Kādam nav zināšanas par zivju konservu un tajā skaitā mencu aknu gatavošanas režīmiem autoklāvā? Pats lielāko gaļu medījumu gaļas mājās pārstrādāju 0,5 litru tušonkās. No jūtas zivīm, tikai no žāvētajām reņģēm esmu taisījis konservus, sanāk pat ļoti labas lielizmēra šprotes.
gunča
tas treškārt bij kāreiz apetītes uzlabošanai :DDDD
mww, pirmkārt, Tev neviens neļaus karstu burku likt ledusskapī:)) Tas tā humoram:))
Otrkārt, parasti nekas pāri nepaliek, lai būtu ko likt ledusskapī:)
Treškārt, rūpīgi nolasiet nost tārpus, aknā viņu nav, tik pa ārpusi:DDD
Āķi, ieliec labāk kādu video par mencu aknu vārīšanu ;)
Pirmkārt ---tieciet galā ar pagatavošanas veidiem,...cept,sautēt,šmor't,sutināt,vārīt un tt., tad izvēlaties sev garšīgāko-labu apetīti.
Zacep - tur jau ir tā fiška, ka vārot ūdens peldē nekas nevar apgruzdēt un nekāda eļļa nav jāpielej.
Ja aknas grib saglabat ilgakam laikam, vai var uzreiz karstai burkai vaaku virsuu un ledusskapii iekshaa?
Kad c-tirguu vares sakt gaidit mencu aknu paradisanos?
Sakardinaajaat te.. :))
ui...sarakstījāt tik daudz un garšīgi, ka sagribējās pamēģināt... :))
Nu par to,ka no aknām vārot izdalās eļļa,nestrīdos tur jums taisnība,es to augu ēļļu pieleju tikai nedaudz,lai sāk vārītie,bet neapgruzd.To eļļu taču tākā tā izlej ārā.
Zaceps, piedo, bet nevērīgs lasītājs esi. Kurš raksta, ka jāvāra ūdenī????:))))
Un par eļļu pirmo reiz dzirdu, īpatnēja Tev tā recepte.
Mencu aknas termiski apstrādājot izdala savu eļļu, tāpēc nekādai citai eļļai tur pat vietas nepietiek.
Gundars, es vāru tik ilgi, ka vairs neceļās eļļas līmenis, un vēl kādas minūtes 10...uz aci:))
Beidzamo reizi to dariju uz jāņiem, apēdām kilogramiem. Ēda pat tie, kuri vispār neko neēd, un atzina, ka neko garšīgāku nav ēduši:)))
P.s. Katram ir iespēja darīt kā viņš grib, un nevajag ar mani strīdēties:D
tu laikam nesaprati!ūdeni es leju katliņā neviss burciņā ar mencu aknām!kad ūdens sāk vārīties, nogriez nedaudz mazāku uguni un tad lai lēnā garā vārās. Eļļa pati sāk parādīties no aknām aptuveni pēc 30min un pēc 2st eļļa gandrīz pārklāj aknas!
Šo to no kulinārijas saprotu,varu paskaidrot kur atšķirība:ūdenī vai eļļā.Vārīšanas procesā ūdens no aknām izvilks aknu dabīgo garšu un arī garšvielu iedarbība nebūs efektīva,bet eļļa taisni otrādi pastiprinās gan garšvielu iedarbību,gan noturēs dabīgo aknu garšu.Tāpēc vārot eļļā,jāuzmanās ar sāls daudzumu,pieberot itkā normu,tomēr var pārsālīt.
Guntar nopērc kādu bundžiņu ar mencu aknām un apskaties,vai tās vārītas eļļā,vai ūdeni.Brīžiem izskatās,ka te daudzi kautko tendenciozi gudri raksta,lai tik kādam par kautko nepiekristu.
guntarskl
a kāda ir tava pieredze mencu aknu pagatavošanas laikā? :)
No pusdienlaika 26.10 līdz 27 rītam, 33 ņemamas butes un viena smuka menca. Kādas padsmit aizpeldēja vēl paaugties. Spainis ir, izmērs varēja būt labāks. Pēdējās stundas no 3 naktī līdz 8 rītā galīgi pa tukšo, straume vilka uz Liepājas pusi un zāli arī sāka dzīt.
:) Palasijos te par aknu gatavošanu. Gundaram vienīgajamvaru piekrist, izņemot par vārīšanas laiku:)))
Ehh...vajadzēja laikam par pavāru mācīties.....
lab lab nesūti, ja negribi priekškam man
Dzērve, laikam neko tev no Cabelas negādāšu. Ka vecāki nepadomā...
:DDD