atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 11.09.22
 

Kronēti Latvijas čempioni spiningošanā no laivas

0 1888

Noslēdzies BTA Latvijas čempionāts spiningošanā no laivas. Šis rīts Usmas ezerā sportistus sagaidīja ar biezu miglu un rudenīgu dzestrumu, kafija pie reģistrācijas bija tieši laikā. Visus sagaidīja bezkompromisu cīņa, neviens nevarēja būt drošs par medāli kaklā. Katram bija savi mērķi, kādam uzlabot pozīciju, kādam izcīnīt godalgu posmā, kādam sapnis par uzvaru čempionātā. Viss bija pašu galvās un rokās.

Rīta migla noplaka, viegls vējš, debesīs spoža saule. Skaists atvasaras rīts, bet šis skaistums viennozīmīgi iezīmēja arī sarežģītāku copi. Vēlāk gan vējš pieņēmās spēkā, pie tam tā dūšīgi un pamainīja virzienu, saceļot pamatīgus viļņus. Tas noteikti nepalīdzēja dzīvo tehnoloģiju sportistiem. Varētu teikt, ka klasiķu izredzes nedaudz palielinājās. Sešas sacensības stundas paskrēja kā viens mirklis, kad jāsteidz uz finišu, lai nodotu protokolus, izjautātu konkurentus, gūstot nojausmu par savu sniegumu.

Vadoties no aptaujām, varēja secināt, ka šodien ir gājis daudz sarežģītāk. Zivju bija mazāk kā vakar, arī dzīvo tehnoloģiju piekritēji vairs nevienu tik ļoti nešokēja, bet tomēr uzradīja samērā labu sniegumu. Bija skaidrs, ka kāds ir zaudējis cerēto vietu, kāds ir pavirzījies uz priekšu, atlika vien gaidīt bezkaislīgās datorprogrammas apstrādātos rezultātus. Parasti rezultātus jāgaida vismaz stundu, šoreiz gaidīšanas laiks nogurušajiem sportistiem likās nesamērīgi garš. Viesiem galvās bija tikai viens jautājums, būs sanācis vai nē? Gaiss nometnē rezultātu gaidās sāka elektrizēties. Kausi medaļas un jaudīgās sponsoru sarūpētās balvas jau gaida īpašniekus, atliek tikai sākt ilgi gaidīto apbalvošanas ceremoniju.

Šodienas labākais rezultāts atkal dzīvo tehnoloģiju piekritējiem Imantam Tiltiņam un Svenam Rubulim (FACCEX FISHING TEAM), viņiem viena līdaka un 5 zandarti – 22223 punkti;

Arī Otto Marinaki un Aleksim Švarnovičam (MĒS-ZIVĪM/TEAM ASAKAINIE) labs sniegums dzīvajā tehnoloģijā, noķerti 8 zandarti - 21037 punkti.

Dzīvo tehnoloģiju triumfu pastiprināja Kaspars Tenteris un Jānis Briedis (ASTRA FISHING TEAM), noķerti 7 zandarti – 19247 punkti.

Šodienas labākās komandas:

  1. MĒS ZIVĪM / TEAM ASAKAINIE – 11 punkti;
  2. FACCEX FISHING TEAM – 13 punkti;
  3. MĒS ZIVĪM- 23 punkti.

Kā ierasts, dienas labākās ekipāžas un vienības saņem sveicienu no Alus darītava Brālis.

Usmas posmam pieteicās atsevišķas komandas un ekipāžas ar vietējiem matadoriem sastāvā, paļaujoties uz labām ezera zināšanām ar pamatotām cerībām uz labu rezultātu. Vietējie pierādīja savu varējumu un divas ekipāžas ir godalgās, piekāpjoties tikai Imantam ar Svenu. Viņiem šis posms izdevās vareni - divi vieninieki! Tāds rezultāts posmā kādu laiku nav bijis. Posma godalgoto vietu ieguvēji tika pie Copes Lietas abonementa un dāvanu kartēm no SALMO.

1.vieta Imants Tiltiņš un Svens Rubulis (FACCEX FISHING TEAM) – 2 punkti;

2.vieta Juris Bārtulis un Ingus Pētersons (TALSI) – 7 punkti;

3.vieta Mārcis Klepermanis un Jānis Celitāns (ML AUTO) – 11 punkti.

Komandu vērtējumā nebija pārsteigums, ka ar ļoti stabilu sniegumu Usmas ezerā uzvara izcīnīta absolūtai dzīvo tehnoloģiju komandai:

1.vieta FACCEX FISHING TEAM – 26 punkti;

2.vieta MĒS-ZIVĪM/TEAM ASAKAINIE – 33 punkti;

3.vieta LAIKS COPEI/ BALTIC XL – 45 punkti.

Usmas posma lielāko zivi – 86 cm līdaku izdevās noķert Aleksandram Zareckim un Ruslanam Baranovam (SALMO), viņiem balvā lielisks grils no ABAS Smoke House un Grilētāju Brālības.

Tāpat kā katra posma noslēgumā starp dalībniekiem tika izlozēts 700 EUR dāvanu karte Jugis Pro akumulatora iegādei veikalā eholotes.lv.

Kopvērtējums

Vakardienas kopvērtējuma tabulā varēja redzēt, ka šodien par medaļām izredzes cīnīties ir vismaz 10 ekipāžām. Pirmās divas vietas šķīra tikai 2 punkti, līdz ar to bija skaidrs, kurš no viņiem šodien būs priekšā, tas arī kārs šī gada čempionu medaļu kaklā un lies šampanieti kausā. Daži no līderiem šodien salasīja pārāk daudz punktu, kopumā godalgotais trijnieks palika tāds pats kā vakar, tikai mainījās pozīcijas. Uzvarētāji bez čempionu titula tika arī pie lieliskām balvām 5000 EUR vērtībā no veikala eholotes.lv: Minn Kota elektromotors, Humminbird eholote, Jugis Pro (Life Po) akumulators, Navionic kartes, kā arī BTA apdrošināšanas 500 EUR dāvanu karte. Arī Copes Lietas piešķīra savu balvu 300 EUR dalībai nākamajā PČ. Arī pārējo godalgoto vietu ieguvēji tika pie Navionic kartēm.

2022.gada TOP 10 ekipāžas:

Vieta

Ekipāža

Punkti

1

Imants Tiltiņš/ Andris Mucenieks

39

2

Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs

48

3

Mareks Mercs / Arvis Betkers

55

4

Kaspars Tenters / Jānis Briedis

61

5

Vitalijs Vilcans / Staņislavs Osipovs

66

6

Jānis Malnačs / Aigars Ločmelis

69

7

Pēteris Grieze / Pēteris Lideris

74

8

Toms Deinats / Juris Nagainis

75

9

Aigars Gredzens / Vadims Krauzovs

80

10

Mārtiņš Adrickis / Andris Adrickis

80.5

Komandu vērtējuma pirmais trijnieks palika tieši tāds pats kā vakar. Laiks Copei/ Baltic XL visu sezonu stabils starts, medaļas katrā posmā, likumsakarīgi izdevās noturēt savas pozīcijās. FACCEX FISHING TEAM ar šodienas lielisko startu pakapās uz otro pozīciju.

2022.gada vērtējuma TOP 6 komandas:

Vieta

Komanda

Punkti

1

Laiks Copei/ Baltic XL

124

2

FACCEX FISHING TEAM

134.5

3

Mēs- Zivīm

141

4

Salmo

168

5

Mēs - zivīm/Team Asakainie

177.5

6

Strike Pro Latvia

186

Čempionāts ir galā, vēlreiz uzsvēršu, ka šis bija lielisks pasākums ar labu auru. Viss tika noorganizēts augstākajā līmenī. LMSF un Kristapa Kotāna komandai būs aizvien sarežģītāk nākamos čempionātus noorganizēt vēl labāk. Tas nebūru iespējams bez kuplā atbalstītāju pulka.

Čempionāta ģenerālsponsors BTA apdrošināšanas kompānija. Atceroties savas sportiskās saknes, padarot čempionātu vēl azartiskāku, čempionāta galvenais sponsors - veikals eholotes.lv ar MINN KOTA, HUMINNBIRD, NAVIONIC, JUGIS PRO produktiem. Čempionāta galvenais sponsors SALMO un LUCKY JOHN. Čempionāta atbalstītāji: Copes Lietas; Rocket Bean; King Kofee sevice; Mana Cope; Lielais Loms; Baltic XL; Alus darītava Brālis; aplikācija Spotrt Fishing; ABAS Smoke House; Grillētāju Brālības; Biedrība Usmas krasts; Tūrisma un atpūtas komplekss Bukdangas; Alūksnes novada pašvaldība un aģentūra ALJA; Ogres pašvaldība.

Tiekamies nākamgad!

Rezultāti

Video un foto

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs