atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Recepte 21.04.24
 

Ceptas reņģes sīpolu-tomātu marinādē

0 569

Mīklā ceptas un marinētas reņģes ir viena no latviešu zivju delikatesēm. Es tās gatavoju vairākas reizes gadā – tad, kad ir pieejamas reņģes. Starp citu, tās diezgan labi ķeras aprīlī un maijā. Daugavas ietekā jūrā no mola tad tās velk simtiem makšķernieku.

Sastāvdaļas:

  • 2–2,5 kg svaigu reņģu
  • 3 olas
  • 350 ml gaišā alus
  • 1,5 l ūdens
  • milti
  • augu eļļa
  • 150 g tomātu pastas
  • 7 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 4 ēd.k. etiķa
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • smaržīgie pipari
  • sāls

Reņģu cepšana

  • Reņģes izķidā un noņem galvu. Izņem mugurkaulu un pie astes to nogriež. Iegūst tīru fileju bez asakām.
  • Zivis nomazgā aukstā ūdenī un uzreiz nosusina ar papīra dvieli.
  • Reņģes apkaisa ar sāli un pipariem.
  • Uz rupjas rīves sarīvē burkānus un apcep uz pannas zeltaini brūnus.
  • Pagatavo mīklu: bļodā iesit 3 olas, pieber sāli, svaigi maltus melnos piparus, pielej klāt alu un visu sakuļ. Pievieno 500 ml ūdens, sakuļ. Pieliek klāt miltus un izveido krējuma konsistences mīklu.
  • Uzkarsētā pannā ielej eļļu. Reņģes iemērc mīklā un liek cepties. Cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai

Sīpolu–tomātu marināde

  • Katlā ielej 1 litru ūdens, pievieno 3 tējkarotes sāls, 1 ēdamkaroti cukura, nedaudz melno piparu graudu, 3–4 smaržīgos piparus, lauru lapu.
  • Kad marināde sāk vārīties, ieber ripiņās sagrieztus sīpolus.
  • Kad sīpoli kļūst pusmīksti, pievieno tomātu pastu un etiķi.
  • Atdzesē.

Apvienošana

Dziļā traukā kārto reņģes, apceptos burkānus un sīpolus un pārlej atdzisušo marinādi. Ļauj marinēties vismaz 6 stundas.

Labu apetīti!

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs