atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 22.08.22
 

Saspringtā cīņā noskaidroti GARMIN Latvijas kausa uzvarētāji

0 2327

Sportisku intrigu pārpildīts noslēdzies Latvijas kauss spiningošanā no laivas. Pēc vakardienas rezultātiem neviens nevarēja būt drošs par šampanieša dušu un kausu uz trofeju plaukta mājās. Šīsdienas notikumi uz ūdeņiem ieviesa nopietnas korekcijas sacensību tabulās, piedzīvoti neiedomājami veiksmes stāsti un pilnīgi neiedomājamas neveiksmes. Kāds ķēra līdakas kā asarīšus, audzējot centimetrus, citiem neizdevās noķert trūkstošu vienīgo līdaku vai asarīti. Otrā sacensību diena noritēja pēc asa sižeta filmas scenārija.

Mums ar Juri šodienas foršā cope beidzās trešajā metienā. Noķērām 78 cm līdaku, atlika tāds sīkums, kā klasikā noķert 3 zandartus. Protams, varējām pieaudzēt asaru vai līdaku centimetrus, bet tas labākajā gadījumā dotu viena knapmēra zandarta vērtību. Gājām uz visu banku, izmēģinājām dažādus piegājienus, bet šoreiz neizdevās saprasties ar mistisko zandartu. Praktiski bez izņēmumiem līdzīgi gāja lielākajai daļai dalībnieku, kuri ķēra zandartu klasikā. Dzīvās tehnoloģijas arī deva rezultātu ne visiem zandartu tīkotājiem. Pat pieirdzējuši pano tehnoloģiju lietotāji nespēja aizvērties ar zandartu vai pat palika pavisam tukšā. Daži atkal izpildīja no starta nebraukšanas triku, turpat jahtkluba akvatorijā saķēra skaistus asarus. Viens puika, turpat no jahtkluba laipas izgrieza pogas visiem sportistiem, noķēra skaistu 43cm asari. Šoreiz veiksme bija to sportistu pusē, kuri izvēlējās pareizo laiku un vietu attiecīgās zivju sugas ķeršanai.

Sacensību dalībniekus Pilsētas jahtklubā sagaidīja organizatoru un Grilētāju Brālības pārsteigums – sivēns uz kurbuļa, arī alus no BTA pēc karstās cīņas bija tieši laikā. Atlika vien baudīt lielisko atmosfēru un sagaidīt uzvarētāju apbalvošanas ceremoniju.

Pareizos laikus un vietas makšķerēšanai izvēlējās Jānis Malnačš un Aigars Ločmelis (Laiks Copei/ Baltic XL). Viņiem šodien izdevās saķert 3 trūkstošos zandartus un pieaudzēt līdaku cm, kas kopsummā ar vakardienas lieliskajiem asariem viņiem deva GARMIN Latvijas kausa ieguvēju titulu – 598 cm.

Fantastisku sniegumu šodien parādīja kausa debitanti Toms Klabis un Jānis Zariņš (Ar makšķeri/Sargofish.eu), viņiem šodien izdevās noķert trūkstošos zandartus klasikā un pano tehnoloģijā, uzaudzēt līdaku un pēdējā mirklī saķert asarus, izcīnot vicečempiona titulu – 565 cm.

Trešā vieta pirmās dienas līderiem Aleksandram Zareckim un Ruslanam Baranovam (Salmo) – 552cm.

Lai uzvarētu Latvijas kausā nav jābūt sportā līdz ausīm, jābūt labiem makšķerniekiem un lieliskiem Rīgas apkārtnes ūdeņu pazinējiem. Protams, veiksme arī ir ar stiprākajiem. Komandu ieskaitē komanda Ar makšķeri/Sargofish.eu ar lielisku sadarbību starp abām ekipāžām izcīnīja GARMIN Latvijas kusu – 1094 cm.

2.vieta Laiks Copei/ Baltic XL – 941 cm.

3.vieta SALMO - 869 cm.

Godalgoto vietu ieguvējiem un veiksmīgākajiem makšķerniekiem galvu reibinošas balvas (balvu fonds 15000 EUR) no GARNIN un eholotes.lv, kā arī balvas no BTA, SALMO, Auto Riepu nams, Alus darītavas Brālis, Baltic XL, Grilētāju Brālības. Pasākuma nagla, 400 Zs dzinēju kopsummas dzenskrūvju radīta duša uzvarētājiem.

