Cvimba
Sadali vēdzeli filejā bez ādas un asakām, sagriez gabaliņos un viegli apcep kopā ar sīki sagrieztu sīpolu. Zivij pielej nedaudz ūdens, pievieno tomātu biezeni, piparus, sāli un sautē 20 - 30 minūtes. Pieliec krējumu, lauru lapu un sautē vēl 5 minūtes. Un ar kāpeļiem mīcītiem vai vārītiem un uz pannas apceptiem Vēl klāt zaļumus Pa pirmo Tikai čagiņu neaizmirsti :DDD.
Aizmirsu pateikt , bet to laikam visi paši saprata , svinu nolaižu uz grunts un tālāk vēdzele pati var vilkt bez kādas pretestības , cik viņai vajag , tur ir slīdoša svina pluss .
Lai nebūtu tā ka es tikai ņemu bet neko nedobu , aprakstīšu savu vēdzeļu ziemas uzparikti .
Tātad , viss parastākā karodziņmakšķere , aukla 0,35 , uz tās slīdošais svins , atkarībā no tā kur makšķerē , no 15 līdz 150 g , zem tā gumijas bumbiņa - amortizātors , karabīnīte . Tad apmērām 50 cm 0,28 mm pavadiņa , uz tās 1 -2 Nr āķis uz kura liek fileju , zem viņa , 10 cm zemāk , 5 Nr āķis , un tā slieku , parasti uz mazā āķa uzsēžas kāds ķīsis vai raudiņa , kurā kalpo par dzīvo vēdzelei , tātad tiek piedāvātas divas barības , gan dzīvas , gan fileja , jā nekas neuzsēžas uz mazā āķa , tad par otro barību kalpos tā pati slieka .
Ceru ka uzrakstīju saprotami .
Paldies kalvio.... apmēram tādu arī biju uzcepis... tikai vienžubura aķis 0.3 pavadā un slīdošais sviniņš 15gr (var arī mainīt svinu svaru) uz pamatauklas 0.35
Par to aklumu var strīdēties - varbūt tā ir vienkārši kāda acs vaina.
Lai gan, ja tā padomā, vēdzelei jau redze droši vien nav tik ļoti vajadzīga kā citiem plēsējiem - naktī tak tāpat tumšs un ja nu reiz tai zuvei vēl ir laba oža...
Starp citu, pats es kādā ezerā arī tādu vēdzeli esmu saķēris (citām turpat ķertajām bija it kā normālas acis).