Forums - CopesLietas.lv: 2023. gada LV čempionāta nolikums un noteikumi - Forums - CopesLietas.lv

Jump to content

 
+8°C
1 m/s D
752 mm
73%
+20°C
05:5918:57
 
 
1.lapa (1)
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu

2023. gada LV čempionāta nolikums un noteikumi

#1 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 29.novembris 2022 - 12:09

Latvijas Republikas čempionāts karpu makšķerēšanā 2023 - Nolikums

1. Sacensību mērķis:
Noskaidrot labāko Latvijas karpu makšķerēšanas komandu 2023.gadā. Karpu makšķerēšanas sporta un filozofijas “ķer un atlaid” popularizēšana.

2. Laiks un vieta:
2.1. Sacensības notiks 2023. gadā, trīs etapos:
2.1.1. Pirmais Latvijas Republikas čempionāta posms no 18.05. - 21.05.2023., Baļotes ezers, Latvija
2.1.2. Otrais Latvijas Republikas čempionāta posms no 29.06. - 02.07.2023., Baļotes ezers, Latvija
2.1.3. Fināla posms 20 labākajām komandām pēc punktiem no 03.08. - 06.08.2023., Kintai ūdenskrātuve, Lietuva
2.2. Ierašanās sacensību pirmajā dienā ne vēlāk kā līdz 7:00. Svinīgā atklāšana, sektoru izloze 8:00, sacensību sākums 11.00. Sacensību ilgums 72 stundas. Makšķerēšana notiek no krasta.
2.3. Komandas dodas uz sektoriem tikai pēc sacensību galvenā tiesneša paziņojuma.
2.4. Sportistu apbalvošana 13:00, svētdien.
2.5. Sacensības organizē LMSF (Latvijas makšķerēšanas sporta federāciju), turpmāk tekstā LMSF sadarbībā ar LKMA (Latvijas karpu makšķerēšanas asociācija), turpmāk tekstā LKMA. Atbildīgās personas: Gatis Gašpuitis mob. 26452222, Ēriks Tukišs mob. 29526883, e-pasta adrese: lkma2022@gmail.com,

3. Sacensību dalībnieki:
3.1. Latvijas Republikas čempionātā drīkst piedalīties jebkura pilngadību (astoņpadsmit gadus) sasniegusi persona. Dalībniekiem, kas nav sasnieguši pilngadību reģistrācija ir iepriekš jāsaskaņo ar sacensību organizatoriem.
3.2. Dalībai Latvijas Republikas čempionātā tiek reģistrētas personas, kas ir LMSF un vai LKMA un to organizāciju biedri.
3.3. Komanda sastāv no 2 sportistiem. Komandas sastāvā ir atļauts piedalīties arī vienam palīgam (divi sportisti + viens palīgs). Makšķerēšanas sektorā kategoriski ir aizliegts atrasties vairāk kā trīs personām.
3.4. Reģistrācija dalībai sacensībās, notiek sūtot pieteikumu uz 2.5. punktā norādīto e-pasta adresi, līdz 2023.gada 18. aprīlim. Pieteikumā jānorāda dalībnieku sastāvs, komandas nosaukums, komandas pārstāvja (kapteiņa) tālruņa numuru un e-pasta adresi.
3.5. Dalības maksa komandai par pirmajiem 2 (diviem) posmiem kopā 300EUR, bet komandas kuras tiek finālā piemaksā papildus 200EUR par fināla posmu. Dalības maksa jāveic uz LKMA bankas kontu: LV40HABA0551054113269 līdz 18.04.2023 (ar norādi LRČ atlases posmi Baļotes Ezers, LRČ fināla posms KINTAI). Maksājuma komentārā jānorāda komandas nosaukums.
3.5.1. Sieviešu komandām tiek piemērota 50% atlaide dalības maksai.
3.6. Reģistrēti tiek tie dalībnieki, kuri ir veikuši dalības maksas apmaksu paredzētajā kārtībā līdz norādītajam datumam punktā 3.5. Izmaiņas komandas sastāvā var pieteikt reģistrējoties sacensību vietā līdz sacensību pirmās dienas plkst. 8:00.

4. Vispārīgie noteikumi sacensību vietā:
4.1. Sacensības notiek, ievērojot MK noteikumu Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" (turpmāk - makšķerēšanas noteikumi), kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas
4.2. Dalībnieku pienākums ir ievērot FipsEd un LMSF noteikumus, sporta ētikas un godīgas spēles principus, antidopinga konvenciju noteikumus, kā arī normatīvos aktus.
4.3. Dalībnieks ir atbildīgs par savu veselības stāvokli, regulāru veselības pārbaužu veikšanu, savas veselības un dzīvības apdrošināšanu.
4.4. Par nepilngadīgu sportistu veselības aprūpi, regulāru veselības pārbaužu veikšanu, veselības un dzīvības apdrošināšanu ir atbildīgi vecāki (personas, kas realizē aizgādības tiesības).
4.5. Par sacensību dalībnieku personīgo mantu saglabāšanu atbild tikai pats dalībnieks. Katra sportista obligāts pienākums ir drošības noteikumu ievērošana makšķerēšanas sektorā. Aizliegts kurināt ugunskurus tiem neparedzētās vietās
4.6. Atbildību par sacensību dalībnieku vainas dēļ notikušajiem nelaimes gadījumiem, nes tikai paši sacensību dalībnieki.
4.7. Gadījumā, ja pirms sacensību sākuma vai sportistu sagatavošanās laikā negaidīti ir sācies negaiss, vai citas dabas stihijas, sacensību dalībniekiem ir aizliegts izvietoties savā sektorā vai savākt rīkus. Ja negaiss (dabas stihijas) ir sākušās sacensību laikā – pēc organizatoru signāla tās nekavējoties tiek pārtrauktas, un makšķernieki izvietojas drošā vietā.
4.8. Sacensību priekšlaicīgas piespiedu pārtraukšanas gadījumā tās tiek uzskatītas par notikušām, ja no sacensību sākuma brīža ir pagājušas ne mazāk kā 36 stundas. Ja meteoroloģiskie apstākļi atļauj, sacensības var turpināt. Lietus nevar būt par iemeslu sacensību pārtraukšanai.
4.9. Dalībnieku pienākums ir pēc sacensībām sakopt savu sektoru un radušos sadzīves atkritumus nogādāt līdz atkritumu tvertnēm, pretējā gadījumā, organizatoriem vai atbildīgajām personām ir tiesības pieņemt mērus pret komandām, kuras nav ievērojušas prasību.
4.10. Sportistiem par punkta 4.9. pārkāpumu var tiek piemērots naudas sods līdz 100EUR apmērā.

5. Makšķerēšanas sektori un makšķerēšanas koridori:
5.1. Sacensībās, dalībnieku izvietošanās sacensībām, notiek stacionāri izveidotos un iezīmētos krasta sektoros. Par sektoru sagatavošanu un atbilstību sacensību noteikumiem atbild sacensību organizators vai atbildīgās personas.
5.2. Makšķerēšana notiek sektoros.
5.3. Maksimālais makšķerēšanas un iebarošanas attālums nav ierobežots.
5.4. Makšķerēšana atļauta tikai koridorā, kuru veido sektora sānu malu iedomāts pagarinājums no krasta ūdenī.
5.5. Makšķerēšanai var tik izmantota atbalsta platforma, vienā makšķerēšanas sektorā ne vairāk kā divas. Platforma ūdenī drīkst atrasties ne vairāk kā vienu metru no krasta līnijas un ne vairāk, kā vienu metru virs ūdens līmeņa. Platformas vienam galam ir jāpieskaras zemei.

6. Izloze un uzvarētāju noteikšana:
6.1. Izlozi organizē sacensību organizators, vai atbildīgās personas, piedaloties dalībnieku pārstāvjiem.
6.2. Izloze notiek 2 kārtās. Pirmajā kārtā tiek izlozēts kārtas numurs, otrajā sektors.
6.3. Sacensību norises vietā Baļotes ezers, kur notiek pirmie 2 (divi) LRČ posmi. sektori tiek sadalīti 2 zonās A un B. Sektori zonās tiks iekļauti pēc ģeogrāfiskā izvietojuma -(piemēram, A zonā sektori no 1. līdz 30.numuram, savukārt B zonā sektori no 31. līdz 58.numuram).
6.3.1. Izlozes rezultātā komandas tiek sadalītas divās grupās un izvietojas zonā A vai zonā B.
6.3.2. Sacensību otrajā posmā, komandas sacenšas pretējās zonās, kas pirmajā posmā sacentās zonā A, otrajā posma sacenšas zonā B un otrādi.
6.3.3. Zonā iegūtā vieta dod attiecīgo punktu skaitu kopvērtējumam. 1.vieta zonā 1 punkts, otrā vieta zonā 2 punkti, 3.vieta zonā trīs punkti un tā tālāk. Katrā zonā tiek apbalvotas 3 labākās komandas, kas ieguvušas vismazāk punktu skaitu zonā.
6.3.4. Katrā posmā tiek apbalvota komanda, kas noķērusi vislielāko zivi.
6.4. Fināla posmam kas norisinās KINTAI ūdenskrātuve Lietuvā, kvalificējas 20 labākās komandas, kas pirmo divu posmu kopsummā ir ieguvušas vismazāk punktu.
6.5. Fināla posmā komandas netiek dalītas zonās un savā starpā sacenšas 20 komandas.
6.6. Par Latvijas čempionāta uzvarētājiem tiek atzīta komanda, kura sacensībās, 3 posmu summā (divi posmi Baļotes Ezers un trešais posms Kintai), ieguvusi mazāko punktu summu. Ja šī punktu summa vairākām komandām ir vienāda, uzvara tiek dota tai komandai, kurai ir lielākais noķerto zivju kopsvars. Ja sakrīt arī šis rādītājs, tad uzvara tiek dota komandai, kura ir noķērusi lielāko zivi.
6.7. Latvijas čempionāta uzvarētāji tiek apbalvoti ar medaļām, kausiem un organizatoru balvām.

Latvijas Republikas čempionāts karpu makšķerēšanā - sacensību noteikumi

1. Vispārējie noteikumi.
1.1. Ieskaitītas tiek visu sugu karpas, kā arī amūri. Svērtas tiek tikai sacensību vietā noķertās zivis, dzīvas un tīras, bez izteiktām dalībnieku nodarītu bojājumu pazīmēm. Ieskaitītas tiek zivis svarā sākot no 1,5 kg.
1.2. Pēc izlozes, dalībnieki ieņem savu sektoru un sāk sagatavošanos sacensībām. Telšu uzstādīšana ūdenskrātuves krastā ir atļauta tikai sacensību dalībniekiem.
1.3. Sacensības notiek sektoros (20x15m). Katrai komandai ir jābūt pieejamai krasta līnijai vismaz 20m., ja tas objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams, tad var noteikt arī mazāku krasta līniju to iepriekš saskaņojot ar organizatoriem.
1.4. Katram dalībniekam telts un rīki ir jānovieto sektoru robežās, ja tas nav iespējams, tad dalībnieki var tās novietot ārpus sektoru robežām, to saskaņojot ar tiesnešiem. Rezerves inventārs (makšķeres) drīkst atrasties uz speciālajiem statīviem un nedrīkst būt vērstas ūdens virzienā. Pārējos gadījumos – atbilstoši sacensību galvenā tiesneša norādēm.
1.5. Līdz sacensību startam ir atļauts uzstādīt ne vairāk kā 2 ( divus ) marķierus (tajā skaitā spīdošus) koridora robežu vai mešanas virziena, distances atzīmēšanai, tiem jābūt redzamiem.
1.6. Zivju iebarošana atļauta tikai pēc sacensību sākuma.
1.7. Katrai komandai atļauts izmantot (vienlaicīgi makšķerēt) 4 (četras) makšķeres, makšķerkātu garums nedrīkst pārsniegt 4.00 m, katrai makšķerei drīkst būt tikai viens āķis. Sacensībās drīkst izmantot visa veida modernās, sportiskās karpu makšķerēšanas montāžas. Montāžas sistēmai ir jābūt aprīkotai ar atsvaru vai svinu ne vieglāku par 40g. Izmantot pīto auklu kā pamata auklu ir aizliegts. Atļauts ir izmantot pīto auklu kā „shock leader” (“šoka līderi”), pieļaujamais garums līdz 10m.
1.8. Makšķeru spicēm ir jābūt redzamām virs ūdens aizliegts tās iegremdēt ūdenī. Pēc tiesnešu pieprasījuma, makšķerkāti jāpaceļ vai jāiztin aukla, lai varētu redzēt iemestās sistēmas un auklas virzienu.
1.9. Sacensībās ir atļauta visu veidu modernās un sportiskās “Zig-Rig” sistēmas izmantošana.
1.10. Atļauts izmantot mehāniskus un elektroniskus pieķeršanās signalizatorus, kuri nedrīkst traucēt blakus esošo dalībnieku darbībai.
1.11. Šķīstošo PVA materiālu izmantošana ir atļauta.
1.12. Iebarošanai atļauts izmantot tikai graudus (humusu, pupiņas, zirņus, prosu, kviešus, auzas, miežus, kukurūzu, kaņepes.), boilas un peletes (kombinētā barība zivju barošanai) kā arī tīģerriekstus.
1.13. Zivju iebarošana ar spombu, raķeti vai katapultām var notikt tikai diennakts gaišajā laikā no plkst.8:00 līdz 19:00. Iebarošanas bumbu diametrs nedrīkst būt lielāks par 70 mm, bet izveidotās barības bumbas stiprībai ir jābūt tādai, lai saskaroties ar ūdens virsmu bumba izjuktu. Veicot iebarošanu ar bumbām, obligāti jābūt uzstādītam marķierim vietā, kur tiek veikta iebarošana.
1.14. Iemešanu var veikt tikai pār galvu vai no pleca, tieši sev priekšā. Makšķerēšanas montāža ir nogādājama makšķerēšanas punktā tikai ar makšķerkāta palīdzību. Makšķerkāta auklas pēc iemetiena nedrīkst iziet ārpus makšķerēšanas sektora nosacītajām robežām - koridora, kuru veido iedomātas līnijas – sektora sānu malu turpinājums ūdenī.
1.15. Dalībniekiem klāt var būt neierobežots rīku daudzums. Rezerves makšķerkātus nedrīkst izvietot uz paliktņiem, uz kuriem atrodas ķeršanā izmantotie makšķerkāti, tiem ir jāatrodas atsevišķi un tie nevar būt vērsti ūdens virzienā.
1.16. Katrai komandai jābūt vismaz 20 (divdesmit) zivju uzglabāšanas maisiem un zivju paklājam (gultiņai). Uzglābjamajiem maisiem un uztveramajam tīklam ir jāveic dezinfekcija ūdenstilpes saimnieka organizētajā vietā.
1.17. Uztveramā tīkliņa diametram platākajā vietā ir jābūt vismaz 70cm un uztveramajam tīkliņam ir jābūt darinātam no mīksta materiāla, kas nevar radīt bojājumus zivij pie zivs izvadīšanas.
1.18. Līdz svēršanas brīdim zivis nepieciešams turēt ūdenī uzglabāšanas maisā – 1 zivs maisā.
1.19. Katram dalībniekam ir jābūt pieejamai aptieciņai zivs lūpu, ķermeņa dezinfekcijai. Pēc zivs atbrīvošanas no āķa zivs lūpa ir jāapstrādā ar speciālu dezinfekcijas līdzekli, tā pat arī tās ķermenis, ja ir novērojumi bojājumi.
1.20. Visas ar zivju ķeršanu saistītās darbības (iemetieni, izvadīšana, piebarošana un citas darbības) jāveic tikai sava sektora robežās.
1.21. Zivs izvadīšana notiek tikai sava sektora robežās. Iebrišana ūdenī ir atļauta līdz kājas skar zemi. Izvedot zivi nevienam no sportistiem peldēt nav atļauts.
1.22. Dalībnieki krasta sektoru tā robežās var izmantot pēc saviem ieskatiem, tiek atļauta gaismas avotu izmantošana teltīs un sektorā. Sektoru tuvumā visiem jāpārvietojas bez lieka trokšņa. Ietinot makšķerauklu, sportistu pienākums ir atslēgt signalizatorus vai arī samazināt to skaņu līdz minimumam.
1.23. Sektorā pastāvīgi jāatrodas vienam sportistam. Ja sektors ir jāatstāj bez sportistiem, tas ir jāsaskaņo ar tiesnešiem un makšķerauklas nekavējoties jāiztin no ūdens.
1.24. Sacensību laikā sektorā drīkst atrasties tikai attiecīgās komandas reģistrētie dalībnieki.
1.25. Sacensību laikā sektoros drīkst ieiet sekojošas personas – sacensību tiesneši, LMSF un LKMA pārstāvis, LV izlases treneris, ēdināšanas uzņēmuma pārstāvis, kas piegādā sportistiem ēdienu. Ar komandas dalībnieku atļauju, sektorā drīkst ieiet oficiālais LV čempionāta operators, kurš gatavo video materiālu par sacensību gaitu.
1.26. Ja komandai tiek piegādātas kādas papildus nepieciešamās lietas – boilas, auklas, vai kas cits, tas notiek sazinoties ar sacensību tiesnešiem un tiesnešiem klātesot. Viesiem ieiet sektorā ir aizliegts. Viesiem atrasties sektoru tuvumā no 21.00 līdz 7.00 ir aizliegts. Viesiem ir aizliegts uzsliet teltis sacensību norises vietā.

2. Zivju svēršana:
2.1. Zivju svēršana notiek 2 vai 3 reizes diennaktī, kas tiek atrunāta, ar komandu kapteiņiem, pirms sacensību norises.
2.2. Dalībniekiem zivju svēršana ir jāuzsāk uzreiz pēc tiesnešu ierašanās, svēršanas process apzinātas kavēšanas gadījumā komandai var tikt piemērots brīdinājums vai dzeltenā kartīte.
2.3. Svēršana ir veicama tikai ar testētiem svariem.
2.4. Katra zivs ir jāsver organizatora svēršanas somā. Pirms katras kārtējās svēršanas tā ir jāsamitrina,
2.5. Dalībnieki drīkst izņemt glabāšanas maisu un zivi no ūdens tikai tiesneša klātbūtnē. Zivis izņem un pārliek svēršanas somā dalībnieks. Pēc svēršanas zivs, ievērojot visus piesardzības pasākumus, jāatlaiž atpakaļ ūdenskrātuvē,
2.6. Ierakstiem ar svēršanas rezultātiem ir jābūt skaidri salasāmiem un saprotamiem kā tiesnešiem, tā arī pašiem sportistiem. Nekādi protesti par noķertās zivs svaru pēc svēršanas, zivs palaišanas atpakaļ ūdenskrātuvē un protokola parakstīšanas netiek pieņemti. Visi ieraksti par zivju skaitu, svaru un svēršanas laiku tiek veikti 2 ( divos ) protokolos, no kuriem viens ir dalībniekiem, bet otrs – tiesnešiem. Ierakstus abos protokolos veic viens no tiesnešiem. Visi svēršanas dalībnieki apliecina ar savu parakstu ierakstīto informācijas patiesumu.
2.7. zivs, kas uzrādīta svēršanai ar bojājumu pēdām, kuri gūti klaji nevērīgas apiešanās rezultātā, kā arī mirusi zivs, netiek vērtēta un var būt par pamatu soda sankciju piemērošanai,
2.8. Ieskaitītas tiek visu sugu karpas, kā arī amūri svarā sākot no 1,5kg. Nodot tiesnešiem svēršanai zivis, kas ir vieglākas par 1,4kg ir aizliegts.

3. Vispārējie aizliegumi un ierobežojumi:
3.1. Aizliegts makšķeru auklām pēc iemetiena atrasties ārpus makšķerēšanas sektora nosacītajām robežām, kuras veido sektora sānu malas turpinošas iedomātas līnijas.
3.2. Aizliegts ūdeni apgaismot ar lukturiem un prožektoriem. Izvadot zivi, atļauts izmantot uz galvas nostiprinātu lukturīti.
3.3. Aizliegts izmantot: mušu kāpurus, jebkurus ūdenī dzīvojošus kukaiņus, vaboles un to kāpurus, kas ir miruši vai dzīvi, jebkurā to dzīves cikla posmā un visus to atvasinājumus. Tārpus - visas zemes tārpu variācijas un visus to atvasinājumus. Visus jūras un saldūdens tārpus.
3.4. Aizliegts izmantot klasiskā fīdera, flat fīdera montāžas un to atvasinājumus.
3.5. Aizliegta mērķtiecīgu zivju aizciršanu.
3.6. Aizliegts skaļi klausīties mūziku, skaļi sarunāties un dziedāt.
3.7. Aizliegts pamest sacensību norises vietu pirms ir beigušās sacensības bez tiesneša atļaujas.
3.8. Aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus vai citas psihotropas vielas. Sacensību organizatori drīkst veikt kontroli un pārbaudīt alkohola klātbūtni dalībnieka organismā.
3.9. Aizliegts saņemt vai nodot zivis citām personām.
3.10. Aizliegts patvaļīgi pārvietot mietiņu ar sektora numuru vai sektora norobežojošās lentas.
3.11. Aizliegts izmantot radio vadāmas ierīces un eholotes, kā arī jebkuras zivju ķeršanas ierīces, kuras tiek pārvietotas ar saspiestu gaisu, gāzi vai elektrību
3.12. Aizliegts ir zivs izvadīšana ārpus sava sektora robežām (iedomātas sānu līnijas pagarinājums ūdenī)
3.13. Ar šajā sadaļā minēto aizliegumu neievērošanu komandai tiek piemērots brīdinājums vai dzeltenā kartīte, par atkārtotu pārkāpumu piemēro sarkano kartīti, pēc kuras saņemšanas nekavējoties ir jāatstāj sacensību norises vieta.
3.14. Jebkurus pārkāpumus fiksē sacensību tiesneši un dalībnieki saņem brīdinājumu. Brīdinājumi nekavējoties tiek fiksēti sacensību protokolos, kuros tiek norādīts brīdinājuma laiks, brīdinājuma devējs un saņēmējs, brīdinājuma iemesls. Visi fiksētie pārkāpumi saistībā ar nesaudzīgu izturēšanos pret jebkuru noķerto zivs sugu - mērķtiecīga aizciršana, nomešana uz zemes u.t.t. - tiek kvalificēti kā rupji pārkāpumi, par kuriem tiek piemērota sarkanā kartiņa. Dalībniekiem, kuri ir izslēgti no sacensībām, dalības nauda netiek atgriezta.
3.15. Saņemtie brīdinājumi (dzeltenā kartiņa, mutiskie) ir spēkā uz visiem Latvijas Čempionāta posmiem kalendārajā gadā.
3.16. Strīdīgos jautājumus izskata un gala lēmumu par piemērojamo sodu, pieņem žūrija.

4. Žūrija
4.1. Žūrija katrā sacensību posmā tiek ievēlēta 5 cilvēku sastāvā no sacensībās startējošām komandām protestu izskatīšanai. Dalībniekus, kuri izvirza savus pārstāvjus žūrijā, nosaka ar izlozes palīdzību.
4.2. Žūrija izskata tikai rakstiski iesniegtos protestus un tiesnešu fiksētos pārkāpumus, Attiecīgi izlemjot par soda apmēru.
4.3. Žūrijai nav tiesību mainīt sacensību nolikumu.
4.4. Protestus komandām jāiesniedz galvenajam tiesnesim kopā ar drošības naudu EUR 50.00 apmērā. Naudas summa tiek atgriezta, ja protests tiek apmierināts, pretējā gadījumā nauda paliek organizatoru rīcībā. Protestu iesniegšanas termiņš – ne vēlāk kā 30 minūtes pēc sacensību beigu signāla.
4.5. Žūrija strādā tikai 5 cilvēku sastāvā, pārējiem cilvēkiem nav atļauts jebkādi traucēt žūrijas darbu.
4.6. Pirmo uzklausa tiesnesi, kas uzlicis sodu, bez iesaistīto pušu klātbūtnes
4.7. Kā nākamais tiek uzaicināts sūdzības iesniedzējs
4.8. Pēc visu pušu uzklausīšanas žūrija pieņem lēmumu un to paziņo pusēm, lēmumu žūrija pieņem ar balsu vairākumu. Žūrijas lēmums ir galīgs un negrozāms
4.9. Žūrija apstiprina sacensību noslēguma protokolu

5. Īpašie noteikumi:
5.1. Sacensībās nedrīkst piedalīties un to norises vietā aizliegts atrasties personām, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingrā izolācija vai kurām ir elpošanas ceļu infekcijas pazīmes. Aizliegts drūzmēties, pēc iespējas jāievēro 2 metru distance. Pasākuma dalībniekiem jāievēro spēkā esošie likmi, normatīvie akti un noteikumi infekcijas Covid-19 izplatības ierobežošanai.
5.2. Piesakoties sacensībām, dalībnieks apņemas: ievērot, izpildīt organizatora prasības un norādījumus, tiesnešu kolēģijas lēmumus, šo nolikumu, Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus (22.12.2015 MK noteikumus Nr.800) kā arī citus likumus, normatīvos aktus un noteikumus, kas ir spēkā norises vietā un laikā.
5.3. Aizliegts sacensībās piedalīties manāmā alkohola reibumā (manāmu alkohola reibumu vienbalsīgi nosaka galvenais tiesnesis un šis lēmums nav apstrīdams). Konstatējot pārmērīgu alkohola reibumu, dalībniekam var tik noteikts aizliegums piedalīties sacensībās līdz 12 stundām. Ja komandā pēc lieguma paliek tikai viens sportists, tad nekavējoties ir jāizņem makšķeres no ūdens un līdz lieguma beigām komandai ir jāpārtrauc sacensības. Ja dalībnieks atsakās pildīt galvenā tiesneša lēmumu, tad organizators var pieaicināt pašvaldības policiju, kura pārņems komunikāciju ar iereibušo personu. (tādā gadījumā dalībniekam sacensības būs jāpārtrauc līdz sacensību beigām)
5.4. Aizliegts lietot dopingu pirms sacensībām, sacensību laikā vai atteikties nodot analīzes dopinga pārbaudei.
5.5. Aizliegts sacensību norises vietā un laikā lietot morālu rupjību vai fizisku spēku.
5.6. Aizliegts izrādīt vai demonstrēt klaju necieņu attiecībā uz citiem sacensību dalībniekiem, sportistiem, tiesnešiem, skatītājiem, organizatoriem, tienešu kolēģiju un tās pieņemtajiem lēmumiem.
5.7. Dalībniekiem visas darbības, kas saistītas ar makšķerēšanu (zivs izvadīšana, darbības ar makšķeri, zivs barošanu uc.) ir jāveic tikai organizatoru izdalītās speciālās vestēs. Ja tiek konstatēts pārkāpums, tad galvenais tiesnesis komandai var piešķirt brīdinājumu vai dzelteno kartiņu.
5.8. Pie zivs izvadīšanas nevienam no sportistiem peldēt nav atļauts. Tiesnesim konstatējot pārkāpumu komandai var tikt noteikts ierobežojums brist ūdenī. Par atkārtotu tiesneša lēmuma neizpildi var tik piemērota dzeltenā kartiņa.

6. Reklāma, LKMA un LMSF logo izmantošana:
6.1. Reklāma uz dalībnieku apģērba, formas, cepures, somas un automašīnām nav aizliegta.
6.2. Pēc saskaņošanas ar LMSF vai LKMA valdi, bez atlīdzības, atļauts lietot LMSF vai LKMA logo uz sacensībām paredzētām komandas formām, cepurēm, somām, teltīm, kuras nav paredzētas pārdošanai,
6.3. Bez saskaņošanas ar pasākuma organizatoru pasākuma norises vietā reklāmu novietot vai dalīt aizliegts.

7. Drošība, datu aizsardzība, filmēšanas un foto LMSF un LKMA rīkotajās sacensībās:
7.1. Piesakoties sacensībām dalībnieks apliecina, ka organizators drīkst izmantot viņa nodotos datus savām vajadzībām ciktāl tas attiecas uz šo sacensību organizēšanu, norisi un atskaitēm pēc tām.
7.2. Reģistrējoties sacensībām dalībnieks, ar savu parakstu apliecina, ka:
7.2.1. Viņa veselības stāvoklis, iemaņas un prasmes ļauj piedalīties LMSF un LKMA rīkotajās sacensībās;
7.2.2. Par savu drošību, tai skaitā pie ūdens, pilnā mērā viņš ir atbildīgs personīgi;
7.2.3. Ar savu rīcību apņemas neradīt apstākļus un izvairīsies no rīcības, kura rada citu drošības vai veselības apdraudējumu.
7.2.4. Dalībnieks dod atļauju LMSF un LKMA akreditētām personām sava vārda, uzvārda, kā arī sacensību protokolu, pasākuma foto un videomateriālu, kuros sportisti ir atpazīstami, publicēšanai presē, televīzijā, un internetā, tai skaitā LKMA mājaslapā;
7.2.5. Apņemas ievērot sacensību nolikumu un LMSF ētikas kodeksu.
7.2.6. piekrīt, ka organizatoru akreditētas personas filmē sacensības norises gaitu, tai skaitā makšķerēšanas procesu.
7.2.7. Visus radušies jautājumus risinās ar tiesnesi, tiesnešu kolēģiju, izmantojot kluba vadību.

#2 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 21.marts 2023 - 09:33

uz 08.05. LV čempionātam pieteikušās sekojošas komandas:

Sakret
L.V.Carp Gang
Energy Carp
CARP 72
Carp"O"Holics
Bite Fishing Team
OM Carp Vērgale
Carpio
Amigo Carp
Citāda Karpa
Saluds
Massive Baits
Entain
Capital Carp
Liema Woman Fishing Team 2
Ramza Team
Amigo Carp NGT
MMK Zaube
Lucky Carp
Ej Sporto
Liema Woman Fishing Team 1
Barons Baits
Crazy Fish FFA/Baro.lv
Carp Stalker
Boilie Lab

1.lapa (1)
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu

Nesen izveidotās tēmas