tikko Gaujā divi mazie krimināl lieluma vēdzelēni uz grunduļa rolmopsi pieteicās - sīkums, bet patīkami :)
Lēnām var sākt - ;ipaši zinot, ka gaujā no 1.okt. līdz 1. jan. ar makšķeri tuvumā nevar rādīties...
Protams alūksnes ezers ir tomēr viens no lielākajiem! Vairāk ir doma par mazāku ezeru 15ha lielumā! Vai jūsuprāt viņas varētu tur veiksmīgi dzīvot! Un cik ilgā laikā tā sasniedz 30cm apmēru?
Nezinu, kā ar vairošanos, bet mums Alūksnes ezerā ir lielas vēdzeles, tikai noķert viņas gan ir problemātiski. Vienam nesen,ķerot zandartus,bija piekodusies 4kg ļurbiņa!!!
Labdien cienijāmie copmaņi! Zinu,ka šī tēma anv aktūala šobrīd! Bet man būtu jums jautājums! Vēlētos dzirdēt jūsu viedokli! Pirmais vai vēdzeles varētu veiksmīgi dzīvot ezerā un iespējams arī radīt pēcnācējus? Un kādam jūsuprat vajadzētu būt ezeram lai tas veiksmīgi dzīvotu un vairotos? Jautājums sekojoš, protams viena lieta ir ko tev stāsts zivju audzētavā,tas tomēr ir arī biznes! Bet plānojot nedaudz uz priekšu,vēlējos dzirdēt arī compaņu viedokļus! Protams saprotams,ka jārēķinās ar ezera ipašībām,tās nekad nebūs tādas,kā jūrnieces,pēc izmēriem!
Kā par brīnumu Gauja,15 - 16. jūnijs, kā saule noiet tā sākas cope un turpinās līdz 2:00. Nekādas super lielās jau nav bet mēra vēdzelītes uz filejas rolmopsīti nāk ārā :)
P.S. tikai rolmopsīti pārāk lielu nevar taisīt :)
P.P.S. Nez kāds rezultāts būtu mēģināt lielo izvilkt uz pašas vēdzeles fileju? :)
Tādi turētāji ilgu laiku bij bodēs . Negāja ne vella laikam bodniekiem .Man ir tāds kaut kur putekļiem pārklājies - nelietoju jo nav galīgi praktisks. Un der tikai ļoti īsiem kātiem.
Cvimba
Sadali vēdzeli filejā bez ādas un asakām, sagriez gabaliņos un viegli apcep kopā ar sīki sagrieztu sīpolu. Zivij pielej nedaudz ūdens, pievieno tomātu biezeni, piparus, sāli un sautē 20 - 30 minūtes. Pieliec krējumu, lauru lapu un sautē vēl 5 minūtes. Un ar kāpeļiem mīcītiem vai vārītiem un uz pannas apceptiem Vēl klāt zaļumus Pa pirmo Tikai čagiņu neaizmirsti :DDD.