atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 10.09.22
 

Sācies izšķirošais posms BTA LČ spiningošanā no laivas

0 1316

Par Usmu man nav tās labākās atmiņas. Daudz tīklu, maz un mazas zivis. Tas viss tika piedzīvots vairāk kā septiņus gadus atpakaļ, kad tur notika pēdējais čempionāta posms. Pērn sanāca tur patrenēties oktobra otrajā pusē. Varēja manīt, ka ezers ir mainījies uz labo pusi, tīklu kļuvis mazāk, zivju vairāk. Zivis tur nav tik vienkārši noķert, stipri jāpiestrādā pie pareizā piegājiena un pareizo vietu un laika meklēšanas. Pērn rudenī zivis pamatā bija jau koncentrējušās dziļumos, šoreiz mači ir vairāk par mēnesi ātrāk, līdz ar to zivis būs visur, gan zālēs gan dziļumā. Vietējie takuziņi saka, ka Usmā labā cope ir līdz jūlijam, pēc tam no oktobra otrās puses, pa vidu esot gaužām švaki. Sportistiem būs jāpierāda, ka arī laikā, kad ir švaki, var tikt pie loma.

Par cik šīs ir izšķirošais posms, visas komandas un ekipāžas, kuras pretendē uz godalgām, treniņu procesu uzsāka ļoti savlaicīgi Ilgākais treniņu laiks, par ko dzirdēju, ir 2 nedēļas uz ūdens. Labi, ka pārsvarā laiks pieturējās samērā patīkams. Aprunājos ar sportiem par treniņu rezultātiem. Vieni neko labu nevarēja pastāstīt, jo vienkārši neko nebija sapratuši, vai nebijā trāpījuši īstajā vietā un laikā, tomēr vairākums īpaši nesūdzējās. Varēja noprast, ka šis tas ir azotē. Visi čempionāta līderi izklausījās diezgan pārliecināti par savu treniņu veikumu, viņiem bija skaidrība par darāmo sacensību laikā. Tika prognozēts, ka ar 4-6 līdakām vai zandartiem un pilnu tāfeli ar asariem var cerēt uz labu dienas rezultātu.

Daba parūpējas par labu sacensību dienu, nedaudz apmācies, brīžiem saulains, stiprs vējš. Sportistiem atlika parūpēties par savu labo sacensību dienu. Aprunājoties ar dažiem sportistiem pēc finiša, varēja saprast, ka kopumā diena tiešām nebija slikta, zivis ir ķērušās. Man pat radās iespaids, ka ķērās pat neslikti. Kā parasti, ne visiem ķērās labi, viena ekipāža palika pat bez mēra zivīm. Šoreiz visi rezultātu gaidīja ar daudz lielāku satraukumu, jo atlikusi tikai viena diena līdz čempionu un čempionvienības noskaidrošanai. Kopvērtējuma rezultāti ir gana blīvi, svarīgi saprast savu un tuvāko konkurentu rezultātu.

Par savu rezultātu droši varēja nesatraukties Imants Tiltiņš un Svens Rubulis (FACCEX FISHING TEAM), viņiem šodien lieliska diena. Kungi ir uzstādījuši Latvijas čempionāta rekordu zandartu lomā, tik daudz neviens vienā sacensību dienā vēl nebija noķēris – šai ekipāžai šodien lomā 19 zandarti! Pirms mačiem Imants neslēpa, ka zandarti dzīvajā tehnoloģijā būs ekipāžas pamatmērķis, izdevās! Dienas labākais rezultāts - 53587 punkti.

Dienas otrais rezultāts ar lielisku līdaku birumu turnīra debitantiem un gandrīz vietējiem copmaņiem Jurim Bārtulim un Ingum Pētersonam (TALSI), viņiem lomā 9 līdakas – 29120 punkti.

Trešo rezultātu ar sportistu klasiku (vispirms asari, tad līdakas) 17 asariem un 3 līdakām sasniedza šīgada Latvijas kausa uzvarētāji Jānis Malnačs un Aigars Ločmelis (Laiks Copei/ Baltic XL) – 24105 punkti.

Pirmās dienas veiksmīgākās komandas:

1.vieta LAIKS COPEI/ BALTIC XL – 8 punkti;

2.vieta FACCEX FISHING TEAM – 13 punkti;

3.vieta STRIKE PRO LATVIA – 20 punkti.

Pirms pēdējās sacensību dienas kopvērtējuma tabulas rāda, ka atslābt nevar neviens, vēl daudz pretendentu uz kopvērtējuma godalgām.

Individuālā vērtējuma TOP 10

1

Mareks Mercs / Arvis Betkers

36

2

Imants Tiltiņš / Andris Mucenieks

38

3

Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs

44

4

Jānis Malnačs / Aigars Ločmelis

51

5

Pēteris Grieze / Pēteris Lideris

54

6

Aigars Gredzens / Vadims Krauzovs

55

7

Vitalijs Vilcans / Staņislavs Osipovs

56

8

Kaspars Tenters / Jānis Briedis

58

9

Toms Deinats / Juris Nagainis

64

10

Mārtiņš Adrickis / Andris Adrickis

71.5

Komandu vērtējuma TOP 6

1

Laiks Copei/ Baltic XL

87

2

Mēs- Zivīm

120

3

FACCEX FISHING TEAM

121.5

4

Salmo

135

5

Strike Pro Latvia

143

6

Mēs - zivīm/Team Asakainie

166.5

Rīt sekojam līdzi un turam īkšķus par saviem favorītiem.

Rezultāti

Video un foto:

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs