.Bija ļoti garšīgi.Bet tās jau bija dabiskās.Nu par šito mūsmāju.Lai cik es necentos,nekas nesanāca. Drausmākā dūņu garša.Laikam tā zivtiņa ņemās pa dūņaino grunti un kā putekļu sūcējs vāc visu māgā.Nu es vispār esmu ļoti kaprīzs par zivju garšu un svaigumu.Izmetu misenē.Man teica,ka esmu traks.Tādu dārgu zivi.Nu es teicu,ka sūdus needīšu un citiem arī nebarošu,pat ja zeltā būšu maksājis.Ar forelēm viss bija OK.Tās jau dzīvo pusūdenī.Nu secinājumi - laikam ir atkarība no grunts.Varbūt uz smiltīm vai akmeņiem nebūtu tik sūdīgi.
Nezinu kā tagad.Sen neesmu bijis Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā.Kādu laiku atpakaļ vitrīnās vārtījās saldēti storveidīgie.No Krievijas. Visi nu ļoti izteiktā dzeltenā krāsā.Oksidējušies. Arī saldētai zivij ir uzglabāšanas termiņi.Tā,ka gribēt no šitāa izejvielas vismaz 2.kategorijas delikatesi ir visai optimistiski.
Bjorgvins, 28.oktobris 2024, 17:07
Tieši tā! storveidīgo, ja paveicās CT var dzīvu nopirkt, ja ne, tad pie Vangažu Jura noķert katrā laikā. Cenas nav kosmiskas :)
Nezinu kā tagad.Sen neesmu bijis Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā.Kādu laiku atpakaļ vitrīnās vārtījās saldēti storveidīgie.No Krievijas. Visi nu ļoti izteiktā dzeltenā krāsā.Oksidējušies. Arī saldētai zivij ir uzglabāšanas termiņi.Tā,ka gribēt no šitāa izejvielas vismaz 2.kategorijas delikatesi ir visai optimistiski.
Protams, ka garša ir svaigumā, bet ja ēd kaut ko dārgu, tad jau tā vienalga ir delikatese neatkarīgi no tās svaiguma :)
Domaataajs, 28.oktobris 2024, 13:41
oi, var taču gadīties otrās svaiguma pakāpes osetrīna (c) Meistars un Margarita
Sveiki! 27.10. devos uz Lūžņu. 1000 metros biju viens! Pa gaismu nokērās tik 5 gb. Ar tumsu jūra atvērās. Rezultātā 55 butes dažāda izmēra, kopsvarā 9 kg. Jēlā garnele. Ap 21 sāka līt-tinu makšķeres.
Protams, ka garša ir svaigumā, bet ja ēd kaut ko dārgu, tad jau tā vienalga ir delikatese neatkarīgi no tās svaiguma :)
Jo lielāka pašizmaksa, jo garšīgākas. Vismaz tā sev var vieglāk iestāstīt.
Domaataajs, 27.oktobris 2024, 21:59
Nu nē, garšas noslēpums slēpjas svaigumā, nevis ciparos!! Paša ķerta, svaiga bute, reņģe, menca kūst mutē... ar tirgū pirkto nevar salīdzināt!! to baudu nevar par naudu nopirkt :))
Labdien!
Jautājums bušu copmaņiem,vai rudenī uz grunteni ir kādam paņēmis taims vai lasis?
Par pavasari viss skaidrs!
Paldies!
Cepot zivs visbiežāk saiet putrā, ja cep galīgi svaigu, tikko noķertu. Bet ne katreiz tā ir
Bebrs, 27.oktobris 2024, 17:29
Tā arī ir. Tad, kad galva vēl accbļodā muti vārsta un rumpis uz pannas lēkā, tad izjuks :D Liekas, ka arī garšo savādāk nekā tad, kad dvēsele izlidojusi. Bet neteiktu, ka sliktāk. Un lasis arī labs, turpat jūrā uz tupeles izgriezts liemenis :D Un lai ko mednieki neteiktu, vēl silts lops samalts kotletēs arī ir smeķīgs un ar šnabi vēl labāks :D