Mūsu pašu karavīri apmācībās kad atrodas vairākas dienas mežā,ēd sliekas un daudz ko citu,tas takā vairāk isdzīvošanas prakse. Vardes...nu manā galā šodgad varžu ir ĻOTI maz,tā priekš manis būtu tiešām delikatese :D Un esmu 100% pārliecināts ka vislabākā recepte priekš varžu pagatavošanas būs eļļā,kā kartupeļus frī...kraukšķīgās varžu kājiņas,specijas var piemeklēt,eksperimentēt ar tām.
Kamēr Bums nav un par gliemjiem esam parunājuši varbūt pāriesim pie vardēm. 2 pasules kara laikā vāciešiem ir bijuši super konzervi no vardēm. Mums ja kas tās zaļās vardes ir pietiekoši. Varbūt kāds zina labu rezepti.
Man liels aplauziens...2mēnešus atpakaļ šie tur vēl bija...tagad,nav neviena! Vāki ir,tukši,bet gliemju pašu nav. Žēl...biju aizbraucis vēl uz divām ūdenstilpnēm,tukšums.
Fugu
Es ar pie upes sēžot esmu domājis, kā būtu ja šmās pamēģinātu pagatavot, atturēja vien receptes nezināšana un lielais čakars.
Ja izdomā pagaršot, dod ziņu kā garšoja un ar receptīti, kā gatavoji, ar padalies...
Fugu: - ir tie gliemji ēdami, indīgi noteikti nav :) Protams jautājums cik tur tā ēdama viņā ir, un kā pagatavot:)
P.S. pats esmu tā teikt "jaunības laikos" uzkodis viņus, liec ugunskurā uz karstiem akmeņiem virsū, viņš pats atveras vaļā, kājiņa ir ēdama, tikai tur nekā daudz nav:)
Es saprotu Artx,zinu,kā tas ir kad gribas aizbraukt uz normālu copi,tur,kur tiešām būs prieks makšķerēt...ja kādam nav grūš,paņem puiku,viņs būs priecīgs :)
Ir kāds, kas gatavs paņemt līdzi uz labu copi ar spiningu, kam ir laiva un mašīna? Uz kādu no pierīgas ūdens krātuvem vai upēm? man ir 17 gadi! Laivas nav, dzīvoju centrā dzīvoklī, tas laikam pašsaprotami! Protams samaksāšu par degvielas tēriņiem!
Es saku...paies laiks un divvāku gliemji būs normāla parādība mūsu ēdnīcu "restorānu " ēdienkartē :D tas kurš baidās,vienmēr teiks nē,tas kurš padomās un sapratīs...tam nekas nav jāsaka :) ;)