kalvio
12.03.12
pastāstīšu Tev vieglāko variantu, kuru pats izmantoju!
tātad vajadzīgs:
1) makšķerīte, ūda ar karodziņu vai koks uz kura uztīta žilka;
2) apm 0,30 mm žilka
3) sviniņš apm 10gr
4) divžuburu āķis-nevajag pārspīlēt ar izmēru...
5) ēsma-pats lieku raudas fileju ar visu ādu, bet bez zvīņām
Tātad: āķis no kura apm 1,5m attālumā atrodas svins. Paņem ēsmu-raudas fileju apm 10cm garu un 1,5 cm platu strēmeli (tie ir mani ideālie mēri-citi vbūt savādāk dara) un uz āķa virsū(spraužu aiz viena gala un tā lai mīkstā gaļa ir uz āru un lai 2/3 paliek brīvi karājoties), laid iekšā lunkā kamēr svins atduras uz grunts un atsien! nevajag nekādu lieku žilku kā līdakai vai zandartam-var ar naglu pie lunkas malas kaut pienaglot......
un visa tā māksla.......
Ps. tā ir mana "recepte"-vbūt vīri par mani smiesies, bet Peipī tā esmu vilcis daudz vēdzeles......
tātad vajadzīgs:
1) makšķerīte, ūda ar karodziņu vai koks uz kura uztīta žilka;
2) apm 0,30 mm žilka
3) sviniņš apm 10gr
4) divžuburu āķis-nevajag pārspīlēt ar izmēru...
5) ēsma-pats lieku raudas fileju ar visu ādu, bet bez zvīņām
Tātad: āķis no kura apm 1,5m attālumā atrodas svins. Paņem ēsmu-raudas fileju apm 10cm garu un 1,5 cm platu strēmeli (tie ir mani ideālie mēri-citi vbūt savādāk dara) un uz āķa virsū(spraužu aiz viena gala un tā lai mīkstā gaļa ir uz āru un lai 2/3 paliek brīvi karājoties), laid iekšā lunkā kamēr svins atduras uz grunts un atsien! nevajag nekādu lieku žilku kā līdakai vai zandartam-var ar naglu pie lunkas malas kaut pienaglot......
un visa tā māksla.......
Ps. tā ir mana "recepte"-vbūt vīri par mani smiesies, bet Peipī tā esmu vilcis daudz vēdzeles......












