Paldies Bumam par konsultacijam par laivas dzineju :)
...Iepildītās desas uzkaru uz diennakti vēdināmā telpā...
Kā Tu panāc, ka desas neieskābst? Man ir bijuši gadījumi, kad drusku ilgāk pastāv sapildītas desas un ieskābst, tādēļ es jau iepriekš uzsildu kūpinātavu un kā desas gatava, tā uzrez kūpinātavā!
bums
cik ilgi to šķiņķi kūpina karstajā versijā?????????

Tāds viņš izskatās no apakšas Apmēram 2,5 metros ir istiprināti šķērskoli uz kuriem uzkar gaļu un desas Tā viņas tur lēnu garu čučina
Usmā dažās mājās vēl ir saglabājušies manteļ skursteņi Tajos ziemas svētku desas/servelādes tipa/ sāks likt iekšā mēnesi pirms ziemas svētkiem ;DD Mājās visu krāsņu cukas saiet vienā skursteni tur tad arī iekar desas un šķinķus Iznāk tāds pa pusei kūpināts pa pusei vītināts Gards gan
Apmēam tā

Nē mucā plūmi nedrīkst To var tikai pie aukstās kūpināšanas -kūpinātava ar ieri Man tā garums ir 3 m dūms atdziest Kūpināšanas temperatūra 30-40 grādi bez liekas cukas uzdošanas Muca ir karstā tur visas desas sasprāgs lupat lēveros ;DD
Bums, kjirsis&pluume - svekji vai ta tur nav? nedos plastmasaas garshu, biju kautkaa iesviedis pluumi, beigaas sanaaca biku ar galoshas piegarshu, vai tik taa sagadiishanaas ar kaadu paarkarseeshanu...
Ok,gan jau vēl braukšu uz Rīgu,tāpat brīvlaiks cauri,šperiņš būs jāskrūvē pašam(un arī jābrauc pašam),bet recepte liekas laba-būs jānoprovē
Tā aukstā kūpināšana-tai pašā spec.Buma mucā?
jankar šodien biju aizskrējis uz cehu Slīpētājs ir visu uzbūvējis ,bet būs darbā tikai pirmdien ātrāk nevaru savākt
Desu būves rezepte :))
10 kg cūkgaļas (lāpstiņa, krūtiņa), sāls, 5 ķiploka galviņas, 5 tējkarotes piparu, 10-15 karotes malti sarkanie pipari-paprika
Gaļu tikai svaigu no tirgus vai mājās kautu,neder saldēta.Gaļu gabalojam vai maļam caur rupjo gaļmašīnu sietam jābūt ar 8 mm caurumiem /ne mazāk/ Liesās un treknās gaļas attiecībai jābūt proporcijā 7:3 Gatavo malumu, nokaisam ar daļu no specijām un samaisām, pagaršojam, ja ir vajadzība liekam klāt vēl sāli Pēc pareizās garšas un aromāta iegūšanas masu samaisam pilnīgi .
Ar gatavo gaļas masu pildam sagatavotās zarnas . Es pildu desas ar gaļas mašinas palīdzību caur speciāli šim gadījumam izgatavotu uzgali. Iepildītās desas uzkaru uz diennakti vēdināmā telpā
Nākošā dienā kurinu auksto kūpinātavu un lieku desas iekšā Kūpinu ar ābeli Process iklgst diennakti Ar karstumu neforsēju. Var izmantot ķirsi un plūmi -desas būs sārtas un smeķīgas
P.S ja desas taisu vasarā faršam pieleju klāt nedaudz spirta -tas aiztur skābšanas procesub Vēsā laikā tas vairs nav vajadzīgs
Labprāt redzētu tās receptes!!!!!!!!!
Ja grib izvairīties no gaļas melnināšanas ,tā ir jāietin marlē

Ir rezepte desu kūpināšanai Tikai vispirms vajg rezepti desu izgatavošanai ;DDD
Rezepte gaļas kūpināšanai/karstai/Der krūtiņa kakla karbonāde šķiņķis
Vienādās daļās samaisām kečupu, medu, olīveļļu, balto vīnu. Nedaudz sausās sinepes , sasmalcinām ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus . Visas sastāvdaļas cītīgi samaisām un aplejam gaļu, gaļai jābūt bļodā vai uz paplātes. Kad marināde notek no gaļas ,ar karoti lejam pa jaunu virsū . Jāmarinē vidēji 8 stundas Personīgi es iejaucu marinādi tik daudz lai tā katliņā nosegtu gaļu-negribu čakarēties ar to laistīšanu

Vienīgais par to ādas biezumu būs kreņķis ,jo nevaru atļauties,ka maksts izmaksās dārgāk par nazi :DD
Bildē redzamajā variantā , tieši pie jostas liekamā cilpa satur visu naža maksti . Ar piebildi , ka pati cilpa izšūta no biezas ādas .
Konkrētai biezums 0.35mm.
Paldies Izprintēju attēlu Būs ko viņam parādīt Par to fiksāciju spala vidusdaļā arī domāju ,lai sabalansētu smaguma centru /Siluro tiešai par to minēja/ ,jo asmens pret spalu ir nedaudz vieglāks ,ja to neizdara,smaguma centrs iet uz augšu un nazim ir tendence griezties otrādi ar spalu uz leju