atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Lielupe

sagittario 03.04.12
Nu re, panesās!!! :D
Nevar saprast, kuram nepiekrist, kuram piekrist!
Sienāzi, Tu man liki aizdomāties, jo skāri dvēselei tuvu tēmu... :D
Nu labi, jums pa savam, man kā ierasts! :D
Jurik 03.04.12
Dad! Nepiekritīšu viss par cepšanu. Ir ļoti labi. Breksis protams cepta veidā ir maz kam pielīdzināms - IMHO Latvijas ūdeņu gardākā zivs cepšanai, bet vimba ira laba arii cepta...
daddy_j 03.04.12
Droši! Galvenais plānas smukas šķēlītes sagriezt...uz maizes jau var likt kaut 3 stāvos :) un ņem parastos melnos piparus, nevis kautkādu "zivju garšvielu" - pēc tās jebkura zivs pēc ķilavām garšo :)

Manas domas, ka cept gan vimbu nav vērts - tas pats, kas breksis...a vot kūpināta viņa ir kudī labāka par breksi :))
sienaazis 03.04.12
Daddy, kā saka, ar krējumu jebkuru zupu apēdīsi :)))), bet nu ja trāpīsies Lieldienās kāda vimbele, tad atšķiršu šo lpp un sataisīšu pēc tavas receptes.
juliuss 03.04.12
Vimbu notīra, izgriež centrālo asaku un krustu šķērsu izklapē ar pavāra nazi. Cep bez miltiem un olas eļļā. Ir ok.
daddy_j 03.04.12
dīvainīši...mazsālīta vimba ir MANTA :))

Vimbu sāla tā - atgriež pa muguru, iztīra iekšas, neskalo, bet izslauka. Uztaisa sālījumu (1 zivij) 1tk sāls, 0.5tk cukura, naža gals malto piparu. Atvērto zivtiņu pārkaisa, aizloka ciet un un 3h ledusskapī. Viņa izlaiž ūdentiņu un ir baudāma :))

Vimbas baudīšana - sasmērē rupjmaizi ar sviestu, sagriež ripiņās sīpolu un ielej aukstu šņabīti.
Iesālītajai vimbai novelk ādu un ar nazi atdala mugurkaulu un ribas. Ribu daļā asaku nav, to uzreiz var likt uz maizes. Muguras un astes daļu ar asu nazi griež 2-3mm biezās šķēlēs (perpendikulāri korpusam) un liek uz maizītēm, pēc tam uzliek pa gredzenam sīpola.

Nekādas asakas nejūt, var zīdainim dot! :))
sienaazis 03.04.12
Sagi, kā ir ar to sieviešu medīšanu, kas ir galvenais, process ???????? :)))))))))
ledus 03.04.12
Sienāzim taisnība Vimbu var ķert pēc principa C&R, pavilkt interesanti!
sagittario 03.04.12
Jums gaļu vajag??? Galvenais ir process!!!
:DDD
L-upesLinis 03.04.12
Laikam jāmāk kā īpaši pagatavot.
Ziemā noķerto sāliju kā lasi, noturēju divas dienas, garša +-, bet bauda nekāda, vecs var palikt asakas ārā lasot.
itaalis 03.04.12
piekriitu sienaazim! :)
sienaazis 03.04.12
Ko jūs no tām vimbām gribat, asaku bunte, tas arī viss, turklāt 5 ir norma, ko vispār nesaprotu, ar ko tā zive tādu godu izpelnījusies, tad jau drīzāk piešķirtu breksim šādu statusu ne vimbai.

Es ķeršu brekšus, vimba lai svilpo.
sagittario 03.04.12
spiningists- pareizi saprati!
spiningists 03.04.12
Sapratu zemāk ne pa karti...bet loģiski ka pa straumi :) Paldies
spiningists 03.04.12
Tas ir Mūsa Mēmele un iepūt licentētajiem haljavshchikiem? Tas jau būt guuut... Papētīju - 6Ls...Un var tika ar vienu grunteni.
sagittario 03.04.12
Spiningist- varbūt kļūdos, bet pāris dienu veca pieredze iesaka Tev močīt vēl zemāk!!!
:DDD
spiningists 03.04.12
Laba diena visiem
Ir doma apskatīt Lielupi kaut kur zem Bauskas - jautājums zinošiem - vai vimba ir jau rādījusies tai pusē, vai jāmočī līdz Jelgavai?
Paldies
Latgalē nesakarīga ziema, ar tikpat nesakarīgu ledu, ko drošāk aizvietot ar kādu ceļojumu dienvidiem.
sienaazis 02.04.12
Ranova, viss notiek.
Ronava 02.04.12
Gribeju pajautāt - vai lielupē varētu jau sākt uz gruntenēm brekši ķerties, vai vel par agru??
Ri4i20 02.04.12
Tie vimbu keerieni ir saistiiti ar 1.apriili?:)))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs