Nesmu nekad Bārta mēģinājis, bet vai tāda lieta kā dropšots arī strādā?
Šodien ar darbu un pacietību varēja pie kāda smuka asara tikt. Straume normalizējas, vējš copei šoreiz vismaz nebija traucēklis. Kopumā aktīvi pavadīts laiks.
Tīko pabeidzu savu rīta copiti bārtā un tosele, nekā īpaša nenāca ārā straume paliela līmenis nav dikti augsts, tikai tas kad nav kur pieiet pie upes visur braļuki, apravu arī daudz rīkus
ja ir velešanās stumdities ar" braļukiem" tad droši var braukt,šodien bija pilns ar viņiem.
Rīt doma aizbraukt uz Bārtas upi ar Micro jig, vai tosele pie Bārtas upes ir jēga arī mēģināt?
Vai straume un līmenis ir liels?
Bārtā smukas zivis stāvēja pēdējā platā posma beigās...
Paldies!
P.S. Eholotes.lv rekomendēju - Geoff Anderson Barbarus bikses cenu/kvalitāte ziņā ir super! :D
Pat nelielā pārgājiena jau bijuši, viss TOP.
Jā vietējais publiski stāsta kur ir, tad 100% tur arī ir. :D
o.
otinjsh, 20.marts 2019, 14:27
:D Es arī negaidīju, ka kāds publiski atklās savas iemīļotas vietas - tos pašam jāatrod.
Bet man pietiek arī ar "sākumpunktu", pats neiedomātos, kā tik taisnā posmā zivīm būtu interesanti stāvēt.
Pēc tam gan jau došos augšup pa upi.
Prieditis, 20.marts 2019, 15:13
Taisnais posms nav mana mīļākā vieta, bet vienmēr ir vērts viņu apmeklēt, jo zivīm tur patīk! :D Es tik rakstu kuras ir populārākās vietas. :D
o.
otinjsh, 20.marts 2019, 14:27
:D Es arī negaidīju, ka kāds publiski atklās savas iemīļotas vietas - tos pašam jāatrod.
Bet man pietiek arī ar "sākumpunktu", pats neiedomātos, kā tik taisnā posmā zivīm būtu interesanti stāvēt.
Pēc tam gan jau došos augšup pa upi.
Bārtā smukas zivis stāvēja pēdējā platā posma beigās, bedrē, pirms sašaurinājuma. Kas tagad notiek - nezinu, bet svētdien līmenis bija +80 cm un riktīga straume. Platajā posmā zem Tosles 2 km/h , pie ezera - 5-6 kmh. Companī bija Toseles galā, apnedicītā, tur arī asraīsi un citas zivis bija gana salīdušas.
o.
Paldies, tur arī sākšu, "taisnajā posmā".
Man "MJ" skaitās viss līdz 10g, tā kā domāju risinājumu straumē varēšu atrast :)
MrDaniiC [12:37]: Labdien, kolēģi!
Ir doma pamēģināt sameklēt asarīšus (ideāli būtu kā jau vienmēr milzīgus asarus, bet realitātē...) Bartas upē.
Tā kā Latvijā esmu ~4 dienas mēnesi, ļoti negribas dienas lielāko daļu pavadīt meklējot kur piebraukt, strīdoties ar "privātīpašniekiem".
Vai kāds var ieteikt aptuveno posmu, kur reāli padarboties ar MJ?
Paldies jau iepriekš.
Artūrs
Prieditis, 20.marts 2019, 12:33
Sveiks! Klasiskākā vieta jau ir "Taisnais posms" ... Aizbrauc pie Nīcas tilta, un dodies uz leju pa upi. visā gabalā zivis "Tusējas"! :) Bet, Bārtā līmenis uzlēcis, būs grūti, jo straume.Atvadnojs straumē neglābs?
waffenss88, 20.marts 2019, 13:49
Atvadnoj, DS, džigs jau glābs. Ar mj būs pagrūti :)
MrDaniiC [20.03.19]: Labdien, kolēģi!
Ir doma pamēģināt sameklēt asarīšus (ideāli būtu kā jau vienmēr milzīgus asarus, bet realitātē...) Bartas upē.
Tā kā Latvijā esmu ~4 dienas mēnesi, ļoti negribas dienas lielāko daļu pavadīt meklējot kur piebraukt, strīdoties ar "privātīpašniekiem".
Paldies jau iepriekš.
Artūrs
Sveiks! Klasiskākā vieta jau ir "Taisnais posms" ... Aizbrauc pie Nīcas tilta, un dodies uz leju pa upi. visā gabalā zivis "Tusējas"! :) Bet, Bārtā līmenis uzlēcis, būs grūti, jo straume.
Atvadnojs straumē neglābs?
Labdien, kolēģi!
Paldies jau iepriekš.
Artūrs
Sveiks! Klasiskākā vieta jau ir "Taisnais posms" ... Aizbrauc pie Nīcas tilta, un dodies uz leju pa upi. visā gabalā zivis "Tusējas"! :) Bet, Bārtā līmenis uzlēcis, būs grūti, jo straume.
Labdien, kolēģi!
Paldies jau iepriekš.
Artūrs
To Flakais
Kādas gumijas pavasarī izmanto?
Visu to vissmalkāko,laikam?
fish1, 20.marts 2019, 07:32
Ja nav izvēlīgi, tad īpaši nozīmes nav, bet izmēru izmantoju neielu. Šogad ir labi parādijuši sevi tādi mānekļi kā Hogy Hog, Larva, Bugsy, bet mazajos izmēros. Krāsas variēju, bet uzticos dabiskajiem toņiem vairāk. Protams, atkarīgs no apstākļiem, piem.ūdens dzidrības kā reiz.
To Flakais
Kādas gumijas pavasarī izmanto?
Visu to vissmalkāko,laikam?
Kamēr Bārtā līmenis nedaudz virs komforta zonas, tad jādodas asari meklēt grāvjos. Lai arī laika apstākļi nebija tie labākie, sportiskā garā pavadīta diena nelika vilties. Izmērs ļoti dažāds. Pārsvarā nelieli, bet šauj ārā kalibrs līdz divsimt grami. Ik pa brīdim arī pa kādam druknākam asarim līdz grami 300-400. Tas viss uz MJ. Smalki rīki, lieliskas emocijas. Aktīvas kļuvušas meženītes, kas gana balto sīceni. Tā divas nelielas dāmas arī manu piedāvāto asaru gumiju iekāroja. ;)
Šodien uz prastām gruntenēm,kam uz āķiem tikai sliekas,tiku pie 3 vimbām,vesela lēruma dažāda kalibra asarīšiem,pāris raudām,sapala un izsalkuša vēža.
Bārtā līmenis kopš pagājušās nedēļas krities pa kādiem 30 cm , straume samēra liela no zivīm klusums pagaidām. Mazie kko knibina bet vimbas kluse