Bumsi,
Tu te beidz par lavašiem un speķiem trīslitru burkās,...labāk kniedē 'mailes',man te nesen šaize sanāca,-nogrima visa kaste ar pričendāļiem...:)
es turu uz balkona grīdas Par palodzi tas tā iluzoriski ;DD

Nesen sieva atnesa no bodes lavašu /Armēņu neraudzētas mīklas pantoki-tā mēs viņus saucam/
Domājām sabūvēt laša rollus ,bet nesanāca.Lai pantoks neaizietu bojā netā atradu rezepti ,kā viņu izmantot savādāk.Rezepte ...
200 gr vistu sirdis
200 gr kuņģīši
150 gr cietais siers
6 iepakojumi lavaša
2 olas
Dilles
loki
Saulespuķu vai nrapšu eļļa
maltie pipari
sāls tie pēc garšas
Sirdis un kuņģišus izvāram līdz gatavībai, maļam vai blenderējam.Dilles un lokus sasmalcinam un liekam klāt
Sieru rīvējam uz smalkās rīves, liekam klāt masai, iesitam olu dzeltenumus, sālam, piparojam un labu izmaisam.
Lavašu griežam trīssturos vai kvadrātos: uz nogrieztā lavaša maliņas liekam izveidoto masu.Visu sarullējam cigārveidīgi un uzziežam virsū pāri palikušo olu baltumu
Pannu ar eļļu nokarsējam , liekam virsū sarullētos cigārus un cepam līdz zeltītai virsmai, kad gatavs ņemam nost un liekam uz salvetes lai tā nosūktu lieko eļļu.Sanāca cmuki un garšīgi
bumsi, tu tiešām turi saulē?
Šodien sagribējās sālītu speķīti -nāk aukstumi labākā zacene

Vispirms tirgū nopirksim svaigi kautas cūkās krūtiņu Es parasti ņemu lai speķis būtu vismaz 8 cm . Der cauraudzīte . Griežam gaļu gabalos 10x10 cm. Pēc tam katru no gabaliem apviļājam rupjajā sālī . Sāli nežēlojam. Jāatceras ,ka arī ādas puse ir jāapviļā.
Kad tas ir izdarītsи, liekam cieši gabalus burkā . Es izmantoju 4,5 litru burku ar lielo vāku.Burku noliekam uz palodzes Es vēl klāt pielieku ķiploka galviņu. Speķis būs gatavs pēc 2 dienām.

Tagad būs jāpiefiksē kāda atceļos uz apkopi paša lielākā no spolēm Apakšā ABU 501/salīdzinājumam/Protams ka šādiem zvēriem smērvielu patēriņš ir vismaz 4x lielāks :DDDD
:DDDDDDD Puvumus izgriez ārā
skatoties receptes sastaavdaljas - driizaak sanaak - recepte tiem, kam siltumniicaa veel naff sapuvushi tomaati:)
Šodien Lielupē nikā prātīga -vienīgais bonuss ,ka čomaks izvilka manam brālenam zudušo kapara Wilīti Nepaspēju uzkalt viņam citu kad atradās zudušais /laimīgais/ Prieka bez gala :DDDD
Rezepte tiem kuriem ar kabačiem pilns dārzs
Sastāvdaļas. Kabači – 3 kg; Tomāti – 7 kg ; ķiploki – 100 gr; Ašie pipari – 2 gb/pākstis/; Saldie pipari – 4 gb; Augu eļļa – tējas glāze.
Etiķis ,sāls cukurs /pēc smeķa/
Kā to visu brūvēt :DD
Kabačus nomazgājam, noņemam mizu. Pēc tam griežam kabačus kubikos . Pēc tam maļam vai blenderējam tomātus , malšanas procesā klāt liekam abu veidu piparus un ķiplokus . Samaltai masai klāt liekam kabaču kubikus , pēc tam lejam klāt augu eļļu , cukuru un sāli pēc garšas, Pielejam etiķi/es lieku esenci/ un vāram 30 min no vārīšanas momenta. Kad viss gatavs -ņemam tīras sausas burciņas un liekam masu tajās. Liekam virsū vāciņus . Papildus sterilizācija nav nepieciešama.
ir jaabuut pashapzinjai,un,kaa anglji saka-safety and health pirmajaa vietaa-droshiiba un veseliiba.
bums,
teorētiski,tā kā visās ūdenstilpnēs ir atļautas zemūdens medības un tātad iespējami peldētāji sodīt par ātruma pārsniegšanu 5 km st var visur.
Apstrīdot sodu,pierādi,ka tur apakšā tobrīd neviens nepeldēja.;)
26.5. vadīt kuģošanas līdzekli ar ātrumu, kas pārsniedz 5 km/h, tuvāk par 30 metriem no peldētājiem;
Laivotāju/motorlaivu/ ievērībai Lielupē starp tiltiem pagājušo nedēl dežūrēja robiņu pūšļi pareizāk pūslis un ar radaru kontrolēja motorlaivu ātrumu zem tiltiem Drāza tos ,kuru ātrums zem tilta bija lielāks par 5 km stundā Izlasīju visus noteikumus un ātruma ierobežojumus atradu 5 km /h 30 m no peldētavām :DD varbūt robiņiem priekš dropes pietrūka ?
No zaptēm vienīgais ko mūsmājās vāra ir brūkleņu ābolu zapte.Brūklenes uzglabāju divejādi vai nu sausas burkā vai arī porcijās -20 grādos Pēc vajadzības ņem ārā no saldētavas un taisa šmoriņus
Liellops sutināts brūkleņu mērcē
sastāvs: brūklenes — 1,5–2 glāzes; liellops — 0.5 kg ; sīpols/galva/ — 250 gr; tomātu pasta — 1,5 ēdamkarotes; milti — 1 ēdamkarote; sāls; pipari; lauru lapa — viss pēc garšas.
Gatavojam: liellopu griežam nelielos gabalos apcepam liekam klāt sagrieztu sīpolu , tomātu pastu un cepam vēl 10 min . Cepšanas beigās liekam klāt miltus. Pēc tam liekam applaucētas brūklenes , sāli, piparus, lauru lapas, visu pārlejam ar buljonu vai ūdeni un sutinam līdz pilnīgai gatavība. Tā var taisīt jebkuru medījuma gaļu ,zosi ,pīli da vis ko Brūklene dos neatkārtojamu ieskābenu smeķi
Jā, pareizi 90 ir tie īstie. Es iebraucu, paldies!
o.
Šovakar poperēju ar St Croix patika Izspēlēt var ļoti šiki Rezultāts 4 iznācieni un viena 2.2kg laivā
Bijām ar čomu poperi vienādi Viņam pat neparādijās -kur vaina -jādomā Varbūt tiešām kāts palīdzēja izspēlēt -kā saka -to čto doktor propisal ;DDD
Too Akmens

tfu,nu gan laikam rocene nav vēl atlaiduies pēc kāzām :))
Nu kā - paņem 45grādīgo un urbj 90 grādos! :D