GARMIN Latvijas kauss aizvadīts godam. Nekļūdīšos, ja teikšu, ka šīs bija spilgtākās un vērienīgākas sacensības Latvijas makšķerēšanas sporta vēsturē. Sacensību organizācija Kristapa Kotāna komandas vadībā lieliska un uzņem apgriezienus. Neskatoties uz sportiskajām veiksmēm vai neveiksmēm visi bija uz pozitīvas nots, skatītājiem tika dota unikāla iespējā vērot sacensības tiešsaistē ar ekspertu komentāriem, rezultātu tiešsaiste, bildes un video reportāžas. Grūti iedomāties, ko vēl varētu pielikt klāt! Domāju, ka nākamgad dalībnieku skaits sitīs visus rekordus!

Garmin Latvijas Kauss ir noslēdzies un allaž ir interesanti ielūkoties laivās, uzzināt sīkumus, kas palīdzējuši sasniegt rezultātu. Lūk, 2. vietas individuālā vērtējuma ieguvēja ekipāžas Toms Klabis un Jānis Zariņš un kausa uzvarētāju vienības AR MAKŠĶERI/SARGOFISH.EU Toma komentārs:

Divas sezonas ar pārinieku startējam spiningošanā no krasta pilsētvidē, tāpēc spiningošanas sports nav sveša lieta. Iepriekš aizrāvos ar big bait pa seklajiem ezeriem, līdaku zem metra uzskatīju par zemmēru. Pērn nopirku laivu un dzīvās tehnoloģijas eholoti, aizrāvos ar zandartu copi, ātri sanāca šo tehnoloģiju apgūt. Ikdienā pamatā makšķerēju Rīgas apkārtnes ūdeņos.

Šogad ar pārinieku nolēmām pamēģināt spēkus spiningošanā no laivas sacensībās. Piedalījāmies Tumsas kausā, debija izdevās, izcīnījām trešo vietu. Ieplānojām startu arī Latvijas Kausā. Jānim bija pazīstams jau pieredzējis LK dalībnieks Sergejs Bibičevs, uzaicinājām viņu startēt kopā. Viņi ar pārinieku piekrita. Tas mums deva lielu atbalstu, jo komandas biedru padomi un ieteikumi treniņos un sacensībās bija ļoti nozīmīgi.

Treniņiem veltījām 4 svētdienas un trīs dienas pirms mačiem. Ļoti nozīmīgi bija pieredzējušo komandas biedru ieteikumu sporta līdaku ķeršanā un iespējamās to lokācijas. Patiesībā jau bija piemirsies, kā ķert sporta izmēra līdakas, lai gan pārītis mačos bija smukas.

Sacensību taktiku plānojām no savas laivas iespējām, ar 27 km stundā nekur tālu neaizskriesi - Ķīsis, Daugava un Sarkandaugava. Sākumā Ķīšezerā izdevās noķert ieskaites līdaķeles, bet ar asariem neizdevās saprasties. Otrajā dienā viss sākās labi, ar pirmo metienu dzīvajā tehnoloģijā laba līdaka. Klasikā izdevās noķert divus zandartus (Autors: tas ir brīnums, klasikā tas neizdevās praktiski nevienam), tikai vienu uz pano. Ķerot zandartus klasikā pa kantīm iekrita laba līdaka, pieaudzējām līdaku centimetrus. Veiksmīgām startam atlika tikai saķert asarus, kuri mums nedevās ļoti ilgi, bet neilgi pirms sacensību beigām un netālu no starta/finiša vietas izdevās salasīt nepieciešamos mēriņus. Esam ļoti gandarīti par komandas un savu sniegumu. Sacensības ļoti patika, atmosfēra un organizatoriskā puse augstākajā līmenī.

Šos lieliskos svētkus varēja sarīkot, pateicoties atbalstītājiem:

Ģenerālsponsors - GARMIN

Sponsori - BTA Latvija, Eholotes.lv, Airrus Rods/Airrus Baltic, Salmo Fishing Latvija, JugisPRO

Atbalstītāji - Baltic XL, CopesLietas, King Coffee Service Latvia, Rocket Bean Roastery, Mana Cope, Grilētāju Brālība, Lielais Loms, Alus "Brālis" - Mazā alus darītava, Autoriepu nams, Abas Smokehouse, Pilsētas jahtklubs, Latvijas Sporta federāciju padome un Vertexo(sportfishing.live).

Sacensību tiešraides

Rezultāti tiešsaistē

Video un Foto no sacensībām varēs apskatīt LMSF un Baltic fising league FB vietnēs, kā arī reportāžas par sacensību būs apskatāmās Copeslietas.lv

@A_Rudzāns

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs