atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Viss kas no Buma !

bums 18.12.11
Laikam pie Ginta būs visiem tā ērtākā un lētākā vieta :DD
gintsgg 18.12.11
Piezvani izstāstīšu . t . 29111932
copers 18.12.11
Sveiks! Kur to Gintu atrast?
bums 18.12.11
Nēģus saldēt nedrīkst -parastā veidā .tie paliek rūgti/ ir veids ,kā to var izdarīt Es tā daru un viss ir kārtībā.
Iepriekšējā rakstā jau nēģu saglabāšanas rezepti devu :DD lasi uzmanigi
bums 18.12.11
Atkārtoju gribētājiem Sfēriskie naži krievu boriem ātrāk par otrdienu nebūs -jāievēro tehnoloģiskais process :DD
maratt 18.12.11
Bums.Tu minēji saldēt nēģus! Daudzi man apgalvo, ka to darīt nedrīkst,paliekot rūgti. Kā tad tur īsti ir? Vienīgais ko izdomāju,ka rūgtums varētu būt no galvas vai iekšām,tad varbūt pirms saldēšanas tīrīt?
bums 18.12.11
bums 18.12.11
Gatavs Es sāku :DD priecīgu Adventu un drīzo gavēņa noslēgumu :DDD
bums 18.12.11
visas zivis jācenžas glabāt atsevišķā saldētavā .Glabāšanu saudz ,,mantelī,, Kādreiz par to biju rakstījis,bet atkārtošos
Personīgi man ir 2 saldētavas -gulošās ar augšējiem vākiem ,ķa pūralādes ,viena no Elektrolux otra izbijusi saldējumu vitrīna /kaut kur nokumuņizdīta/
Vasarā noķertās zivis -kuras nebija vajadzības izlietot pārtikā /tiek notīrītas izfilētas un ieliktas saldētavā /porcijās pa 1-2 kg pakās/-18-20*C
otā dienā izņem ārā no saldētavas un iemērc ūdenī uz 1-2 min un atkal ieliek saldētavā Uz zivs izveidojas ledus kārtiņa ko sauc par ,,manteli''Šajā gadījumā zivs sala iedarbībā neizžūst .Zivis ar mīkstāku gaļu Vēdzele sams nēģis zutis -neteiksim mīkstāku ,bet maigāku.Uzglabājas izmantotās tetrapakas kārbās,Fileju vai veselu zivi ielieku pakā un kad paka pilna tās saturu pārleju ar ūdeni /lietoju vārītu bez mikroorganismu klātbūtnes /Lieku saldētavā Glabājas pie -18*C neierobežotu laiku
Kad veicu revīziju atradu zušu paku 3 gadus glabātu -nokūpināju -exelenti :DD Žēl ka atradu šogad tā man ļoti būtu noderējusi /zušu šogad nebija/
Tonis 18.12.11
A ja to lasi griezīšu 5*7cm,ta nebūs riktīgi?Viss, skrienu kaut ko uzšmorēt...
bums 18.12.11
Pareizi jau ir Pavāri nekad neliek ēdienu bildes sagatavošanas stadījā -finišā ar ornamentiem cita pote :DD Nākamā bilde būs jau gatavā veidā :DD Ar zaļumiem un 150 gr kadiķa šņabīša
kola 18.12.11
Bumsi, kā pareizi zivis jāuzglabā saldētavā? Varbūt ir kāds knifs.
bums 18.12.11
Kaķi mani mīl vienmēr lec klēpī Es gan ar viņiem uz jūs Suņi uvažajut Dzīvē 2x reizes esmu iekampts /paša vainas dēļ/ Pašam ir pūdelis 16 gadus vecs Jau slikti dzird un švaki redz -penzionēr ...:DDDD Vairs dzīvē nevienu lopiņu neiegādāšos ...
bums 18.12.11
ņemot vērā to ,ka pašlaik Maximās xxx tirgo lasēnus par cenu 2,99 ls kilogramā iesaku
Netā sameklēta un pārbaudīta /personīgi/


Nepieciešams - 1,5 kg laša, sāls, pipari, 3 ēdamkarotes olīveeļļas

Mērcei - 1 glāze pistāciju, 4 ēdamkarotes bazilika pesto, 4 daiviņas ķiploka, 0,5 glāzes olīveļļas, sāls, pipari

1. Laša fileju sagriež gabaliņos (6x8 cm), uzber sāli, piparus un nedaudz apcep olīveļļā (kamēr zivs maina krāsu), pēc tam zivs gabaliņus vienu pie otra ielikt karstumizturīgā traukā.
2. Sagatavo mērci - pistācijas sasmalcina, pievieno ķiploku, bazilika pesto un viegli sablenderē, pēc tam pievieno olīveļļu, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
3. Uz katra zivs gabaliņa uzliek karotīti mērces.
4. Cep cepeškrāsnī vidējā karstumā apmēram 10 minūtes.
5. Visgrašīgākais lasis ir ar kartupeļu biezeni vai makaroniem.
Tonis 18.12.11
Bums ,šitam Tev jāver jauna tēma- VISKAS no Buma...
bums 18.12.11

Procesā :DDD
bums 18.12.11
Pēc stundas ievietošu smaržas un attēlus :DD Vajag zuvis uzglabāt Kad vasarā to ir daudz nav nozīmes tās izniekot Ja pareizi uzglabā tad līdz jaunajai sezonai smeķis būs ar garantiju :DD
siluro 18.12.11
nu nezinu, kā garšo līdakas tefteļi, bet cepta zivs pasutināta iekš Buma lečo ir trakoti garda :DDD. Nu nemaz nenožēloju, ka rudenī ievārīju divas porcijas:DDDDD
bums 18.12.11
Es arī esmu par slinku tāpēc lietoju tomātu pastu :DD
kola 18.12.11
Nezinu ko dod zira un hariss, bet tomātiem sēklas toč var neņemt ārā :))))))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs