ha ha ha .... 7 1/2 reizes ieliki!!!:)))))
PS.
sagittario Es necepos :DD Visu varēja izdarīt bez apvainojuma Tā kā to izdarīja Barakuda piezvanīa izstāstīja kur vaina UN VISS rīt saņems jaunu izlabotu mantu ....Viņš manu darbu par GAVNO nenosauca ........
Tieši par to arī es uzcepos , kā var cita darbu par GAVNO nosaukt !
Citējot Bumu...
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
Gint nomierinies un raksti dzejoļus :))
Parīt ņemu nost
Lieku papīra kulēs aun uz sausu vietu prom lai nogatavojās

Sagitario , nu dikti tev gribās Urmaasam d.. ielīst , tikai neticu ka Urmaas tev to atļaus , jā es esmu par ko pārliecināts , tad pie tā arī palikšu un par to arī stāvēšu , un ne vienām , nekur nelīdīšu , priekš tevis es esmu sekretuks, tagad experts , bet priekš manis tu neesi vispār nekas , tā teikt suņa balss debesīs neiet , tā ka necenties velti .
Lieku 7 reizi :DDD
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
Večuk, pāris desmit lappusēs atpakaļ atradīsi šo recepti....
Es arī sodien pirmo Peipja vītinājumu noprovēju LAPS Jābrauc raudās :DD
agrisb parsuti man ar to recepti luudzu
AgrisB. Ieved es Tev uz privāto pastu aizsūtīšu jaunu modeļu bildes /pārbaudīti/
sagittario Es necepos :DD Visu varēja izdarīt bez apvainojuma Tā kā to izdarīja Barakuda piezvanīa izstāstīja kur vaina UN VISS rīt saņems jaunu izlabotu mantu ....Viņš manu darbu par GAVNO nenosauca ........
Bums, maziņais konjaciņš no manis...sievastēva raudas, ko iesālīju pēc tavas receptes vienkārši FANTASTISKAS, tik garšīgas, ka nepietiek bairītis.... tiešām tas cukurs dod to smeķi....
P.S. Man Gintam jāatdod -+ 100gr sudraba, lai iegūtu sava īpašuma 1/2 pārstrādāta sudraba?:)
Bums- necepies tik dikti, Tev nepiestāv!... Ja kļūdījies, atzīsti (Urmis nav nekāds pienapuika: ja viņš saka melns, tad arī ir melns) Tas Tavu oreolu tikai palielinās, ja kas...
Gintsgg- sekretuks, tagad experts... Kas vēl??? Ar ko Tu, Gint, slimo???
Es visiem atbildu uz vēstulēm padomu neliedzu Visu veidu kļūmes izlaboju un novēršu Neciešu haltūru un uzbraucienus Tāds nu man tas raksturs ir 59 gados izveidojies Uzskatu ,ka ar savu dzīves pieredzi un darba attieksmi neesmu pelnījis epitetu GAVNO Un to arī nekad nepiedošu
Tāds nu esmu dirsā nelienu un savu darbu cienu ....
Laikam ,kā es to tēmu atvēru tā arī aizklapēšu ciet .........
bums;)
mieru tikai mieru:)
gaidu tavu biibeli par kuupinjiem, un metinaashanas pamatprincipiem.
un par tavu shuupinju sortimentu uzmet bildi un prix jo ir veelme kautko pasuutiit no tevis shai sezonai.
PM vai meils freyja.aveyron@gmail.com
un tiger tanku tev:)
moose Aizsūtīju visas grāmatas :DD študierē