atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Viss kas no Buma !

bums 25.01.12

Nažuks gatavs /pameklēju netā ļoti labs tērauds 150 Eur :))/ Tāpēc saimnieks arī vēlējās remontēt :DD
Pēc viņa vārdiem ar šo nazīti viņš meža cūku nodīrā ar smaidu uz lūpām :DD
Baltais62 25.01.12
Bums
Kā ar cirvīšiem?
bums 25.01.12
LŪDZU JURČIK :))
bums 25.01.12
Man ir 1500 franču lodes ;DDDDDDDDDDD
jurchix 25.01.12
Bumsi....paldies par konsultāciju!! Griež kā sviestu!! :):):)
gintsgg 25.01.12
Jurik , pieteikties Tu vari pie manis , tikai nezinu vai meistaram vēl ir palicis izejmateriāls priekš fanču lodēm .
Jurik 25.01.12
Ilgi skrēju cauri postiem, bet tā ar neatradu kā, kur, kad, pa cik un uz kad var pieteikties uz franču lodēm...
paligs 25.01.12
Tiešām bums tā recepte gaļai ir pārbaudīta dzīve.

Tā žāvēja mans vectēvs,tēvs,es un mans dēls . Respekts Tev par labu smeķi.

Tikai tagad probļema ar gaļu bet tas jau katram jāizvēlas kur iegādāties . Gatavojat un kas var būt labāks par šo :D
bums 25.01.12
GINT_S Vakar visu sabūvēju -šodien aizsūtīšu
juniors 24.01.12
Paldies meistar!
bums 24.01.12
Vēl kā garšvielu lietoju kadiķa ogas samaļ kafijas dzirnaviņās un liek klāt marinādei Glauns smeķis :DD
bums 24.01.12
Cūkgaļas krūtiņu marinēju pirms kūpināšānas ar vistām paredzēto marinādi Ļoti smeķīgi iznāk
bums 24.01.12
Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.

Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū. Sāla 14 dienas. Pēc tam liek žāvēt.
bums 24.01.12
Tad gaļa ir jāšpricē
juniors 24.01.12
Paldies bus japamēģina!
Ar esenci,etiķi nav kadas receptes?
bums 24.01.12
Žāvēju gaļu metāla mucā
Ātrā marināde - rupjā sāls, sausās garšvielas(pētersīļi, dilles, baziliks, koriandrs,timiāns), ķiploki.šo maisījumu ieberzē gaļā un ļauj ievilkties - vēlams apsālīt uz nakti un no rīta var žāvēt.Ja pa senču modei tad tas viss tiek atjaukt ar ūdeni un gaļa mirkst garšvielu ūdenī 3 dienas un tad 12 stundas susinās.Jebkurā gadījumā gaļu vajag ietīt marlē un sasiet ar diegiem(špagats neder, labāk tad izmantot sagrieztas auduma strēmeles).
Ja gabali ir ap 1,5 kg smagi tad žāvēt vajadzēs apmēram 4-6 stundas.
JA KŪPINA AR TRADICIONĀLO KŪPINĀTAVU KURAI IR DŪMU IERIS IR JĀLIETO lapkoku malka
.Pirmā krāsns sausas malkas, kad parādās ogles sāk likt slapju.Tad liek reizē i slapjo i sauso malku.Katrai krāsnij ir jādeg ap 40 min.Vēl labi der zāģu skaidas pie kurināšanas veido daudz dūmu.Beidzamajās 2 krāsnīs liek klāt kadiķi, kas ļoti labi uzlabo garšu.
juniors 24.01.12
Bums varbūt kada recepte ir prieks cūgaļas?
bums 24.01.12
bums 24.01.12
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
jez_ups 24.01.12
Bums!Tā karte ar aukstuma robežu pie Maskavas nedaudz atgādina Ādolfa karti 1942. gada ziemā....

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs