atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Lielupe

maksi 04.04.12
Vairi kurā tieši vietā tu to meiģināji ar tiem 100 gr,tur kur vienmēr tu ķer??Jo ne visūr ir vienādi,man pat uz šobrīd kļovākā vietā pat 160gr netur...
_EKA 04.04.12
0,12 pītā un 80 g svins - bija ok.
Vairis30 04.04.12
Vakar bija ļoti minimāli, pietika 100gr un zāles arī nebija. Tas pie Jelgavas
ledus 04.04.12
ch....
experti sakat kaa ar straumi Lielupee???
stipri nes prom!?
daddy_j 04.04.12
Gint, paldies!
Sanāk marinēts zandarts eļļā, tipa a la matjē...šas ierakstīšu recepšu failā :)

zandarti man ir "piezveja", jo es viņus nemāku, bet šitā jau jebkuru sālāmo zivi var ietaisīt!!
zaglis 04.04.12
a kur tu makshkereji?
_EKA 04.04.12
Vakar divas vimbas un viena rauda izmānīta, pāris stundu vakara copē. Lielākā vimba paņēma tikko svins bija sasniedzis grunti.
IJankaI 03.04.12
Kā Iecavā ap Jelgavu ar straumi? Baltās zivis var ķert uz pludiņu?
zaglis 03.04.12
Kaads var pateikt pie baltaas kaapas kautkas keraas?un kaada straume?
itaalis 03.04.12
jaa jaa, arii peipusa raudaam kas pie krasta kjeras ir lentenji..
gintsgg 03.04.12
Daddy , re kur speciāli priekš Tevis sameklēju .

Vislabākais zandarts ir
1.-250 gr ūdens/aukc/
2.-2.5 ēdamkarotes sāls
3.-2,5 karotes cukurs
4.-1 ēdamkarote 9% etiķis
5.-2 vidēji sagriezti sīpoli
Zandartu safilē plānās sloksnēs/laša griezums
pārklāj ar sīpolu -pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām Pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/es to daru ar olīveļļu/Pamēģiniet un zandartus vairs nekad necepsiet un savādākā ceļā nemaitāsiet ...::DD Cepšanai der Zandarta galva uz pusēm pārdalīta un centrālā asaka pēc filēšanas tur gaļas klāt paliek vēl gana
Labu ēstgribu un ne asakas
Vimbaas ari dzivo lentenis, tas ir fakts. bulupe esmu tadu pats nokeris. vimba nav nekada salsudens zivs, ta ir migrejosa un vimbas 100% lentenji ir. pernava kjertas vimbas vispar ir pilnas ar lentenjiem. es personigi nemuzam neestu vimbu jeelaa veidaa, bet ta ir jusu darisana, katrs par savu veselibu pats ir atbildiigs.
daddy_j 03.04.12
Jurik - es nesaku, ka cepta vimba ir slikta, nē...pēc pēdējās LIELUPES vimbu copes no ledus (jāpieturās pie tēmas), es dažas sasālīju un dažas izcepu - sālīto var ēst 3 dienas, a cepto, ja siltu nenoēd, tad so-so...

žāvētas var ēst nedēļu un neapnīk :))
daddy_j 03.04.12
gints - kāda ir "buma zandarta recepte"? :)

par lenteņiem - mazsālītas vimbas ēdu jau 35 gadus un tfu tfu tfu nekas nav noticis. Personiski nevienu cilvēku nepazīstu, kam tāds lops būtu vēderā bijis.

Rakstos nez kāpēc piemin, ka viņu var dabūt ēdot saldūdens zivju ikrus vai kaltētas zivis. Izklausās aizdomīgi.

Labākais raksts par šo tēmu - http://www.zurnals-mmd.lv/mmd/pdf/2004_07-08_platais_lentenis.pdf
gintsgg 03.04.12
Es vimbu uztaisīju pēc Buma zandarta receptes , nu super , nekad nebiju tik garšīgu vimbu ēdis , būs jālaiž atkal vimbās .
mww2005 03.04.12
Man atkal breksis skjiet derigs tikai kupinasanai, jo cepsanai ir daudz citu daudz labaku zivju, kautvai asaris un zandarts.
Sienazi, nokupini vimbu, breksi vairs negribesi ;)
aizeks 03.04.12
nu lai tārpus nedabūtu , iesaku ...ķer un atlaid , prieks pašam , un ......
sagittario 03.04.12
martins_riga: no šitās vietas lūdzu precīzāk! Un, ja var, bez VTT. Labi?
Brusis 03.04.12
Recepte tuvu Daddy ieteiktajai.
Pēc iespējas svaigu,atzvīņo,izņem iekšas.Asinis izslauka ar sausu lupatiņu.Atgriež pa muguru,atdala abas filejas.Filejām noņem ādu,visvieglāk ar nazi pārgriežot gaļu vidū un virzienā uz asti un galvu,slīpi spiežot.Iegūstam 4 gabalus.Katru gabalu,no ādas puses[visvairāk asaku]ar papīra nazi,vai žileti,smalki sašvīkājam. Tālāk sāls,cukurs,pipari[Daddy].Gatavās filejas bļodā,otra ar atsvaru pa virsu.Pēc stundām 10,12.visu masu.burciņā,piepiež un pārlej ar olīveļļu. Pēc otrām 12 stundām ir good.
nunu, baudot tas mazsalitaas vimbas uz maiziteem, atri vien var taarpus dabuut. :)) iesaku uzmaniities.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs